Astra Zeneca: «Δεν ήταν πραγματικά δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με τα εμβόλια Covid»

Η εταιρεία στοχεύει σε νέα αύξηση των εσόδων της, ενώ αναφορικά με τα εμβόλια «δεν ήταν δουλειά της» να ασχοληθεί με δαύτα.

Astra Zeneca: «Δεν ήταν πραγματικά δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με τα εμβόλια Covid»

Ο φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca ανακοίνωσε στόχο συνολικών εσόδων 80 δισ. δολαρίων έως το 2030, από 45,8 δισ. δολάρια για το σύνολο του 2023.

Όπως μεταδίδει το CNBC, θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητές της στον τομέα της ογκολογίας, των βιοφαρμάκων και των σπάνιων ασθενειών και αναμένει να κυκλοφορήσει επιπλέον 20 φάρμακα μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNBC η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, Αραντχάνα Σαρίν,  αναφέρθηκε και στα εμβόλια του κορωνοϊού, λέγοντας πως δεν ήταν δουλειά της εταιρείας να ασχοληθεί με αυτά, αλλά επρόκειτο για μία πανδημία και μία υγειονομική κρίση παγκοσμίων διαστάσεων.

«Προμηθεύσαμε εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid περισσότερο επειδή, ξέρετε, ήταν μια κρίση δημόσιας υγείας. Δεν ήταν πραγματικά δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με τα εμβόλια Covid», ανέφερε.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της AstraZeneca έχει ανά τα έτη επικεντρωθεί σε τομείς όπως η ογκολογία και η καρδιαγγειακή υγεία, και αυτό θα παραμείνει η εστίαση της εταιρείας και στο μέλλον, δήλωσε η Σαρίν. «Τα φάρμακα για τον διαβήτη και τις μεταβολικές ασθένειες θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στην ανάπτυξη της AstraZeneca», πρόσθεσε.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v