Το μεγαλύτερο πιανιστικό φεστιβάλ της Αθήνας επιστρέφει για τρίτη χρονιά, από 12 έως 18 Μαΐου, με πάνω από 100 δωρεάν συναυλίες σε κάθε γωνιά της πόλης, μετατρέποντάς την σε ένα ανοιχτό, μουσικό πάρκο.
Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συμπράττει με τον σπουδαίο βιολονίστα Noah Bendix-Balgley σε μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.
Η εμφάνιση των Kiasmos στο Floyd Live Music Venue μεταφέρεται για το Σάββατο 24 Μαΐου 2025, με το κορυφαίο ντουέτο να υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο ηλεκτρονικό show.
Συναυλίες, φεστιβάλ και μουσικές παραστάσεις που κρατάν γερά την άνοιξη στην Αθήνα – από κλασικά έργα και jazz, μέχρι rap, electronica και παραδοσιακούς ήχους.
Ο σπουδαίος Max Richter έρχεται στο Ηρώδειο την 1η Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία-κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή, γεμάτη συναίσθημα, φιλοσοφία και μνήμη.
Με ιστορικά όργανα και ερμηνευτική προσέγγιση βασισμένη στις πηγές της εποχής, το πρόγραμμα φωτίζει την εκφραστική λεπτότητα της ιταλικής μουσικής παράδοσης την Κυριακή 4 Μαΐου στις 12:00.
Ξεχωρίζεις τον ζουρνά από τον τζουρά, και το σαντούρι από το κανονάκι, ή μετά την κιθάρα το χάος; Ένα κουίζ για γνώστες της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.