Τι να δεις δωρεάν την εβδομάδα 21-27 Ιουλίου στην Αθήνα
Μουσικές βραδιές, παιδικές προβολές και ηλιοβασιλέματα με χορό. Όσα θα δεις δωρεάν αυτήν την εβδομάδα στην πόλη.

Μουσικές βραδιές, παιδικές προβολές και ηλιοβασιλέματα με χορό. Όσα θα δεις δωρεάν αυτήν την εβδομάδα στην πόλη.
Αυτή την εβδομάδα, η πόλη γεμίζει μουσική, εικόνες και καλοκαιρινές εμπειρίες χωρίς εισιτήριο. Από τον Πασχάλη στη Γλυφάδα μέχρι την Τάμτα στο ΚΠΙΣΝ, και από ρεμπέτικα αφιερώματα μέχρι παιδικά σινεμά στις γειτονιές του Περιστερίου, οι επιλογές είναι πολλές και για όλες τις ηλικίες.
Δες αναλυτικά τι μπορείς να δεις δωρεάν από τις 21 έως τις 27 Ιουλίου στην Αθήνα και τα νότια προάστια – γιατί το καλοκαίρι είναι για όλους.
Πασχάλης – New Diamonds 2025 στη Μαρίνα Γλυφάδας
21 Ιουλίου, 20.30
Ο Πασχάλης, μια από τις πιο διαχρονικές φωνές της ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ New Diamonds 2025, σε μια συναυλία γεμάτη νοσταλγία αλλά και σύγχρονη αισθητική, στην Μαρίνα της Γλυφάδας. Με σχεδόν έξι δεκαετίες πορείας, επανέρχεται με διασκευές μεγάλων διεθνών επιτυχιών, δίνοντάς τους νέα πνοή με τη χαρακτηριστική του ερμηνεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα μουσικό ταξίδι που γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες. Μια ξεχωριστή βραδιά στο Φεστιβάλ Γλυφάδας, γεμάτη λάμψη, ρυθμό και αναμνήσεις.
«Εν αρχή ρεμπέτικο» – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη στου Παπάγου
24 Ιουλίου 2025, 21:00
Στο Κηποθέατρο Παπάγου, το Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στον πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκο Βαμβακάρη. Με τίτλο «Εν αρχή ρεμπέτικο», η συναυλία φωτίζει τη σπουδαία προσφορά του στην ελληνική λαϊκή μουσική, μέσα από ερμηνείες των Νίκου Γραίγου και Μαρίας Ροζάκη. Η παρουσίαση της βραδιάς ανήκει στη Ναταλία Δραγούμη, ενώ την επιμέλεια της ορχήστρας υπογράφει ο Παναγιώτης Καπέλλας. Μια βραδιά γεμάτη μνήμες, νότες και ιστορίες από την καρδιά του Πειραιά και της παλιάς Ελλάδας, στο καταπράσινο άλσος του Παπάγου.
Τάμτα and Friends στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
26 Ιουλίου 2025, από τις 19.30
Η Τάμτα ανεβαίνει στη σκηνή του Ξέφωτου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για μια μοναδική pop βραδιά με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife. Με καλεσμένους-έκπληξη και ένα setlist που συνδυάζει dark pop, dance beats και εμβληματικές μπαλάντες, η εκρηκτική performer υπόσχεται ένα immersive show υψηλής αισθητικής, εμπνευσμένο από τις παραστάσεις της στο Smut. Η βραδιά ξεκινά με warm up DJ set από τη Miss Trouli (19:30), opening act από τη Vassiłina (20:30), και κορυφώνεται με την Τάμτα στις 21:00, σε ένα πολυσύνθετο live γεμάτο μουσική, χορό και εικαστική δύναμη.
Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Γλυφάδα
27 Ιουλίου, 2.30
Η 3η Μαρίνα της Γλυφάδας φιλοξενεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν από τους πιο αγαπημένους και εμβληματικούς τραγουδοποιούς της ελληνικής μουσικής. Στη σκηνή θα ανέβουν ο Διονύσης Τσακνής, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μιρέλα Πάχου και ο Steve Tesser, με ειδική συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, για να ερμηνεύσουν τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει. Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στις περσινές συναυλίες-αφιερώματα, το φετινό καλοκαίρι συνεχίζεται η τιμητική αναδρομή στο έργο του δημιουργού που συνδύασε ροκ, ποίηση και συναίσθημα, αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική μουσική σκηνή.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γλυφάδας είναι δωρεάν για όλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του.
Θερινό σινεμά για παιδιά στο Περιστέρι
Ο Δήμος Περιστερίου συνεχίζει το Θερινό Παιδικό Σινεμά 2025 με δωρεάν προβολές αγαπημένων μεταγλωττισμένων animation για όλη την οικογένεια. Για την εβδομάδα 21 έως 27 Ιουλίου, οι μικροί σινεφίλ θα απολαύσουν τις εξής προβολές στις 21:00:
Δευτέρα 21 Ιουλίου – Πλατεία Λόφου Αξιωματικών (Ματίνα): Η κιβωτός του Νώε
Τετάρτη 23 Ιουλίου – Πλατεία Αγίας Μαρίνας – Ανθούπολη: Ο Δελφινομικρούλης
Παρασκευή 25 Ιουλίου – Πλατεία Προβελεγγίου – Νέα Ζωή: Η κιβωτός του Νώε
Σάββατο 26 Ιουλίου – Πλατεία Λόφου Αξιωματικών (Ματίνα): Πώς να σώσετε έναν μάγο
Sunset DJ Sets by METAXA στο ΚΠΙΣΝ
Το καλοκαιρινό μουσικό ραντεβού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται και την εβδομάδα 21–27 Ιουλίου, στο πλαίσιο της σειράς Sunset DJ Sets by METAXA, προσφέροντας στο κοινό ένα ξεχωριστό ηχητικό τοπίο την ώρα που δύει ο ήλιος. Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στις 20:00, στην ειδυλλιακή όχθη του Καναλιού, εμφανίζεται ο RSN, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες παραγωγούς, που θα γεμίσει το σούρουπο με ήχους trip hop, funk και soul, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση μετά τη δουλειά.