Οι ταινίες του Σεπτέμβρη στα θερινά που είναι ακόμη ανοιχτά
Όσο υπάρχουν θερινά ανοιχτά υπάρχει ακόμη ελπίδα να δεις κάποιες από τις καλύτερες ταινίες του φθινοπώρου κάτω από τον έναστρο ελληνικό ουρανό.

Όσο υπάρχουν θερινά ανοιχτά υπάρχει ακόμη ελπίδα να δεις κάποιες από τις καλύτερες ταινίες του φθινοπώρου κάτω από τον έναστρο ελληνικό ουρανό.
O Σεπτέμβρης ευτυχώς κρατά τις θερμοκρασίες του σε άκρως καλοκαιρινά όρια κι εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να το εκμεταλλευόμαστε παρατείνοντας διακοπές, κοντινές αποδράσεις, θαλασσινές βουτιές κι ολονυχτίες στα θερινά της χώρας. Αν κι εσένα χτυπά η καρδούλα σου με σινεφίλ ρυθμούς τότε είναι βέβαιο πως θα ψάχνεις να βρεις το επόμενο φιλμ που θα παρακολουθήσεις σε κάποιον από τους θερινούς κινηματογράφους. Εμείς σου φτιάξαμε σχετική λίστα με τις καλύτερες διαθέσιμες ταινίες που προβάλλονται ακόμη ώστε η μόνη σου ανησυχία να είναι η ουρά στο κυλικείο.
Όταν ένας καταπιεσμένος επιστάτης, ο Γουίνστον Γκουζ, εκτίθεται σε ένα καταστροφικό τοξικό ατύχημα, μεταμορφώνεται σε μια νέα εξέλιξη ήρωα: The Toxic Avenger. Τώρα, ο Toxie πρέπει να αφήσει πίσω του το περιθώριο και να γίνει σωτήρας, αντιμετωπίζοντας αδίστακτους εταιρικούς ηγέτες και διεφθαρμένες δυνάμεις που απειλούν τον γιο του, τους φίλους του και την κοινότητά του. Σε έναν κόσμο όπου η απληστία κυριαρχεί... η δικαιοσύνη σερβίρεται καλύτερα ραδιενεργή. Χολιγουντιανή horror μπιμουβιά (λέγε με και b-movie) που αξίζει μέχρι τέλους τα λεφτά και τα ποπ κορν της. Ο Peter Dinklage δίνει για άλλη μια φορά ρέστα βοηθώντας στο να περάσουν νεράκι τα 103 λεπτά της ταινίας.
Η ζωή φαίνεται εύκολη για το φαινομενικά τέλειο ζευγάρι Ivy (Olivia Colman) και Theo (Benedict Cumberbatch): επιτυχημένες καριέρες, ένας αγαπημένος γάμος, υπέροχα παιδιά. Όμως πίσω από τη βιτρίνα της ιδανικής τους ζωής, μια καταιγίδα πλησιάζει – καθώς η καριέρα του Theo καταρρέει ενώ οι φιλοδοξίες της Ivy απογειώνονται, ένα εκρηκτικό μείγμα ανταγωνισμού και κρυμμένης δυσαρέσκειας φουντώνει. Mια διασκευή στην κλασική και πλέον θρυλική ταινία του Πόλεμου των Ρόουζ που κυκλοφόρησε το 1989, η οποία έχει εξαιρετικές κωμικές εκρήξεις κι ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο σε μεγάλα κέφια.
Η αληθινή ιστορία του Ενρίκ Μάρκο, που για χρόνια παρίστανε τον επιζώντα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, και κατάφερε να πείσει τα ΜΜΕ, τους επιζώντες, ακόμη και την οικογένειά του για την ιστορία του, κερδίζοντας φήμη και συμπάθεια. Ένας από τους πιο διάσημους σφετεριστές της ευρωπαϊκής ιστορίας παίρνει κινηματογραφική σάρκα και οστά σε ένα ανθρωποκεντρικό δράμα που κερδίζει το στοίχημα με τους θεατές του, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο πλάνο του.
Όταν όλα τα παιδιά μιας τάξης, εκτός από ένα, εξαφανίζονται μυστηριωδώς την ίδια νύχτα και την ίδια ακριβώς ώρα, μια κοινότητα αναρωτιέται ποιος ή τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή τους. Ο Cregger συνδυάζει με μαεστρία τρόμο, σκοτεινό χιούμορ και μυστήριο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που δεν αφήνει περιθώριο για ανακούφιση ούτε στο φως της ημέρας. Με έντονα δουλεμένους χαρακτήρες και ανατριχιαστική μουσική επένδυση το Weapons αποτελεί ένα σπουδαίο μείγμα τρόμου (και ενίοτε χιούμορ), που θα έκανε τον Stephen King περήφανο και σε κρατά σε αγωνία μέχρι και το τελευταίο του λεπτό.
Όταν ένας αιμοδιψής καρχαρίας εξαπολύει δολοφονικό χάος σε μια παραλιακή κοινότητα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τότε θα αναλάβουν να κυνηγήσουν το θηρίο ο τοπικός σερίφης, ένας υδροβιολόγος και ένας παλιός θαλασσοπόρος. Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, τα «Σαγόνια του Καρχαρία» έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κινηματογραφικής κουλτούρας και έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές κινηματογραφιστών, παραμένοντας μια από τις πιο συναρπαστικές, τρομακτικές και αξέχαστες ταινίες όλων των εποχών. Πιο all time classic δεν γίνεται και φυσικά δεν χάνεται!