Τα πιο κουλ στέκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου

Η Κυψέλη είναι ίσως η πιο κουλ αθηναϊκή γειτονιά κι η πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει βάλει σίγουρα το χεράκι της με τα μαγαζάκια της για να συμβεί αυτό.

Τα πιο κουλ στέκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου

Η Κυψέλη ζει το δικό της revival (ξανάνιωμα) τα τελευταία χρόνια αφού ολοένα και περισσότεροι locals αλλά και ξένοι επισκέπτες στριμώχνονται στα στενά και τα μαγαζάκια της. Ένας από τους βασικότερους λόγους που η αγαπημένη αθηναϊκή γειτονιά έγινε ξεχωριστό σημείο αναφοράς στον κουλ χάρτη του κέντρου της πρωτεύουσας είναι φυσικά κι η πλατεία Αγίου Γεωργίου η οποία παρέδωσε τα hype σκήπτρα της στην Κυψέλη. Εμείς μαζέψαμε όλα τα κουλ στέκια της πλατείας γιατί μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή να βρεθείς στα μέρη της.

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2-4, Κυψέλη, τηλ.: 21 0822 923

Από την Μαίρη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου περνάει κυριολεκτικά και μεταφορικά όλη η Αθήνα, με σκοπό να καταβροχθίσει κι έπειτα να υποκλιθεί στις νοστιμιές της. Εδώ θα βρεις καλομαγειρεμένο φαγητό που φέρνει στον νου μαμαδίσιο οικογενειακό τραπέζι και συγκλονιστικές πίτες – υπέροχη η χορτόπιτα κι η κιμαδόπιτα- που θα σε κάνουν να αλαλάζεις δοξάζοντας τους θεούς της μαγειρικής.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις σαγανάκι με λουκάνικο χωριάτικο, γλώσσα πλακί με μαύρη σταφίδα, γεμιστά με κιμά, σαρδέλα φούρνου, αγκινάρες α λα πολίτα, παπουτσάκια, μοσχαράκι νουά και γιουβαρλάκια. Ο λογαριασμός μαζί με μπυρίτσες δεν θα ξεπεράσει τα 10-13€ το άτομο.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369

Πολύ πριν η πλατεία Αγίου Γεωργίου γίνει η πιο χοτ πιάτσα του αθηναϊκού κέντρου, ο Διόνυσος ετοίμαζε ξακουστά σουβλακοεδέσματα κι έφτιαχνε ιστορίες με πρωταγωνιστή τον θρυλικό μουστακαλή τυλιχτή Τάκη, που έδινε καθημερινά ρεσιτάλ στο κόψιμο του γύρου. Έκτοτε άλλαξαν πολλά στην πλατεία εκτός από Διόνυσο που εξασκεί απλά και παραδοσιακά τη σουβλακοτέχνη του, βγάζοντας κα τραπεζάκια απέναντι από την πλατεία.

Ο χοιρινός γύρος του είναι εξαιρετικός με τίμιο κι όσο πρέπει λιπάκι, ενώ αντίστοιχα μερακλήδικος είναι και ο γύρος κοτόπουλο. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα υπόλοιπα του καταλόγου, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια, το αρνάκι και το κοτόπουλο σούβλας. Λογαριασμός στα 12-15€ για ένα σουβλακογεύμα, με μπίρα.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυβέλη (@kyveli_kypseli)

Τo μεζεδοπωλείο Κυβέλη αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο φαγητοστέκι που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, από εκείνα που οι άνθρωποι σε ξέρουν και τους ξέρεις.

Το μενού είναι ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά. Από το μενού ξεχωρίζουν το ταλαγάνι στη σχάρα, το ταμπουλέ με μαύρες φακές, η τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, η τσιροσαλάτα, το ψαρονέφρι σοτέ με σάλτσα μελιού, το κοτόπουλο χαρακίρι, οι πένες με μανιτάρια και μετσοβόνε, τα σκιουφιχτά με χοιρινά φιλετάκια και η τηγανιά συκώτι. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ το άτομο.

It’s a Βίλατζ

Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by It's a Βίλατζ (@itsavilatz)

Πριν το Βίλατζ η πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν μια κυψελιώτικη πλατεία που είχε μάθει να ζει μάλιστα στη σκιά της θρυλικής Φωκίωνος. Από όταν ωστόσο άνοιξε τις πόρτες του το πιο hyped στέκι της περιοχής τα πράγματα άλλαξαν και μιλιούνια Αθηναίοι αλλά και ξένοι επισκέπτες έσπευσαν να πάρουν λίγη από την χιπ αίγλη του.

Το Βίλατζ εξακολουθεί να μας σερβίρει καφεδάκια και brunch από νωρίς, ποτά (που ξεκινούν από 7€) και πεντανόστιμη πίτσα αργότερα, στα τραπεζάκια που απλώνονται επάνω στην πλατεία αλλά κι έξω από το αγαπημένο μας «χωριό».  Κι αν κάποιος εγείρει χίπστερ ενστάσεις για το Βίλατζ τότε καλό είναι να του πεις ότι χωρίς αυτό, κουλ πλατεία δεν υφίσταται και τούμπαλιν.

Let it Bee

Επτανήσου 13, τηλ.: 21 0825 7110

Αυτό το λιλιπούτειο καφέ μπιστρουδάκι δεν άργησε να μπει στις καρδιές των locals της περιοχής κι όχι μόνο χάρη στον εξαιρετικό του specialty καφέ αλλά και στα αφεψήματα από Έλληνες μικροπαραγωγούς για να δοκιμάσεις στα ελάχιστα τραπεζάκια του. Υπέροχα είναι και τα αλμυρά αλλά γλυκά εδέσματά του όπως το λιβανέζικο μπισκότο barazek με σουσάμι και φυστίκι Αιγίνης, τα αμυγδαλωτά Σικελίας αλλά και η έξτρα λαχταριστή κις με μανιτάρι. Το Let it Bee ετοιμάζει επίσης νοστιμότατα vegan energy balls χωρίς ζάχαρη με ένα σωρό υλικά, banana bars, chia puddings, muffins γιαουρτιού και μπαγκέτες.

Allotino Jazz Rock Cafe

Επτανήσου και Πλατεία Αγίου Γεωργίου 16, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 533

Aπό τα πλέον αγαπημένα κι ιστορικά τζαζόμπαρα της πόλης το Allotino μας είχε γοητεύσει καιρό πριν η πλατεία Αγίου Γεωργίου μπει στα ραντάρ όλης της πρωτεύουσας. Εδώ το ξύλο κι η πέτρα συνυπάρχουν στο εσωτερικό του χώρου, όμως όταν καλοκαιριάζει η φάση μεταφέρεται στα τραπεζάκια της πλατείας. Oι μουσικές έχουν ευλογηθεί από τον Τσάρλι Πάρκερ, τον Λούις Άρμστρονγκ, τον Φρανκ Ζάπα και τα άλλα ιερά μουσικά τέρατα που λατρεύονται στο μπαρ της καρδιάς μας. Συχνά πυκνά διοργανώνονται και γευστικές ζυθό ή οινό-δοκιμές γιατί το κούλνες ποτέ δεν σταματά. Τα απλά ποτά στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v