11 θρίλερ τρόμου για γερά νεύρα

Αγνός, ατμοσφαιρικός, βίαιος αλλά και ψυχολογικός τρόμος, σε έντεκα ταινίες που θα σε κρατήσουν κολλημένο και ανήμπορο στον καναπέ.

11 θρίλερ τρόμου για γερά νεύρα

Νιώθεις τελευταία πολύ χαλαρός και θες μια ταινία που να σε σοκάρει, να σε ξεβολέψει και να σε κάνει να σκεφτείς για το αν θα αφήσεις τα φώτα ανοιχτά;

Μην κοιτάς αλλού, σου φτιάξαμε μια κορυφαία λίστα με όλες εκείνες τις ταινίες που κάθε φαν των ταινιών τρόμου οφείλει να έχει δει έστω και μια φορά.

Martyrs (2008)

Χωρισμένη σε δύο μέρη, ένα με την λυσσαλέα εκδίκηση της νεαρής Λούσι απέναντι στους βασανιστές της και ένα με την αιχμαλωσία της Άννα, η ταινία του Πασκάλ Λογκιέ είναι για πολύ γερά στομάχια. Οι σκηνές βασανισμού προκαλούν σοκ, όμως το σενάριο είναι πανέξυπνο, η βία παραπέμπει σε φιλοσοφικούς στοχασμούς για τη μετά θάνατον ζωή, ενώ το φινάλε είναι συνταρακτικό.

Kill List (2011)

Δύο επαγγελματίες εκτελεστές αναλαμβάνουν να δολοφονήσουν κάποια άτομα που τους ορίζει ένας μυστηριώδης εργοδότης, όμως καθώς μπαίνουν στο ζουμί της αποστολή τους κάτι τρομακτικό αποκαλύπτεται. Το σενάριο φαίνεται απλοϊκό, όμως όσο το κουβάρι της ταινίας ξετυλίγεται η νοσηρή, αλλόκοτη ατμόσφαιρα και οι έντονες σκηνές βίας παίρνουν τα ηνία και σε παρασύρουν προς το εφιαλτικό φινάλε.

The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Mια παρέα πέντε φίλων που πηγαίνουν να επισκεφτούν το παλιό σπίτι του παππού του ενός βρίσκονται αντιμέτωποι με μια οικογένεια κανίβαλων και ενός σχιζοφρενή δολοφόνου. Ξέχνα όσα ήξερες για τις ταινίες με serial killers, ο Leatherface είναι ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη και παρά το γεγονός ότι η ταινία του Τομπ Χούπερ γυρίστηκε στα ‘70s παραμένει μια από τις πλέον σοκαριστικές.

Haute Tension (2003)

Δύο συμφοιτήτριες πηγαίνουν στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας της Άλεξ για να περάσουν ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο, όμως ένας μανιακός δολοφόνος έχει άλλα σχέδια. Ο ελληνικός τίτλος «Υπερένταση» εκφράζει απόλυτα την ατμόσφαιρα αυτής της υπέρ-βίαιης slasher ταινίας, πιστής στα κλασικά 70`s horror movies, τα οποία εξελίσσει με την μοντέρνα της ματιά.

Εξορκιστής (1973)

Ό,τι και να πει κανείς για το καλτ αριστούργημα του Φρίντκιν θα είναι λίγο. Από τις λίγες ταινίες που πενήντα – ναι καλά διάβασες- πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία της μας προκαλεί ακόμα ανατριχίλες. Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, και αφορά τον δαιμονισμό ενός κοριτσιού και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της για να τη σώσει με τη βοήθεια δύο ιερέων. Τολμάς να το ξαναδείς;

Rosemary's Baby (1968)

Ένα ζευγάρι μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη. Όμως οι γείτονες είναι κάπως παράξενοι και τα προβλήματα αρχίζουν μόλις η Rosemary αντιλαμβάνεται ότι έχει μείνει έγκυος. Από τα υποβλητικότερα θρίλερ της κινηματογραφικής ιστορίας, η ταινία του Πολάνσκι χωρίς ίχνος αίματος, κλιμακώνει λεπτό με λεπτό την ένταση και τον τρόμο, με αποκορύφωμα την τελευταία σεκάνς.

Don't Breathe (2016)

Τρεις νεαροί που διασκεδάζουν με το να εισβάλουν στα γειτονικά τους σπίτια, αποφασίζουν να πάνε για τη «μεγάλη μπάζα» στο σπίτι ενός τυφλού βετεράνου. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχαν σκεφτεί εξ’ αρχής. Ένα άψογα στημένο κλειστοφοβικό θρίλερ, το οποίο αν και αναπαράγει τους κλασικούς κανόνες του είδους, διαθέτει σεναριακό ρεαλισμό και σπιντάτο αφηγηματικό ρυθμό.

As above, so below (2014)

Μια ομάδα νεαρών εξερευνητών μαθαίνει για την ύπαρξη θησαυρού στα υπόγεια της πόλης του Παρισιού και αποφασίζει να διασχίσει τις αμέτρητες κατακόμβες που παλαιότερα είχαν χρησιμεύσει ως οστεοφυλάκια για εκατομμύρια νεκρούς. Τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για εκείνους, όμως ευτυχώς (ή και όχι) για εμάς που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα αιματοβαμμένο, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό θρίλερ τρόμου.

Rec (2007)

Ισπανόφωνος τρόμος στα καλύτερά του, σε αυτό το καλτ πλέον θρίλερ, στο οποίο μία δημοσιογράφος με τον cameraman της ακολουθούν μια ομάδα πυροσβεστών σε ένα παλιό κτίριο για να τους καταγράψουν εν δράσει. Αυτό που καταγράφουν τελικά όμως είναι μια ημέρα τρόμου, αφού στην πολυκατοικία κρύβεται ένα φρικιαστικό, άρρωστο μυστικό.

Babadook (2014)

Μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το γιο της, προσπαθεί να τον καθησυχάσει από τους συνεχείς του εφιάλτες. Όταν ένα μυστηριώδες βιβλίο με το φρικιαστικό παραμύθι του Babadook έρχεται… απρόσκλητο στο σπίτι τους, το αγόρι βεβαιώνεται ότι αυτός είναι που τον κυνηγά στα όνειρά του. Και αρχίζει ένας σκοτεινός εσωτερικός πόλεμος στο σπίτι, που μεταμορφώνεται σε ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα το οποίο περιλαμβάνεται πλέον στα κλασικά του είδους.

It Follows (2014)

Ένας αστικός θρύλος μεταμορφώνεται σε μοντέρνο θρίλερ από τον Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ. Όλα ξεκινούν όταν μία νεαρή γυναίκα γνωρίζει έναν μυστηριώδη άνδρα, ο οποίος μετά από μια νύχτα πάθους της ανακοινώνει ότι της μετέδωσε ένα σεξουαλικό νόσημα… μεταφυσικού χαρακτήρα, που θα την ακολουθεί παντού μέχρι να τη σκοτώσει. Κάπως έτσι αρχίζει ένα εφιαλτικό ταξίδι για την κοπέλα, σε ένα ανεξάρτητο θρίλερ με υπνωτιστικούς ρυθμούς και φόντο ένα εξίσου τρομακτικό Ντιτρόιτ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v