Στον Βασίλη στην Κηφισιά η παλιά αστική ταβέρνα ζει και Βασιλ-εύει

Η ταβέρνα Βασίλης στην Κηφισιά παραμένει εδώ και δεκαετίες σταθερή αξία για όσους αγαπούν το αυθεντικό φαγητό, τη ζεστή φιλοξενία και τις γεύσεις που θυμίζουν μαμά.

Στον Βασίλη στην Κηφισιά η παλιά αστική ταβέρνα ζει και Βασιλ-εύει

Λίγο έξω από το κέντρο της Κηφισιάς, επί της Λεωφόρου Κηφισιάς προς Ερυθραία, η ταβέρνα Βασίλης, από το 1983 βαστά τα ηνία της μαμαδίσιας, παραδοσιακής κουζίνας στα Βόρεια Προάστια και παραμένει μέχρι σήμερα σταθερή αξία.

Από τα χρόνια που την κρατούσε ο αξέχαστος κ. Βασίλης με το χαρακτηριστικό του χιούμορ την ειλικρινή αγάπη για τον πελάτη, μέχρι σήμερα, που τη σκυτάλη έχουν πάρει τα δύο του παιδιά, τίποτα δεν έχει χαθεί.

Η γλύκα, η φιλοξενία, το μεράκι – όλα είναι ακόμα εδώ. Και κυρίως, το νόστιμο φαγητό.

Ο χώρος έχει αλλάξει ελαφρώς, έχει ανακαινιστεί και η εσωτερική σάλα αποπνέει μια μοντέρνα ζεστασιά, ενώ η αυλή με το βοτσαλάκι είναι χάρμα οφθαλμών για τα ανοιξιάτικα μεσημέρια. Η κράτηση τα Σαββατοκύριακα κρίνεται απαραίτητη, ιδιαίτερα αν θέλεις να κάτσεις έξω.

Από τα ορεκτικά, οι μελιτζάνες σπέσιαλ (7,80€) με κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί, οι λαχανοντολμάδες με βελούδινο αυγολέμονο (10,60€) και τα τυροπιτάκια με ανθότυρο (5, 40€) είναι ό,τι πρέπει για ξεκίνημα και για να μπουν στη μέση. Η σαλάτα ταμπουλέ (7,40) αν και μυρωδάτη της έλειπε κάτι πιο «ζουμερό», όμως η πολίτικη (7€) ήταν ωραιότατη και τραγανή.

Στα κυρίως, το μοσχάρι με λαχανικά στη στάμνα (13,20€) παραμένει ένα από τα πιο τίμια και νόστιμα πιάτα, ενώ το λεμονάτο κατσικάκι γάλακτος (13,80€) σε κερδίζει με την απλότητα και τη νοστιμιά του. Αν προτιμάς κάτι πιο… μερακλίδικο, δοκίμασε τον κόκορα κρασάτο με μακαρόνια (12,40€), ένα πιάτο παλιό, παραδοσιακό, με σάλτσα που ζητάει ανελέητες βούτες από το ψωμάκι με γλυκάνισο που έρχεται ζεστό και μοσχομυριστό.

Σταθερή αξία και άρτια η εκτέλεση στο σπέσιαλ μπιφτέκι (12,30€), το οποίο έρχεται λουσμένο με μια νοστιμότατη «σάλτσα» από ψιλοκομμένη ντοματούλα, σκέτη απόλαυση, όπως επίσης και το αγαπημένο μοσχαρίσιο συκώτι στα κάρβουνα, με φρέσκες πατάτες τηγανιτές (11,80€).

Φεύγοντας, δύσκολα θα αντισταθείς στα γλυκά του Βασίλη, που κλείνουν το γεύμα με την ίδια απλότητα και φροντίδα που ξεκίνησε. Η κρέμα καραμελέ (3,80€) είναι αρωματική, δροσερή και σπιτική. Η παραδοσιακή καρυδόπιτα (4,80€) – μόνη της ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια (5,80€) – θυμίζει παλιό καφενείο, ενώ το ραβανί με σιμιγδάλι και παγωτό (5,80€) είναι αφράτο, ζουμερό και ιδανικό για μοιρασιά.

Για ένα χορταστικό γεύμα, με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v