20 φοβερά κολλάζ για να εμπνευστείς

Το κολλάζ είναι μια εκπληκτική μέθοδος να φτιάχνεις τέχνη, είναι χαλαρωτικό ως εκεί που δεν πάει, και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά. Τι περιμένεις;
20 φοβερά κολλάζ για να εμπνευστείς

Έχεις σκεφτεί ποτέ να ασχοληθείς με το κολλάζ; Είναι μια σούπερ διασκεδαστική μορφή τέχνης, που σου επιτρέπει να εκφραστείς χωρίς κανένα φίλτρο, και έξω από τις συμβάσεις της κλασικής ζωγραφικής - αλλά ίσως και της αφηρημένης. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσεις εντυπωσιακά αποτελέσματα που να εκφράζουν τα συναισθήματά σου, και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Για το παραδοσιακό κολλάζ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ό,τι "πρωτογενές υλικό" έχεις να κάθεται (παλιά περιοδικά και βιβλία, καταλόγους κλτ.), ένα κοπίδι και μια απλή κόλλα σε στικ. Για να κάνεις ψηφιακό κολλάζ, μπορείς να κατεβάσεις το δωρεάν πρόγραμμα Gimp, που στην ουσία είναι η open-source εκδοχή της άλλης, πασίγνωστης και πανάκριβης εφαρμογής για να επεξεργάζεσαι εικόνες.

Άσε την φαντασία σου ελεύθερη, εκφράσου χωρίς να σε νοιάζει τίποτα, και σύντομα θα έχεις φτιάξει όχι μόνο μερικά εκπληκτικά κολλάζ, αλλά θα νιώθεις και ο ίδιος πολύ, πολύ πιο χαλαρός. Ρίξε και μια ματιά σε αυτά τα κολλάζ που σου βρήκαμε, για να πάρεις έμπνευση.

Ψηφιακό κολλάζ:

Μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις με αντιθέσεις, σε μεγέθη αλλά και σε χρώματα.



Μπορείς να φτιάξεις μια σύνθεση που θα θυμίζει εντελώς παραδοσιακή ζωγραφική...


Να παίξεις με διάφορα τοπία...


Να συνδυάσεις έργα μεταξύ τους για σούπερ ρεμίξ:


Μπορείς να συνδέσεις μεταξύ τους τα πιο ασύνδετα στοιχεία.


Το ανθρώπινο σώμα, σε γενικές γραμμές, έχει πολλή πλάκα όταν το χρησιμοποιείς σε κολλάζ.


Και είναι ιδανικό για να φτιάξεις μελαγχολικές αλλά ταυτόχρονα φουλ μοντέρνες συνθέσεις.


Πάμε να δούμε και παραδοσιακό, με κοπίδι και κόλλα:

Ξανά, το ανθρώπινο σώμα.


Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που θα δεις αν ψάξεις "κολλάζ" στο ίντερνετ, είναι αυτά τα ημερολόγια. Μόνο που αντί να γράφεις αυτά που αισθάνεσαι, τα δίνεις κάπως πιο παραστατικά. Και δουλεύει εξίσου καλά με το κανονικό ημερολόγιο, γνώμη μας.


Πάντα είναι τέλεια για να στείλεις ένα γλυκό, και πολύ προσωπικό μήνυμα.


Ή ένα μικρό έργο τέχνης, σαν αυτό:


Α, και μην νομίζεις ότι το υλικό σου είναι μόνο χαρτί. Κυριολεκτικά ό,τι μπορεί να σηκώσει κόλλα, μπορεί να γίνει κολλάζ. Το ύφασμα, ας πούμε, αποκτά πολύ ιδιαίτερη υφή αφού η κόλλα στεγνώσει, και μπορείς να παίξεις πολύ μαζί του.


Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μια εντελώς αφηρημένη σύνθεση. Αν αυτά τα κομμάτια σου φαίνονται σαν χαρτί που σκίστηκε για να πάει στα σκουπίδια, τότε μάλλον έχεις δίκιο. Το καλό με το κολλάζ είναι ότι τίποτα δεν πάει χαμένο-- που σημαίνει ότι χρειάζεσαι δυο-τρεις φακέλους για να ξεχωρίζεις και να φυλάς τα αποκόμματά σου.


Επίσης, μην φοβηθείς να συνδυάσεις το κολλάζ με κάτι άλλο, όπως η ζωγραφική. Πέτα μπογιές, βάψε επιφάνειες, φτιάξε τον κόσμο όπως θέλεις εσύ.


Οι πιθανότητες είναι πραγματικά απεριόριστες και δεν υπάρχουν όρια στην φαντασία. Ξεκίνα κι εσύ, λοιπόν!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v