Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το ΜοΜΑ

Το μόνο που χρειάζεσαι για να μάθεις τα πάντα για τη σύγχρονη τέχνη είναι αγγλικά, μια σύνδεση στο ίντερνετ και μερικές ώρες ελεύθερες την εβδομάδα.
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το ΜοΜΑ
Θέλεις να μάθεις τα βασικά της σύγχρονης τέχνης; Να μπορείς να επισκεφθείς ένα μουσεία σαν το MoMA (ή το ΕΜΣΤ όταν με το καλό…) χωρίς να σου φαίνεται ότι βλέπεις τρέλες;

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, MoMA για τους φίλους, παραδίδει δωρεάν online μαθήματα για τη σύγχρονη τέχνη, τις βασικές της αρχές, τις ιδέες που αξιοποιεί, την φωτογραφία, τη μόδα και το ντιζάιν, μεταξύ άλλων.

Τα μαθήματα διατίθενται στο Coursera, μπορείς να γραφτείς online ανά πάσα στιγμή (νέοι κύκλοι μαθημάτων ξεκινούν κάθε τέσσερις εβδομάδες) και να τα παρακολουθήσεις στον δικό σου χρόνο.

Δεν θα κάθεσαι, όμως, απλώς να βλέπεις βίντεο: Εδώ μιλάμε για κανονικό μάθημα, θα έχεις έχεις εργασίες και ασκήσεις να κάνεις, και συγκεκριμένο αριθμό ωρών να συμπληρώσεις. Αν πάντως χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσεις ένα μάθημα, μπορείς να ζητήσεις παράταση της προθεσμίας σου.

Στη σειρά μαθημάτων What is contemporary art, για παράδειγμα, θα μιλήσουν για τη δουλειά τους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και επιμελητές του μουσείου, εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία, τα υλικά και την έμπνευση, ενώ θα παρουσιαστούν περισσότερα από 70 έργα τέχνης από το 1980 μέχρι και το 2010.

Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένα όλα τα μαθήματα, και θα γραφτείς σε όποιο σε ενδιαφέρει. Τα μαθήματα γίνονται, βέβαια, στα αγγλικά –για έξτρα διευκόλυνση, τα βίντεο θα έχουν και αγγλικούς υπότιτλους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v