Πού θα φας ωραίους μεζέδες έως 15 ευρώ στην Αθήνα;

Μας έπιασε μια λιγούρα για τίμιο και φθηνό μεζέ και βγήκαμε προς εξερεύνηση στους δρόμους της πόλης. Ιδού πού κάτσαμε.

Πού θα φας ωραίους μεζέδες έως 15 ευρώ στην Αθήνα;

Δεν είναι καιρός για σπατάλες, αλλά είναι καιρός για μεζεδάκια συνοδεία κρασιού και τσίπουρου ή ρακής, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Πού πάμε για να φάμε τίμια, χωρίς να δώσουμε πολλά;

Συντρίμμι

Χαλκιδικής 52, Βοτανικός, τηλ.: 2130446962

Είναι χαλαρό, δεν θα κάνει το πορτοφόλι σου συντρίμμι και σερβίρει νόστιμους, κλασικούς μεζέδες στην μεγάλη του αυλή. Στον κατάλογο αυτού του συνεργατικού καφενείου θα βρεις πατάτα οφτή με σκορδόλαδο, χόρτα εποχής με ξηρό ανθότυρο, φάβα με ντοματίνια και κάπαρη, ψητό ψάρι ημέρας με χόρτα, σαρδέλες στη σχάρα με σκορδαλιά, μπριζολάκι χοιρινό με καπνιστή πιπεριά, κεφτεδάκια λουκάνικο με μαγιονέζα μυρωδικών, και ωραιότατα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και ξινομυζήθρα. Συνοδεία μπίρας ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο.

Cabezon

Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, τηλ: 2155506414

Στην όμορφη αυλή του, αλλά και στο χουχουλιάρικο εσωτερικό του συνωστίζονται φοιτητοπαρέες, που απολαμβάνουν φτηνές μπίρες και κρασιά, αλλά και τίμια μεζεδάκια για να τα συνοδεύσουν. Στον κατάλογο θα βρεις κοτοσαλάτα με flakes παρμεζάνας, πατατοσαλάτα με βινεγκρέτ, ανθοτυροκεφτέδες, αλλά και katsu curry με στήθος κοτόπουλο, πανσέτα φούρνου με σαλάτα και μοσχαρίσιο λουκάνικο με καπνιστή μουστάρδα. Συνοδεία κρασιού ή μπίρας, υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Τζερεμές

Εμμανουήλ Μπενάκη 67, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 8966

Κλασικό εξαρχειώτικο καφενείο, ο Τζερεμές με την χύμα διακόσμηση και τα μεταλλικά τραπεζάκια, φτιάχνει ατμόσφαιρα χαλαρή και κατάλληλη για κατανάλωση αλκοόλ και τιμιότατων μεζέδων. Από το πρωί ως το βράδυ, στα «Φαγιά» του καταλόγου θα βρεις πολλές παραλλαγές χωριάτικου λουκάνικου, σκουμπρί καπνιστό, καβουρμά, μπριζολάκι καπνιστό, αντζούγιες και τσίρο για τους έξτρα μερακλήδες, πικάντικο μπουγιουρντί με φέτα, παντζάρια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς και ωραιότατα ντολμαδάκια. Ο λογαριασμός μαζί με μπόλικα τσιπουράκια θα κυμανθεί μεταξύ 12-15€ το άτομο.

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 210 6410057

Στο καθαρόαιμο αυτό «απλά μεζεδοκαφενείο», όπως αποκαλείται, οι μεζέδες είναι ωραιότατοι, το ίδιο και οι μουσικοί που πιάνουν εδώ πόστο για να σου χαρίσουν όμορφες βραδιές – δες αναλυτικά εδώ. Εκτός από τις παραδοσιακές ποικιλίες εδώ θα δοκιμάσεις ντάκο, φρέσκιες σαλάτες, μανιτάρια γεμιστά με τυρί και μπέικον, κοτομπουκιές με μαυροδάφνη, λουκάνικο με σάλτσα μουστάρδας, μαραθόπιτα, σφακιανή τυρόπιτα με μέλι και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο, με ρακή ή χύμα κρασί.

Ραντεβού

Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0347 7961

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, αυτό το αυταποκαλούμενο οινομαγειρείο είναι μόνιμα γεμάτο με κόσμο που πίνει και τσιμπολογάει νοστιμιές από μικρά πιατάκια που ανανεώνονται σε γρήγορους ρυθμούς στα τραπέζια εντός και εκτός. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμιές σαν το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, την ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το ταμπουλέ και την αρμένικη ομελέτα. Για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά, έχεις να διαλέξεις από μια τεράστια ποικιλία ούζων. Λογαριασμός στο τέλος γύρω στα 12-15€ το άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v