Grown Electric: Ατομική έκθεση του Jack McConville στο Saigon

O σκωτσέζος καλλιτέχνης φέρνει τις ρευστές του φιγούρες και τη σωματικοποιημένη τέχνη του στον εκθεσιακό χώρο Saigon.
Grown Electric: Ατομική έκθεση του Jack McConville στο Saigon

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον χώρο Saigon του Μεταξουργείου. Η ατομική έκθεση του ζωγράφου Jack McConville με τίτλο Grown Electric μας εισάγει στο σύμπαν του δημιουργού, έως τις 11 Νοεμβρίου.  

Το έργο του εξετάζει το θολό τοπίο της ιδιωτικής και δημόσιας προσωπικότητας του ατόμου στην εποχή της ψηφιοποίησης. Οι εικόνες που φτιάχνει επηρεάζονται έντονα από τα γραπτά του φιλοσόφου Τζορτάνο Μπρούνο, αλλά και από τις παραδόσεις του Ζαν Ωγκούστ Ντομινίκ και τους εσωτερικούς χώρους του Ματίς.

Ο γεννημένος στο Εδιμβούργο McConville, δημιουργεί πίνακες που εμπνέονται άμεσα από γεγονότα του Internet - από άρθρα ακαδημαϊκών επιστημονικών περιοδικών έως την κουλτούρα των βιντεοπαιχνιδιών, τις διαφημίσεις και τα σκάνδαλα των διασημοτήτων. Αυτή η ζωγραφική προσέγγιση δίνει έμφαση στη μοναδική αντικειμενική κατάσταση των πινάκων και την τοποθέτησή τους σε μια κουλτούρα μαζικής αναπαραγωγής και διάδοσης πληροφοριών.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by • Saigon • (@saigon_athens)



Στα ταμπλό του υπάρχει μια διαρκής μορφοποίηση, μια κίνηση ζωγραφικής ενέργειας που είναι, την ίδια στιγμή «τοποθετημένη» αλλά και φαντασιακά ανεπτυγμένη. Σε σκηνές από τη λογοτεχνία, από την Αισθηματική Αγωγή μέχρι την Ιλιάδα, οι χαρακτήρες που δημιουργεί ξεπροβάλλουν για λίγο από το περιβάλλον τους, γίνονται συγκεκριμένοι και έτοιμοι να συνδεθούν με εκείνους από διαφορετικό χρόνο και συνθήκες.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by • Saigon • (@saigon_athens)



Οι φιγούρες στη ζωγραφικής του McConville καταφέρνουν να γίνονται συγκεκριμένες κάτω από βλέμμα που τις παρατηρεί. Μοιάζουν με λογοτεχνικούς χαρακτήρες, που σταθεροποιούνται και ξεγλυστρούν. Σε αυτή την ζωγραφική συνθήκη ελευθερίας και ροής, με τον ίδιο τρόπο που μια φαντασμαγορία φωτός σε επιστημονική φαντασία περιέχει συγκεκριμένα και αφηρημένα στοιχεία, εντυπώσεις του «ηλεκτρικού» αναδύονται σαν λάμψεις και πληθώρα χρωμάτων.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by • Saigon • (@saigon_athens)



Αυτή την πληθωρική γκάμα δημιουργίας, ο καλλιτέχνης εκθέτει στον χώρο Saigon στην ατομική έκθεση με τίτλο «Grown Electric», στην οδό Κορυτσάς 39, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Το ωράριο της έκθεσης είναι Πέμπτη με Παρασκευή 17.00 με 20.00 και Σάββατο 14.00 με 20.00.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v