Στον Βασίλη στην Κηφισιά η παλιά αστική ταβέρνα ζει και Βασιλ-εύει
Η ταβέρνα Βασίλης στην Κηφισιά παραμένει εδώ και δεκαετίες σταθερή αξία για όσους αγαπούν το αυθεντικό φαγητό, τη ζεστή φιλοξενία και τις γεύσεις που θυμίζουν μαμά.

Η ταβέρνα Βασίλης στην Κηφισιά παραμένει εδώ και δεκαετίες σταθερή αξία για όσους αγαπούν το αυθεντικό φαγητό, τη ζεστή φιλοξενία και τις γεύσεις που θυμίζουν μαμά.
Λίγο έξω από το κέντρο της Κηφισιάς, επί της Λεωφόρου Κηφισιάς προς Ερυθραία, η ταβέρνα Βασίλης, από το 1983 βαστά τα ηνία της μαμαδίσιας, παραδοσιακής κουζίνας στα Βόρεια Προάστια και παραμένει μέχρι σήμερα σταθερή αξία.
Από τα χρόνια που την κρατούσε ο αξέχαστος κ. Βασίλης με το χαρακτηριστικό του χιούμορ την ειλικρινή αγάπη για τον πελάτη, μέχρι σήμερα, που τη σκυτάλη έχουν πάρει τα δύο του παιδιά, τίποτα δεν έχει χαθεί.
Η γλύκα, η φιλοξενία, το μεράκι – όλα είναι ακόμα εδώ. Και κυρίως, το νόστιμο φαγητό.
Ο χώρος έχει αλλάξει ελαφρώς, έχει ανακαινιστεί και η εσωτερική σάλα αποπνέει μια μοντέρνα ζεστασιά, ενώ η αυλή με το βοτσαλάκι είναι χάρμα οφθαλμών για τα ανοιξιάτικα μεσημέρια. Η κράτηση τα Σαββατοκύριακα κρίνεται απαραίτητη, ιδιαίτερα αν θέλεις να κάτσεις έξω.
Από τα ορεκτικά, οι μελιτζάνες σπέσιαλ (7,80€) με κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί, οι λαχανοντολμάδες με βελούδινο αυγολέμονο (10,60€) και τα τυροπιτάκια με ανθότυρο (5, 40€) είναι ό,τι πρέπει για ξεκίνημα και για να μπουν στη μέση. Η σαλάτα ταμπουλέ (7,40) αν και μυρωδάτη της έλειπε κάτι πιο «ζουμερό», όμως η πολίτικη (7€) ήταν ωραιότατη και τραγανή.
Στα κυρίως, το μοσχάρι με λαχανικά στη στάμνα (13,20€) παραμένει ένα από τα πιο τίμια και νόστιμα πιάτα, ενώ το λεμονάτο κατσικάκι γάλακτος (13,80€) σε κερδίζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του. Αν προτιμάς κάτι πιο… μερακλίδικο, δοκίμασε τον κόκορα κρασάτο με μακαρόνια (12,40€), ένα πιάτο παλιό, παραδοσιακό, με σάλτσα που ζητάει ανελέητες βούτες από το ψωμάκι με γλυκάνισο που έρχεται ζεστό και μοσχομυριστό.
Σταθερή αξία και άρτια η εκτέλεση στο σπέσιαλ μπιφτέκι (12,30€), το οποίο έρχεται λουσμένο με μια νοστιμότατη «σάλτσα» από ψιλοκομμένη ντοματούλα, σκέτη απόλαυση, όπως επίσης και το αγαπημένο μοσχαρίσιο συκώτι στα κάρβουνα, με φρέσκες πατάτες τηγανιτές (11,80€).
Φεύγοντας, δύσκολα θα αντισταθείς στα γλυκά του Βασίλη, που κλείνουν το γεύμα με την ίδια απλότητα και φροντίδα που ξεκίνησε. Η κρέμα καραμελέ (3,80€) είναι αρωματική, δροσερή και σπιτική. Η παραδοσιακή καρυδόπιτα (4,80€) – μόνη της ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια (5,80€) – θυμίζει παλιό καφενείο, ενώ το ραβανί με σιμιγδάλι και παγωτό (5,80€) είναι αφράτο, ζουμερό και ιδανικό για μοιρασιά.
Για ένα χορταστικό γεύμα, με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.