Το Athens Photo Festival επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το Athens Photo Festival θα αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Το Athens Photo Festival επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το Athens Photo Festival επιστρέφει και φέτος με τη συμμετοχή 100+ καλλιτεχνών για να αποτελέσει για ακόμα μια χρονιά το μεγάλο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός για τη φωτογραφία και τον οπτικό πολιτισμό στην Ελλάδα.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλης έκτασης εκθεσιακή παραγωγή, η οποία θα αναπτυχθεί σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις. 

Δημιουργοί από διαφορετικές χώρες, καθώς και ένα σύνολο δράσεων -εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις δικτύωσης, παράλληλες εκδηλώσεις-  αναδεικνύουν οπτικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2024 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου, στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και σε άλλους χώρους της Αθήνας.

Το κεντρικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτέλεσει μια μεγάλης έκτασης εκθεσιακή παραγωγή, η οποία θα αναπτυχθεί σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, οπτικοακουστικό υλικό, εγκαταστάσεις και καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

07/06/2024 – 28/07/2024

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες & ώρες λειτουργίας του μουσείου.
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙA: € 12, € 9

Δυνατή η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v