«Περίεργα» κρούσματα καρκίνου μετά την πανδημία παρατηρούν οι επιστήμονες

Ανήσυχοι είναι οι επιστήμονες λόγω της αύξησης στα περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Περίεργα» κρούσματα καρκίνου μετά την πανδημία παρατηρούν οι επιστήμονες

Τα αυξανόμενα περιστατικά επιθετικών μορφών καρκίνου σε τελικό στάδιο, από την αρχή της πανδημίας προκαλούν έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της Washington Post

Όπως αναφέρει η σελίδα, αρκετοί γιατροί ανάμεσά τους και ο Κασιάπ Πάτελ, πρώην πρόεδρος μιας αμερικανικής ομάδας ανεξάρτητων ειδικών για τον καρκίνο, φοβούνται ότι πίσω από αυτή την άνοδο θα μπορούσε να κρύβεται ο κορωνοϊός.

Αρκετοί ασθενείς, αντιμετώπισαν διάφορους τύπους καρκίνου, οι οποίοι φαίνεται να εμφανίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ καταγράφηκαν περισσότερες από δώδεκα νέες περιπτώσεις σπάνιων μορφών καρκίνου.

«Είμαι στην πρακτική 23 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», τονίζει ο Πάτελ, αναφερόμενος σε δεκάδες περιστατικά που πέρασαν από τα χέρια του, ενώ ο Ασούτος Γκορ, ένας άλλος ογκολόγος, συμφωνεί: «Ήμασταν όλοι ταραγμένοι».

Η θεωρία ότι κάποιοι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ή να επιταχύνουν τον καρκίνο υπάρχει εδώ ήδη από τη δεκαετία του ’60, ενώ σήμερα ερευνητές εκτιμούν ότι το 15-20% όλων των καρκίνων παγκοσμίως προέρχεται από μολυσματικούς παράγοντες όπως ο HPV, ο ιός Επσταϊν-Μπαρ και η Ηπατίτιδα Β΄.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπορεί να χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια για να λάβουμε τελικές απαντήσεις σχετικά με το εάν ο κορωνοϊός είναι συνένοχος στην ανοδική τάση των περιπτώσεων καρκίνου.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v