Ξαναβγαίνουμε πλατεία Αγίας Ειρήνης για κοκτέιλ και… ουζάκια

Η αγαπημένη πιάτσα του κέντρου διατηρεί τα στέκια που την έβαλαν στο επίκεντρο, ενώ διαθέτει και νέους «ενοίκους» που παρουσιάζουν έντονο γευστικό και μπαριστικό ενδιαφέρον.

Ξαναβγαίνουμε πλατεία Αγίας Ειρήνης για κοκτέιλ και… ουζάκια

Μια πλατεία-σημείο αναφοράς για τους περιπατητές του Κέντρου, η πλατεία Αγίας Ειρήνης κλείνει κοντά μια δεκαετία από τότε που έκανε το «μπαμ» ως η νέα πιάτσα της Αθήνας. Έκτοτε πολλά (μαγαζιά) άλλαξαν, κάποια παρέμειναν στο πόστο τους, όμως όλα μαζί, παλιά και νέα συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γευστικό και μπαρίστικο μωσαϊκό.

Εδώ θα βρεις τουρίστες, αλλά και ντόπιους, άτομα κάθε ηλικίας, να δίνουν σε καθημερινή βάση και ανεξαρτήτως ώρας ζωντάνια σε ένα από τα αγαπημένα spots της Αθήνας.

Και θα βρεις και ωραιότατα μπαρ, εστιατόρια και καφέ για να πιάσεις θέση μαζί τους.

Naked Ath.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 21 0323 5388

Μικρό, ατμοσφαιρικό, με ποπ λεπτομέρειες και ωραίο χώρο τόσο μέσα όσο και έξω, το Naked Ath. αγαπά τις ωραίες μουσικές, από soul μέχρι hip hop ή latin, αλλά και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία σερβίρει σε πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο και συνοδεύει με εξίσου εκλεκτό bar food. "A Little Party Never Killed Nobody", γράφει στη νέον επιγραφή στην είσοδο και δίκιο έχει. Δοκίμασε το Porn AF με βότκα, Luxardo Aperitivo, Tamarillo και Bergamot soda ή το Bare Havaiana με ρούμι, Coca Cola seduction, Cascara και Kumquat για να πάρεις μια ιδέα. Οι τιμές των κοκτέιλ από 10€. Το απλό ποτό στα 8,5€.

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 2103235388

Κατάλληλο για κάθε στιγμή της ημέρας, το μπιστρό που ήρθε στη θέση του Tailor Made παραμένει πρωτεργάτης του καλού καφέ στην περιοχή, σερβίροντας μυρωδάτα χαρμάνια, αλλά και νοστιμότατες επιλογές για μπραντς. Τα βράδια, τα τραπέζια έξω παραμένουν γεμάτα από κάθε λογής παρέες που πιάνουν θέση εδώ για ωραία ποτά και κοκτέιλ, σε κλίμα χαλαρό. Ωραίες επιλογές το Jumanji με ρούμι ανακατεμένο με καφέ, κανέλα, χυμό λεμόνι, orgeat και peach liquer, και το Arriba Mexico με τεκίλα, passion, χυμό λεμόνι, σιρόπι κανέλας και μπαχάρια. Οι τιμές τους στα 10€, το απλό ποτό στα 8€.

School Pizza Bar

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, τηλ.: 210 3251444

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην πλατεία, το «σχολικό» αυτό all day bar απλώνει τα ξύλινα τραπεζάκια του σε διαφορετικά επίπεδα στο εσωτερικό του, βγάζει στο πεζοδρόμιο ξύλινα καρεκλάκια και σερβίρει νοστιμότατες πίτσες με λεπτή τραγανή ζύμη (βλ. την Καπρέζε με mozzarella, φρέσκια ντομάτα, φρέσκο βασιλικό και φρέσκια mozzarella) και λαχταριστές μακαρονάδες, όπως οι ταλιατέλες με κοτόπουλο, φρέσκια ντομάτα και πολύχρωμες πιπεριές. Όλα αυτά, τα συνοδεύει με καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ από νωρίς το πρωί σερβίρει καφεδάκι και ωραιότατα γλυκά. λογαριασμός για ένα γεύμα στα 20-25€ με ποτήρι κρασί.

ZAF Eatery & Coffee Bar

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, τηλ: 210 3236711

Από τα πρώτα μπαρ που άνοιξαν απέναντι από την πλατεία, το Zaf απέκτησε ταχύτατα φανατικό κοινό, που το αγαπά για την χαλαρότητά του, τις χρωματιστές πινελιές στη διακόσμησή του και τις ωραίες μουσικές του. Παραμένει δημοφιλής προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας, από το πρωί για καφέ και πρωινό, μέχρι αργά το βράδυ για χαλαρά ποτάκια, μέσα στη δροσερή στοά που ενώνει την πλατεία με την Ερμού. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Rooster

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ.: 210 3224410

Αγαπημένο gay friendly καφέ - μπαρ της πόλης, το Rooster ήταν ένα από τα πρώτα που… έσυραν τον χορό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Συνεχίζει ακάθεκτο να προσελκύει κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια που βγάζει στην πλατεία με πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο. Από τιμιότατες επιλογές φαγητού για μεσημέρι ή βράδι, μέχρι καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, κλασικά και μη. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Gypsy Jungle

Αιόλου 27, τηλ: 21 0325 2335

Αγαπημένο των τουριστών, το αρκετά «φρέσκο» στην περιοχή, Gypsy Jungle είναι αυτό που λέει το όνομά του: ένας αιωρούμενος κήπος, με χρώματα παντού, φυτά, παπαγάλους και μαϊμούδες να συμπληρώνουν το εξωτικό ντεκόρ. Μπορείς να το επισκεφτείς από το πρωί ξεκινώντας με ένα δυνατό μπραντς, με αλμυρά και γλυκά pancakes, ομελέτες κ.α. ενώ το κυρίως μενού πρωτοτυπεί προτείνοντας… ελληνικό σούσι, αλλά και αρκετές ακόμα απρόσμενες επιλογές, όπως νάτσος με γύρο (ναι, κι όμως). Το βράδυ σερβίρει «βασιλικά» κοκτέιλ, και ποτά, συνοδεία ανεβαστικών mainstream μουσικών. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Raki Meze Athens

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, τηλ: 21 0322 1865

Στον νέο του χώρο, το μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο αγαπά τα θαλασσινά και τα σερβίρει σε νοστιμότατες εκδοχές στα ξύλινα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και μερικές επιλογές πρωινού. Πιάσε θέση ένα μεσημέρι, παράγγειλε ουζάκι και δοκίμασε καναπεδάκια με φουρνιστή σαρδέλα, μαριναρισμένη ντομάτα και μυρωδικά, μεθυσμένη φέτα με κρούστα σουσαμιού και θυμαρίσιο μέλι, καβούρι παϊδάκι, φρικασέ θαλασσινών, ψητό καλαμαράκι, γαρίδες σαγανάκι, ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και στεριανές γεύσεις όπως χοιρινά μπριζολάκια ή κεφτεδάκια μοσχαρίσια με πατατούλες. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, για μεζέ και ούζα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v