Ισόβια για τον δολοφόνο της 28χρονης Κυριακής Γρίβα
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος για την γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 39χρονος κατηγορούμενος για την γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
Ομόφωνα καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τον 39χρονο Θανάση Κουρέλη για την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, ξέσπασαν σε δάκρυα οι συγγενείς της 28χρονης τότε Κυριακής Γρίβα, στην οποία η αστυνομία είχε δώσει την σοκαριστική απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» όταν η ίδια είχε απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα επειδή φοβόταν για τη ζωή της, λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα, ο πρώην σύντροφος της, με τον οποίο είχε λίγο πριν την δολοφονία της χωρίσει, της επιτέθηκε και την σκότωσε με πέντε μαχαιριές, ενώ οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, στάθηκαν ανίκανοι να την προστατεύσουν.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών έκρινε σήμερα τον Θανάση Κουρέλη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για πλημμελήματα που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση.
Στο άκουσμα της ετυμηγορίας, ο καταδικασθείς παρέμεινε απαθής, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Ο ίδιος δεν ζήτησε κανένα ελαφρυντικό, με την υπεράσπιση να δηλώνει εξαρχής πως δεν θα υποβάλει σχετικό αίτημα. Κατά την απολογία του, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και ότι δε θυμάται τίποτα για το πώς έφθασε να σκοτώσει την πρώην σύντροφό του.
Το δικαστήριο, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί μειωμένου καταλογισμού, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε με πλήρη συνείδηση των πράξεών του, και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.