Βακαλό Art & Design: Νέα και... ωραία μεταπτυχιακά προγράμματα

Δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους δύο τομείς του design, την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου και τη Γραφιστική, προσφέρει από φέτος το αναγνωρισμένο Κολλέγιο Βακαλό, σε συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο του Derby.
Βακαλό Art & Design: Νέα και... ωραία μεταπτυχιακά προγράμματα
Το Κολλέγιο Βακαλό, μετά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας τού Μεταπτυχιακού Προγράμματος MA Design (2000-2010) σε συνεργασία με το βρετανικό κρατικό πανεπιστήμιο του Derby, προχώρησε σε περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση των μεταπτυχιακών σπουδών στους δύο τομείς του design, την Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Architectural Design) και τη Γραφιστική (Graphic Design), που το κολλέγιο υπηρετεί με επιτυχία από την ίδρυσή του, εδώ και 53 χρόνια.

Ειδικότερα, διεύρυνε το θεωρητικό και ερευνητικό πεδίο και αναδιοργάνωσε τα προγράμματα ώστε να οδηγούν σε δύο διακριτά πτυχία, με την ονομασίες Architectural Design (Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός) και Visual Communication (Οπτική Επικοινωνία), καθένα από τα οποία περιλαμβάνει πέντε πεδία ειδίκευσης.

Πιο συγκεκριμένα:

To M/Π Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού –MA Architectural Design– περιλαμβάνει τα εξής πεδία
• Interior Design (Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου)
• Landscape Design (Αρχιτεκτονική Τοπίου)
• Spatial Design (Σχεδιασμός Δημόσιων Χώρων)
• Theatre Design (Σκηνογραφία-Ενδυματολογία)
• Architectural Design Studies (Θεωρητική Κατεύθυνση)

Το Μ/Π Οπτικής Επικοινωνίας –ΜΑ Visual Communication– περιλαμβάνει τα εξής πεδία
• Graphic Design (Γραφιστική Σχεδίαση)
• Illustration and Book Design (Εικονογράφηση και Σχεδιασμός Βιβλίου)
• Typography (Τυπογραφία)
• Web Design (Σχεδίαση Η/Υ)
• Visual Communication Studies (Θεωρητική Κατεύθυνση)

Τα παραπάνω προγράμματα επικυρώθηκαν από το βρετανικό πανεπιστήμιο την 30ή Ιουνίου 2011. Η διάρκειά τους παραμένει 12μηνη και διαιρείται σε 3 τετράμηνα 15 διδακτικών εβδομάδων το καθένα. Σημειώνεται ότι το Μάιο 2011 το Κολλέγιο Βακαλό έλαβε για τρίτη συνεχή φορά αναγνώριση από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποιήσεων (BAC) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη παιδεία, ενώ τον Απρίλιο 2011 η συνεργασία Βακαλό-Derby ελέγχθηκε και κρίθηκε άριστη από την Υπηρεσία Διασφάλισης Ποιότητας (QAA) του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.

Εκτός από την εξασφάλιση του βρετανικού πανεπιστημιακού τίτλου Master of Arts, τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Βακαλό προσφέρουν τη δυνατότητα έρευνας και μελέτης υψηλού επιπέδου, σε γνωστικά αντικείμενα με έντονο το δημιουργικό στοιχείο, τα οποία σχετίζονται με τις τεχνολογίες αιχμής, τους σύγχρονους προβληματισμούς και τις πολιτισμικές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται με τομείς της οικονομικής ζωής που διατηρούν τον δυναμισμό τους.

Μέσα σ' ένα φιλικό περιβάλλον, σε εργαστήρια με άρτιο εξοπλισμό (κάθε σπουδαστής διαθέτει το δικό του χώρο εργασίας – work station), με διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών και διαρκή υποστήριξη (κάθε σπουδαστής παρακολουθείται από δύο επιβλέποντες καθηγητές) δημιουργούνται οι συνθήκες για το ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο που εξασφαλίζουν οι σπουδές Βακαλό.

Κολλέγιο Βακαλό Art & Design
Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471 Λυκαβηττός
Tηλ.: 210-6442514, fax: 210-6444840
[email protected], www.vakalo.gr  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v