Δείτε online την έκθεση "Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν"

Η εκπληκτική έκθεση του μουσείου Κυκλαδικής τέχνης είναι πλέον διαθέσιμη εντελώς δωρεάν και διαδικτυακά
Δείτε online την έκθεση Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν
Online περιήγηση στην εμβληματική έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν», που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2016, υπό την επιμέλεια του διευθυντή του, καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του μουσείου.

Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του μουσείου, παρουσιάζει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 πΧ), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Σε αυτή την σελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην κοινωνία στα νησιά των Κυκλάδων όπως ήταν πριν από 5.000 χρόνια, μέσα από κείμενα και φωτογραφικό υλικό που ακολουθούν τις ενότητες της έκθεσης, videos, χάρτες, χρονολόγιο και αποσπάσματα του καταλόγου της έκθεσης, ενώ μπορεί επίσης να αγοράσει ηλεκτρονικά τον κατάλογο της έκθεσης. Παράλληλα, μπορεί να απολαύσει για πρώτη φορά στο cycladic.gr την ταινία-ποίημα 4 λεπτών όπου ο καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης αφηγείται την ανάδυση και τον πολιτισμό της πρωτοκυκλαδικής κοινωνίας (3200 έως 2000 πΧ) με οδηγό το κυκλαδικό ειδώλιο -το σύμβολο που χάρη στην καθαρή φόρμα και διαχρονική απλότητά του, καθόρισε την παγκόσμια ιστορία της Τέχνης, από την Προϊστορία έως τον 21ο αιώνα. Το video πραγματοποιήθηκε σε σενάριο-αφήγηση του καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη, σκηνοθεσία Τζώρτζη Γρηγοράκη, μουσική Μαριλένας Ορφανού και παραγωγή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Haos Film (Μαρία Χατζάκου, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη).

Η περιήγηση πραγματοποιείται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v