ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο Αρκάς γιορτάζει 40 χρόνια δημιουργίας

«Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» ο αγαπημένος σκιτσογράφος σβήνει 40 κεράκια δημιουργίας μέσα από μια πλήρη έκθεση στην Άνδρο.

Ο Αρκάς γιορτάζει 40 χρόνια δημιουργίας

Με ευφυές και λυτρωτικό χιούμορ γιορτάζει ο Αρκάς τα 40 χρόνια του στον χώρο της γελοιογραφίας, σε μια έκθεση στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως, στην Άνδρο, από 1η Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση με τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» παρουσιάζει περί τις 185 μεγεθυμένες κι ακριβείς αναπαραγωγές από τα περισσότερα albums του καλλιτέχνη (από εξαντλημένα βιβλία του κι άλλα που ακόμη κυκλοφορούν), όπως επίσης και γύρω στα 65 πρωτότυπα και χειροποίητα έργα του που έγιναν και «ιστορικά», πριν ο καλλιτέχνης χρησιμοποιήσει τα μέσα της υψηλής τεχνολογίας.Επίσης παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα του Αρκά, στον κορωνοϊό μέσα από δεκάδες σκίτσα του καλλιτέχνη, τα οποία αναρτούσε σε καθημερινή βάση από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος, ο Αρκάς, με το καταλυτικό κι εμπνευσμένο χιούμορ του, αλλά και το πηγαίο του ταλέντο, αποτελεί σημείο αναφοράς για πάρα πολλούς ανθρώπους όλων των ηλικιών, των ενδιαφερόντων και των γεωγραφικών περιοχών της πατρίδας μας, όπως και αρκετών χωρών του εξωτερικού, με άλμπουμ του και γελοιογραφίες να έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον εννέα γλώσσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2