Δάφνη: που να φας στα καλύτερα
Έστρωσαν το τραπέζι και σε περιμένουν στα καλύτερα φαγάδικα της Δάφνης που δεν μας πρόδωσε ποτέ γευστικά, τρατάροντάς μας πάντοτε εκλεκτές νοστιμιές.
Έστρωσαν το τραπέζι και σε περιμένουν στα καλύτερα φαγάδικα της Δάφνης που δεν μας πρόδωσε ποτέ γευστικά, τρατάροντάς μας πάντοτε εκλεκτές νοστιμιές.
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στις αθηναϊκές γειτονιές αναζητώντας τα καλύτερα τους φαγάδικα κάνοντας μια μεγάλη στάση στη Δάφνη ώστε να προλάβουμε να απολαύσουμε τα πιο νόστιμα μενού και τις σπεσιαλιτέ τους. Οργώσαμε λοιπόν όλα τα δαφνιώτικα πέριξ με σκοπό να ξεδιαλέξουμε τα καλύτερα μενού και να τραπεζωθούμε αναλόγως και τοιουτοτρόπως. Έτοιμη και η σχετική λίστα για να αποθηκευτεί στα αγαπημένα σου την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς Δάφνη μεριά.
Αγίας Βαρβάρας 53, Δάφνη, τηλ: 21 0975 0009
Όνομα και πράγμα στο σουβλάκι, το Μεράκι ξεχωρίζει ως μία από τις κορυφαίες επιλογές για τυλιχτό με γύρο στην περιοχή. Ο γύρος του είναι νόστιμος, σωστά καρυκευμένος και καλοψημένος, ενώ η αλάδωτη πίτα αφήνει τη γεύση του κρέατος να πρωταγωνιστήσει. Δίπλα του, οι τραγανές, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες κάνουν τη διαφορά, αφού εδώ τα προτηγανισμένα δεν έχουν καμία θέση. Εκτός από τα τυλιχτά, σταθερές αξίες του καταλόγου παραμένουν η σκεπαστή και τα μπριζολάκια, ενώ το κοντοσούβλι εντυπωσιάζει με τη γεύση του. Τα μπριζολάκια με το κιλό είναι επίσης απίστευτα μαλακά και ζουμερά, κερδίζοντας επάξια τους φανατικούς θαμώνες του καταστήματος. Κατάλογος εδώ https://www.e-food.gr/delivery/dafni/meraki
Μιχαλοπούλου 38,τηλ.: 21 0971 3740
Συνοικιακό κρητικό ρακάδικο, από αυτά που ερωτεύεσαι με την πρώτη κιόλας μπουκιά κι εξελίσσεται σε σταθερό στέκι το Καταφύγιο μας έχει σώσει πάμπολλες φορές από τη μετριοφαγία. Όταν ο καιρός το επιτρέπει πάμε στα τραπεζάκια της πλατείας ενώ όταν χειμωνιάζει πάμε ντουγρού στο χουχούλικο εσωτερικό του. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν τα χορτοκαλιτσούνια, η σφακιανή πίτα, οι γεμιστοι κολοκυθανθοί, το ρεθυμνιώτικο μπουρέκι με πικάντικο κιμά, απάκι και γραβιέρα, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι, ρόκα και τυρομάλαμα, οι κολοκυθοκεφτέδες και το τσιγαριαστό αρνί. Ο λογαριασμός μαζί με τις ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.
Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, τηλ: 21 0973 0682
Από τα πλέον ιστορικά φαγάδικα της Δάφνης, τα Φιλετάκια άνοιξαν για πρώτη φορά το 1966 κι από τότε είναι σιγουράκι για όλους τους μεζεδοκυνηγούς που αναζητούν εναγωνίως τη λεία τους. Από το όνομα καταλαβαίνεις ότι τα φιλετάκια είναι η ξεκάθαρη σπεσιαλιτέ του καταστήματος αφού μπορείς να τα δοκιμάσεις σε τρεις κολασμένες εκδοχές για να ικανοποιηθούν οι λάτρεις του χοιρινού, του κοτόπουλου και του μοσχαριού. Εξαιρετικός κι ο υπόλοιπος κατάλογος από όπου ξεχωρίζουν η πολύ ωραία φάβα, τα παϊδάκια, το λουκάνικο χωριάτικο, το τζατζίκι και οι χειροποίητες πατάτες που συμπληρώνουν ιδανικά την γευστική κρεατοφαγική εμπειρία. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.
Πλούτωνος 40, τηλ.: 210 9714300
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κροκόδειλος (@krokodeilas)
Ο Κροκόδειλος είναι από τα πιο ζωντανά και αγαπητά μεζεδοστέκια της Δάφνης, με μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα που κάνει πολλούς θαμώνες να τον νιώθουν σαν δεύτερο σπίτι. Δώσε προσοχή πριν παραγγείλεις γιατί κι εδώ οι σπεσιαλιτέ εξαφανίζονται εύκολα. Τα κεφτεδάκια με πράσινη φάβα, σιγομαγειρεμένη με δάφνη, καρότο και λάιμ, η μπρουσκέτα με τυρί κρέμα, σινάπι μουστάρδας, μαριναρισμένα ντοματίνια, πανσετομπριζόλα και φύλλα baby ρόκας και σπανακιού, καθώς και οι πατατοκεφτέδες με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο είναι must. Ο λογαριασμός κινείται συνήθως στα 17-20€ το άτομο, μαζί με το κρασάκι σας.
Αρτέμωνος 122, τηλ.:694 716 9400
Ναι, καλά διάβασες, αυτή η ταβερνούλα δεν βρίσκεται στο Κορωπί, αλλά στη Δάφνη, όπου από τη δεκαετία του ’50 έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των κατοίκων και των περαστικών. Η διακόσμησή της θυμίζει παλιά Αθήνα, ενώ η μικρή αυλή της λάμπει κάθε καλοκαίρι, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για χαλαρό φαγητό.
Το μενού είναι μικρό αλλά ουσιαστικό. Το αρνίσιο παϊδάκι είναι must, το λουκάνικο προβατίνας τόσο νόστιμο όσο ακούγεται, και η τεράστια χοιρινή μπριζόλα πραγματικό σήμα κατατεθέν. Συνοδεύεις με αλοιφές – το χειροποίητο τζατζίκι ξεχωρίζει – και με κρασάκι ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο.
Ακροπόλεως 109, τηλ.: 21 0973 3696
Η Δάφνη από την άλλη τιμά την κατηγορία των συνοικιακών ουζερί που συνδυάζουν το εκλεκτό φαγητό με την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όταν ο καιρός φορά τα καλά του η αυλή της Δάφνης παθαίνει κοσμοσυρροή, ενώ τα τηγάνια κι οι σχάρες παίρνουν φωτιά για να προφτάσουν να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες των ανυπόμονων θαμώνων. Οι γαρίδες σαγανάκι είναι εξαιρετικές, το ίδιο και το ξυδάτο χταπόδι, ο γαύρος μαρινάτος, τα μύδια σαγανάκι και τα τηγανιτά μπακαλιαράκια. Ο λογαριασμός συνοδεία ουζακίων ή κρασακίων δεν θα ξεπεράσει τα 18-20€ ανά άτομο.
Aγίας Βαρβάρας 55, τηλ.: 21 0975 5764
Σε αναζήτηση μιας μοναδικής γευστικής εμπειρίας μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ο σεφ Χάρης Νικολούζος μας παρουσιάζει το Jerar, μια χαλαρή μοντέρνα γευστική εμπειρία που γιορτάζει τις τοπικές παραδόσεις και αποτίνει φόρο τιμής στους μικρούς παραγωγούς και τις μικρο-κτηνοτροφικές μονάδες όπως καμία άλλη.
Με εκλεπτυσμένο και ευρηματικό φαγητό, ανοιχτή κουζίνα και χαλαρή ατμόσφαιρα υπόσχεται μια αξέχαστη fine dine εμπειρία η οποία έφτασε μέχρι τα βραβεία Michelin εξασφαλίζοντάς του μια θέση στην a Bib Gourmand κατηγορία. Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις το δικό τους καπνιστό κερκυραϊκό νούμπουλο, τις μπάμιες kimchi, το τηγανιτό κουνέλι με μαγιονέζα σπετσιερικό και λαχανικά πίκλα, τις cacio e pepe “γαρίδες Μικρολίμανο”, τη μπριζόλα χοιρινή από μαύρο χοίρο με σως Charcutière και shishito πιπεριές. Λογαριασμός στα 50-55€ το άτομο.
Εθνικής Αντιστάσεως 50, τηλ.: 21 0971 3037

Πρόσφατη γαστρονομική άφιξη στη Δάφνη ο Διονυσάκης ήρθε στην περιοχή για να μας μάθει όλα τα μυστικά της ζακυνθινής κουζίνας σερβίροντας μαγειρευτές νοστιμιές σαν της μαμάς σου και καλύτερες. Πολύ ωραίος και cozy ο χώρος δίνει πολύ comfort vibes ενόσω παραγγέλνουμε να δοκιμάσουμε αυγά σάρτσα σε σάλτσα ντομάτας και λαδοτύρι Ζακύνθου, πολπέτες (ζακυνθινοί κεφτέδες), παπαρδέλες Bolognese, φασολάδα, γαριδομακαρονάδα και κάποιο από τα υπέροχα τυριά του καταλόγου. Μust και το πανετόνε που κοντράρει στα ίσια τα καλύτερα που έχεις φάει στη ζωή σου.