Πώς να φτιάξεις μπραντς στο σπίτι σαν να είσαι στο Κουκάκι
Ξύπνησες με μια διαολεμένη όρεξη για μπραντς; Δεν χρειάζεται να πάρεις τους δρόμους και να χρυσοπληρώσεις δύο αυγά ποσέ. Θα ξηγηθούμε πάλι εμείς.

Ξύπνησες με μια διαολεμένη όρεξη για μπραντς; Δεν χρειάζεται να πάρεις τους δρόμους και να χρυσοπληρώσεις δύο αυγά ποσέ. Θα ξηγηθούμε πάλι εμείς.
Μόλις άνοιξες τα μάτια κι άρχισε το αγγελικό inner voice στο κεφάλι σου να παίζει την κασέτα που λέει ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Την ίδια ώρα το διαβολικό inner voice επαναλαμβάνει με ρυθμό πολυβόλου ότι δεν χρειάζεται να πάρεις σβάρνα τα μπραντσάδικα στο Κουκάκι για να πληρώσεις χρυσά 2 τηγανιτά αυγά με λίγο αβοκάντο και μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί. Φίλ@ χαλάρωσε και καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο του μπραντς στο σπίτι. Μην ξεκινάς τις δικαιολογίες ακόμη δεν αρχίσαμε, αφού μπορείς να το κάνεις κι έχουμε μεγάλη πίστη σε σένα. Μάλιστα θα κεράσουμε συμβουλές για να φτιάξεις στο σπίτι σου ένα μπραντσάδικο που θα ζήλευε κι ο κάθε wannabe influencer που κυνηγά μανιωδώς όλα τα αυγά ποσέ της πόλης.
Βάλε μουσική. Κατά προτίμηση όχι ραδιόφωνο για να σου διακόπτουν τη ροή με βαρετές διαφημίσεις και διαγωνισμούς που ποτέ κανείς δεν κέρδισε. Αντίθετα, προτίμησε να βάλεις μια playlist. Jazz, rock, hip-hop, bossa nova ή κάποια από εκείνες τις λίστες του Spotify που τρεντάρουν στον λογαριασμό σου.
Άναψε ένα κερί με άρωμα βανίλια ή καφέ ή κάτι εξίσου χαλαρωτικό για τα ρουθούνια σου. Βγάλε από το ντουλάπι επιτέλους εκείνα τα καλά σου πιάτα που έχεις προικώα και στρώσε πετσετούλες. Το instagramικό περιβάλλον είναι το ήμισυ του brunch.
Υλικά: 2 φέτες ψωμί προζυμένιο, 1 ώριμο αβοκάντο, 2 αυγά, 1 κουταλιά ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση: Βράζουμε νερό σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ξίδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και δημιουργούμε μια δίνη με κουτάλι. Ρίχνουμε το αυγό (ένα-ένα) στο κέντρο και το αφήνουμε για 3 λεπτά. Παράλληλα, ψήνουμε το ψωμί και λιώνουμε το αβοκάντο με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε πάνω στο ψωμί, προσθέτουμε το ποσέ αυγό και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 αυγό, 3/4 φλιτζανιού γάλα, 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο, βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ζύμη χωρίς σβόλους. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλα. Ψήνουμε 2 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρουμε με μέλι, μπανάνες, φρούτα του δάσους ή σιρόπι σφενδάμου.
Υλικά: 1 χούφτα ρόκα, 1 χούφτα σπανάκι baby, 1 αυγό βραστό, 30 γρ. κατσικίσιο τυρί, 1/2 αβοκάντο, 5 ντοματίνια, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 1 κουταλάκι μέλι, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε τα ντοματίνια και το αυγό στη μέση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα χόρτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε το dressing με τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Για να είσαι always on brand, άφησε τις κάψουλες και φτιάξε cold brew ή φίλτρου. Αν έχεις γαλλική πρέσα, ακόμα καλύτερα. Πρόσθεσε λίγο φυτικό γάλα (βρώμη, αμύγδαλο ή καρύδα) και πάγο. Σερβίρεις σε ποτήρι με χοντρό καλαμάκι και φωτογραφίζεις. Το mood είναι aesthetic και slow living οπότε εμπιστεύσου μας και ζησ’ το σαν είχες βγει για μπραντς στο Κουκάκι.