Υποβρύχιο Παπανικολής-Βίλα Ιόλα: Ανοιχτά για το κοινό

Το ιστορικό υποβρύχιο Παπανικολής στον Πειραιά και η θρυλική βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα στην Αγία Παρασκευή ανοίγουν τις πόρτες τους μόνο για αυτό το τριήμερο.
Υποβρύχιο Παπανικολής-Βίλα Ιόλα: Ανοιχτά για το κοινό
Το υποβρύχιο Πανανικολής και η βίλα Ιόλα, δύο θρυλικά «κειμήλια» με την δική του ιδιαίτερη ιστορία το καθένα, ανοίγουν τις πόρτες τους για το αθηναϊκό κοινό μόνο για αυτό το τριήμερο και μας προσκαλούν να μάθουμε τα μυστικά τους.

Το υποβρύχιο Παπανικολής
Το θρυλικό υποβρύχιο που εμβόλισε και βύθισε δεκάδες πλοία και ιστιοφόρα κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, ανοίγει για το κοινό μόνο για τρεις ημέρες, κατά τις οποίες οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μάθουν την ιστορία του «εκ των έσω». Το «Παπανικολής» θα ελλιμενιστεί στην προβλήτα του λιμένα Πειραιώς (πύλη Ε11), αποτελώντας το «πλοίο του Στόλου» για τον Ιούνιο και θα είναι επισκέψιμο τις εξής ώρες και ημέρες:
Παρασκευή 30/5 από 16.00 ως 21.00
Σάββατο 31/5 από 10.00 ως 21.00
Κυριακή 1/6 από 10.00 ως 21.00

Η βίλα Ιόλα
Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, κατά τα οποία έμεινε ερμητικά κλειστή, η παλιά σιδερένια πόρτα της βίλας του Αλέξανδρου Ιόλα ανοίγει για το κοινό, για λίγες μόνο ημέρες. Πρόκειται για το θρυλικό αρχοντικό της οδού Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή, που στέγασε τον εκκεντρικό κοσμοπολίτη και συλλέκτη έργων τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα. Η βίλα καταστράφηκε από βανδαλισμούς, αλλά από τις 29 Μαΐου θα είναι για λίγες ημέρες επισκέψιμη για το κοινό, αφού σε αυτή θα ανέβει η παράσταση «Alexandros Iolas».
Η θεατρική παράσταση βασίζεται σε βιογραφία του στενού φίλου του συλλέκτη, Νίκου Σταθούλη και θα παρουσιαστεί για 4 μέρες στην βίλα της Αγίας Παρασκευής με ελεύθερη είσοδο.
Info: Alexandros Iolas στη βίλα Ιόλα, Δημοκρατίας 6, Αγία Παρασκευή, 29 Μαΐου ως 1 Ιουνίου στις 21.00, τηλ: 6971572001 (ώρες επικοινωνίας 10.00-14.00 και 18.00-20.00)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v