Το Amber Cellar στον Πειραιά υπόσχεται μια γοητευτική fine dining εμπειρία

Δίπλα σχεδόν στο Λιμάνι του Πειραιά το Amber Cellar θα σου προσφέρει μια ντελικάτη fine dining γευστική εμπειρία με ένα αγκιναράτο φιλέτο αρνιού που πρέπει επειγόντως να δοκιμάσεις.

Το Amber Cellar στον Πειραιά υπόσχεται μια γοητευτική fine dining εμπειρία

Στην καρδιά του Πειραιά, στο ισόγειο του Mitsis N’U Piraeus Port, το Amber Cellar Bar & Restaurant ξεδιπλώνει ένα σύμπαν γεύσεων και αισθήσεων, φτιαγμένο για όσους αναζητούν κάτι παραπάνω από ένα απλό γεύμα. Ο χώρος, με αρχιτεκτονική που συνομιλεί διακριτικά με το παρελθόν του ιστορικού κτιρίου που το φιλοξενεί, λειτουργεί ως σημείο συνάντησης και μοιράσματος· για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τους ταξιδιώτες και τους περαστικούς της πόλης.

Μπαίνεις στον χώρο του Amber Cellar και, πριν καν καθίσεις, το βλέμμα σου σκαλώνει σε μια τοιχογραφία που δεν μοιάζει με τίποτα γνώριμο. Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, με το χαρακτηριστικό του ύφος, απλώνει στον τοίχο μια ολόκληρη αφήγηση: εικόνες και σύμβολα που αναδύονται σαν μνήμες μέσα από το παρελθόν του κτιρίου, όταν στέγαζε την ιστορική Ποτοποιία METAXA.

Η τέχνη του σε προσκαλεί να σταθείς, να περιηγηθείς με τα μάτια, να διαβάσεις πίσω από τις μορφές, τις γραμμές, τα χρώματα. Εκεί θα βρεις την τοπική κληρονομιά του Πειραιά, την αισθητική της Ελλάδας όπως μεταφράζεται από έναν σύγχρονο εικαστικό που ξέρει να παντρεύει το καθημερινό με το διαχρονικό, το λαϊκό με το κοσμοπολίτικο. Καθώς χαζεύεις την τοιχογραφία, νιώθεις σαν να πιάνεις τον παλμό του χώρου. Ό,τι σε περιβάλλει: το κρασί στο ποτήρι, το φαγητό στο πιάτο, γίνεται κομμάτι μιας μεγαλύτερης αφήγησης που χωράει μέσα της τέχνη, πολιτισμό και ιστορία.

Ο εμπνευσμένος από τη γαστρονομική ελληνική παράδοση κατάλογος του Amber δεν αναπαράγει απλώς κλασικές συνταγές, αλλά τις επανερμηνεύει με λεπτότητα και φαντασία. Οι Chef Δημήτρης Στειακάκης και Στέλιος Μάκαρης δημιουργούν μια κουζίνα που αναδεικνύει τα υλικά του τόπου, με τεχνικές που αγκαλιάζουν τη μοντέρνα γαστρονομία, ενώ ο mixologist Χρήστος Χουσέας συνθέτει κοκτέιλ και γευσιγνωστικές εμπειρίες γύρω από μια αποκλειστική συλλογή ελληνικών κρασιών, επιλεγμένων με μεράκι και γνώση.

Τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας αποτυπώνονται σε ισάριθμα μενού. Το πρωί, ένα γενναιόδωρο ελληνικό πρωινό με τοπικά προϊόντα ξυπνά τις αισθήσεις. Το μεσημέρι, οι ελαφριές, εκλεπτυσμένες επιλογές επιτρέπουν μια παύση ανάμεσα σε δουλειές, βόλτες ή συναντήσεις. Κι όταν η πόλη ντύνεται στα χρώματα της νύχτας, το Amber μεταμορφώνεται σε ένα ατμοσφαιρικό καταφύγιο με μενού δείπνου που παντρεύει τη γευστική μνήμη με τη σύγχρονη δημιουργία.

Πίσω από κάθε πιάτο, κάθε ποτήρι κρασί, κάθε καλοφτιαγμένο κοκτέιλ, υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας και φροντίδας. Η εξαιρετική winelist (σε τιμές από 7€ το ποτήρι/ 25€ η φιάλη) είναι μια πρόσκλησή για ένα ταξίδι στους μυθικούς αμπελώνες της Ελλάδας. Από την Πελοπόννησο μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, κάθε γουλιά αγκαλιάζει την ουσία της ελληνικής γης, προσφέροντας μια γεύση από τη μαγεία της Μεσογείου με επιλογές που θα ενθουσιάσουν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς wine-lovers. Ευχάριστες εκπλήξεις κρύβει και η signature λίστα των κοκτέιλ με το Minuet (12€)να τραβά δικαιολογημένα όλα τα βλέμματα πάνω του και να δικαιώνει τον mixologist για την ταιριαστή επιλογή των: τζιν, Veroni Bianco, χαμομημιού, κρίταμου και κάππαρης.

Αφού ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες προπόσεις μας σέρβιραν την πρώτη πιατέλα με τα χειροποίητα ψωμάκια (2,5€) συνοδεία μεσογειακών ντιπ που περιλάμβαναν πράσινες ελίτσες, ελαιόλαδο με ρίγανο κι ένα γαλάκτωμα ταραμά, σκέτο αφρό που εξαφανίστηκε γρήγορα από το τραπέζι χάρη στις συνεχείς επαλείψεις μας. Το σεβίτσε ψαριού (15€) σκαρφάλωσε άνετα στο βάθρο με τα καλύτερα εξ όσων έχουμε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια. Με φιλέτο φρέσκου τόνου, σάλτσα αμυγδάλου- καμμένου ψωμιού και πίκλες από πιπεριές jalapenos ήταν απόλυτα ισορροπημένο και πεντανόστιμο.

Συνεχίσαμε με την ανοιχτή κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας (11€) η οποία χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους food lovers που έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς το Amber Cellar. Mε ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο σε φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, ήταν μια μοσχοβολιστή πανδαισία άκρως δροσερή και καλοκαιρινή. Οι Jenga πατάτες (8€) με μαρμελάδα μπέικον και κρέμα γραβιέρας πέρα από εντυπωσιακές σε όψη ήταν εξαιρετικά τραγανές κι εύκολα πήραν τον τίτλο της εθιστικής ένοχης απόλαυσης μέσα από μια fine dining ματιά.

Κι ενώ τα μίνι τάκος λαδόπιτας (13€) με χοιρινό, τραγανό κρεμμύδι και πίκλα λάχανου μας έκλειναν παιχνιδιάρικα το μάτι, περάσαμε στα πιάτα με τα ζυμαρικά επιλέγοντας τη χειροποίητη ραβιόλα (18€) με μοσχαράκι γάλακτος, γιαούρτι, πουρέ καρότου και πέρλες παλαιωμένου ξιδιού. Στιβαρό και γευστικότατο πιάτο σε μια χρωματική πανδαισία αξίζει σίγουρα της δοκιμής σου. Ακολούθως το αγκιναράτο φιλέτο σέλας αρνιού (29€) με σταμναγκάθι, λαχανίδα, τραγανές καρδιές αγκινάρας και κρεμώδη πηχτή σάλτσα αγκινάρας, ήρθε για να λάβει τον τίτλο του αγαπημένου μας πιάτου. Νησιωτική συνταγή από την λεβεντογέννα Κρήτη σε ένα ευπρόσδεκτο twist που θα λατρέψουν οι λάτρεις των ελληνικών γεύσεων.

Φτάνοντας στα επιδόρπια δεν γινόταν να προσπεράσουμε την αποδομημένη λεμονόπιτα (10€) με κρέμα λεμονιού, namelaka λευκής σοκολάτας, μαρέγκα, μπισκότο κι αφρό δυόσμου, ένα δροσερό γλυκό που έκλεινε μέσα του όλο το καλοκαίρι. Εξίσου λαχταριστή και η Κρεμέ bitter σοκολάτα (11€) με gianduja, αλμυρή καραμέλα, σοκολατένιο sponge, φουντούκι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασί υπολόγισε περί τα 35-40€ το άτομο.

 

 

Amber Cellar

Αριστείδου 16-20, Πειραιάς, τηλ.: 21 4409 1060

Facebook 

Instagram 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v