ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανοιχτό και επίσημα το ΕΜΣΤ

Τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες σε τρεις μέρες, και δωρεάν είσοδος όλο τον Μάρτιο. Habemus Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παιδιά.

Ανοιχτό και επίσημα το ΕΜΣΤ

Τρεις μόνο μέρες μετρά επίσημα ανοιχτό το πολύπαθο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και ήδη περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν περάσει τις πόρτες του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως όλα αυτά τα χρόνια όντως ανυπομονούσαμε, δεν γκρινιάζαμε άσκοπα.

Η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη όλο τον Μάρτιο, τις Πέμπτες το μουσείο θα ανοίγει από τις 11.00 ως τις 22.00, και τις υπόλοιπες μέρες από τις 11.00 ως τις 19.00, εκτός από Δευτέρες που θα είναι κλειστό.

Τι θα δούμε στο ΕΜΣΤ;

Στις αίθουσες της μόνιμης συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με τρεις κατευθύνσεις: Αναφορές μνήμης – Διεκδικήσεις – Πολιτικές αφηγήσεις, Όρια και διελεύσεις και Ετεροτοπίες – Μυθολογίες του οικείου – Νέες προοπτικές.

Στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο -1 παρουσιάζεται έκθεση με τίτλο ΕΜΣΤ Ανοιχτό. Το ΕΜΣΤ και οι ιστορίες του, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του μουσείου, μέσα από ένα Οπτικό Χρονολόγιο, από την έναρξη της λειτουργίας του. Οι εκθέσεις, οι δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και η μετακίνηση του μουσείου από χώρο σε χώρο καθόρισαν την πορεία του μέχρι την εγκατάστασή του στη μόνιμη στέγη του. Το Χρονολόγιο συστήνει ξανά στο κοινό το παρελθόν του μουσείου που διαμόρφωσε το παρόν του. Τους επόμενους μήνες η έκθεση θα πλαισιωθεί με επιπλέον δράσεις.

Στο Project Room του μουσείου, στο οποίο θα παρουσιάζονται νέα έργα και παραγωγές, φιλοξενείται η βιντεο-εγκατάσταση In Vitro των καλλιτεχνών Larissa Sansour και Soren Lind, μια ταινία διάρκειας 28’, η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Δανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα αόρατα νήματα είναι οι πιο ισχυροί δεσμοί."

Φρήντριχ Νίτσε

  • 1752 - Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, με το πείραμά του με το χαρταετό και το κλειδί, αποδεικνύει, ότι η αστραπή είναι ηλεκτρισμός.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2