Φύγαμε για μεζεδότσαρκα στη Δάφνη

Το κυνήγι του καλού μεζέ μας έβγαλε στην πάντα φιλόξενη Δάφνη, όπου και δοκιμάσαμε εκλεκτές και πεντανόστιμες λιχουδιές στους δρόμους της.

Φύγαμε για μεζεδότσαρκα στη Δάφνη

Απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τον τίτλο του μεζεδοκυνηγού που έχουμε δώσει από μόνοι μας– γιατί μπορούμε- στον εαυτό μας μιας και αποτυπώνει πλήρως τη λατρεία που έχουμε στα εκλεκτά και μερακλήδικα μεζεδάκια. Συχνά πυκνά βρισκόμαστε σε περιοχές που μας καλούν σχεδόν ερωτικά για πολλά υποσχόμενες μεζεδότσαρκες -και πώς να τους αρνηθείς όταν σε καλοταΐζουν; Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στη Δάφνη, κάνοντας μια περιποιημένη μεζεδοβόλτα από την οποία δεν μας έλειψε τίποτα.

Το Κρεατοφαγείον του Τσούτσουρα

Μιχαλόπουλου 32, τηλ: 21 0971 7649

Αγαπημένο κρεατοφαγείο που τιμά την παραδοσιακή έννοια της χασαποταβέρνας, ο Τσούτσουρας εξασκεί σε υψηλό επίπεδο την τέχνη του σουβλίσματος και της σχάρας, ετοιμάζοντας καθημερινά καλοψημένα και πεντανόστιμα κρεατικά. Εδώ πρέπει να δοκιμάσεις απαραιτήτως φοβερά αρνίσια παϊδάκια, μαλακά και ζουμερά, σωστά ψημένη μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, πανσέτα, μπιφτέκια, ποικιλίες για παρέες και φυσικά εξαιρετικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Μαζί με κρασάκι η μπίλια του λογαριασμού θα κάτσει στα 17-20€ το άτομο.

Kαταφύγιο

Μιχαλοπούλου 38,τηλ.: 21 0971 3740

Αγαπημένο κρητικό στέκι το Καταφύγιο, γνωρίζει μέρες αλλά και νύχτες μεγάλης δόξας -ειδικά το καλοκαίρι, όταν τα απλωμένα τραπεζάκια της πλατείας γεμίζουν με κόσμο που παίρνει σειρά για να παραγγείλει τις νοστιμιές του καταλόγου.

Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν τα χορτοκαλιτσούνια, η σφακιανή πίτα, οι γεμιστοι κολοκυθανθοί, το ρεθυμνιώτικο μπουρέκι με πικάντικο κιμά, απάκι και γραβιέρα, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι, ρόκα και τυρομάλαμα, οι κολοκυθοκεφτέδες και το τσιγαριαστό αρνί. Ο λογαριασμός μαζί με τις ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.

Φιλετάκια

Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, τηλ: 21 0973 0682

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by the_funhaver (@the_funhaver)

Από τα πλέον ιστορικά δαφνιώτικα φαγητοστέκια, τα Φιλετάκια πρωτοάνοιξαν το 1966 κι έκτοτε αποτελούν εγγύηση για όλους τους μεζεδοκυνηγούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Από το όνομα καταλαβαίνεις ότι τα φιλετάκια είναι η αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ του καταστήματος αφού μπορείς να τα δοκιμάσεις σε τρεις κολασμένες εκδοχές για να ικανοποιηθούν οι λάτρεις του χοιρινού, του κοτόπουλου και του μοσχαριού. Εξαιρετικός κι ο υπόλοιπος κατάλογος από όπου ξεχωρίζουν η πολύ ωραία φάβα, τα παϊδάκια, το λουκάνικο χωριάτικο, το τζατζίκι και οι χειροποίητες πατάτες που συμπληρώνουν ιδανικά την γευστική κρεατοφαγική εμπειρία. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Κροκόδειλος

Πλούτωνος 40, τηλ.: 210 9714300

Ο Κροκόδειλος είναι ίσως το πιο κεφάτο μεζεδοστέκι της Δάφνης με πάμπολλους θαμώνες να τον έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους χάρη στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα και τις νοστιμότατες λιχουδιές που σερβίρονται εκεί. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις –μην τυχόν τελειώσουν και μείνουμε αμανάτι πάλι- τα κεφτεδάκια με πράσινη φάβα σιγομαγειρεμένη με δάφνη, καρότο και λάιμ, τη μπρουσκέτα με τυρί κρέμα και σινάπι μουστάρδας, μαριναρισμένα ντοματίνια, λεπτοκομμένη πανσετομπριζόλα και φύλλα από baby ρόκα και σπανάκι, και τους πατατοκεφτέδες με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και μοσχοκάρυδο. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ το άτομο κρασακίων συμπεριλαμβανομένων.

Όστρακο

Δερβενακίων 28, τηλ.:21 0971 4077

Το Όστρακο είναι ένα μικρό συνοικιακό μεζεδοταβερνάκι που θα σε τρατάρει πεντανόστιμα και value for money ψαρικά και θαλασσινά, σε τιμές που δεν θα ρίξουν έξω τον βδομαδιάτικο προϋπολογισμό σου. Ο χώρος μικρός, λιτός και παραδοσιακός απλώνει λιγοστά τραπεζάκια στο πεζοδρομάκι, ενώ από το μενού του σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις την ψαρόσουπα, τη σουπιά στα κάρβουνα, τα γευστικότατα τηγανιτά καλαμαράκια, τις μαστόρικα μαγειρεμένες γαρίδες και σίγουρα τις χειροποίητες τηγανιτές πατατούλες κομμένες στο χέρι όπως παλιά. Ο λογαριασμός μαζί με ουζάκια θα κυμανθεί περί τα 18-20€ το άτομο.

Το Κορωπί

Αρτέμωνος 122, τηλ.:694 716 9400

Κι όμως δεν σε γελούν τα μάτια σου. Αυτή εδώ η ταβερνίτσα δεν βρίσκεται στο Κορωπί αλλά στη Δάφνη κι έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των locals της περιοχής κι όχι μόνο, από τη δεκαετία του 1950 όταν και πρωτοάνοιξε σε ένα μικρό στενάκι.

Η διακόσμηση ξυπνά μνήμες παλιάς Αθήνας κι η μικρή αυλίτσα είναι χάρμα οφθαλμών όταν καλοκαιριάζει. Από το μικρό μενού επιβάλλεται να δοκιμάσεις το αρνίσιο παϊδάκι, το λουκάνικο προβατίνας που είναι όσο κολασμένο ακούγεται και την τιτανοτεράστια χοιρινή μπριζόλα. Συνοδεύεις με πλήθος αλοιφών, από τις οποίες ξεχωρίζει σίγουρα το χειροποίητο τζατζικάκι και μαζί με κρασί πληρώνεις περί τα 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v