H Κομισιόν… αλλάζει το Chanel 5!

Το θρυλικό άρωμα Chanel 5 καλείται να αλλάξει φόρμουλα έτσι ώστε να «συμμορφωθεί» με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
H Κομισιόν… αλλάζει το Chanel 5!
Το θρυλικό άρωμα της Marilyn Monroe Chanel 5, με το οποίο όπως η ίδια είχε αναφέρει κοιμόταν ολόγυμνη στο κρεβάτι της … κινδυνεύει από τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βάσει των κανονισμών αυτών, το συγκεκριμένο άρωμα μαζί με μερικά ακόμα, θα πρέπει να αλλάξουν τη σύστασή τους καθώς περιέχουν βρύα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες. Το δημοφιλές άρωμα, το οποίο κλείνει παραπάνω από 90 δεκαετίες ζωής, διατηρεί ακόμα τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως με ένα μπουκαλάκι να πωλείται κάθε τριάντα δευτερόλεπτα.

«Η προσαρμογή είναι μια πρόκληση αλλά αυτό ακριβώς είναι το ταλέντο μας, η ‘μύτη’ μας που θα πρέπει να διατηρήσει τις ιδιότητες και το άρωμά του αλλάζοντας την ταυτότητά του, λαμβάνοντας όμως υπόψη τους νέους ρυθμιστικούς περιορισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Chanel.

Στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκονται επίσης οι οίκοι Hermes, Dior και Guerlain, καθώς πρέπει κι αυτοί να προετοιμαστούν για τους νέους κανόνες με τη σταδιακή αλλαγή της φόρμουλας των αρωμάτων τους.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v