Χαλκιδική: Μια πράξη έγχρωμης αντίδρασης στην… καντήφλα των ημερών

Ένα μικρό γαλατι(στι)κό χωριό της Χαλκιδικής, αντιστέκεται στη θλίψη του λοκντάουν.
Χαλκιδική: Μια πράξη έγχρωμης αντίδρασης στην… καντήφλα των ημερών

Επτά γυναίκες-μέλη του Συλλόγου Γαλάτιστας πήραν την πρωτοβουλία και έδωσαν μια νότα ζωντάνιας σε παλιά κτίρια της Παλαιοχώρας Χαλκιδικής.

Η πρώτη εικαστική παρέμβαση των καλλιτεχνίδων του Συλλόγου, στο πλαίσιο της δράσης «Ζωγραφική στις πλατείες» ήταν στις βρύσες της Γαλάτιστας. Το καλλιτεχνικό έργο στις βρύσες κέντρισε το ενδιαφέρον του Χρήστου Κομπόγιαννου, αντιδημάρχου της Παλαιοχώρας, με αποτέλεσμα να προτείνει στην καλλιτεχνική ομάδα του Συλλόγου να ζωγραφίσει το ΚΑΠΗ του χωριού, καθώς και τοίχους παλιών σπιτιών.

Posted by Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας on Monday, 9 November 2020



Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σόνια Καζλάρη, πρόεδρος του Συλλόγου, μετά την κίνηση του κ. Κομπόγιαννου ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη του χωριού μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

Posted by Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας on Tuesday, 27 October 2020



«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ Κομπόγιαννου, η οποία έγινε με σκοπό να αναδειχτούν τα Ζερβοχώρια που έχουν κεφαλοχώρι την Παλαιόχωρα, αλλά και για να δοθεί χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων που μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό που μας συγκίνησε. Αρχίσαμε στις 8 Οκτωβρίου να ζωγραφίζουμε αφιλοκερδώς, έχοντας τη στήριξη του δήμου Πολυγύρου, ο οποίος κάλυψε τα κόστος των υλικών.

Ζωγραφίσαμε τους τοίχους του ΚΑΠΗ, ένα παλιό μαγαζάκι στην πλατεία, τον τοίχο του παλιού καπνομάγαζου και τέλος τον παλιό φούρνο με θέματα από την παράδοση και τη λαογραφία αλλά και την ιστορία των κτιρίων. Στη δράση μετείχαμε εγώ, η Γερακίνα Χατζούδη, η Μαρία Μαλτέζου, η Δήμητρα Καναβά, η Μαρία Γούσιου, η Γόνη Γκουτζιαρή και η Μαρία Γκογκούση.

Ζωγραφίζαμε 3-4 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη του καθολικού lockdown», ανέφερε η κ. Καζλάρη ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη συμβολή τους, αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Κομπόγιαννο, τον πρόεδρο της κοινότητας Νικόλαο Καμπουρη, την αντιπρόεδρο Γεωργία Δεβετζή και την Άννα Βαλμά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v