Τρώμε μπραντς με το ένα πόδι στη θάλασσα

Το μπραντς έχει άλλη γοητεία με την αρμύρα, κι εμείς το απολαμβάνουμε αλμυρό ή και γλυκό στα πιο καλοκαιρινά μέρη, με θέα θάλασσα.

Τρώμε μπραντς με το ένα πόδι στη θάλασσα

Μπραντς είχαμε και στο χωριό μας και καλά κάναμε, όμως όσο το καλοκαίρι πλησιάζει τόσο μας πιάνει μια ακαταμάχητη λαχτάρα να το απολαύσουμε σε… παραθαλάσσιο χωριό, με θέα θάλασσα και τον ήλιο να μας γνέφει.

Πιάνουμε λοιπόν την ακτογραμμή της Αττικής, από Πειραιά μέχρι Γλυφάδα και κάνουμε στάση σε μερικές από τις αγαπημένες μας παραθαλάσσιες διευθύνσεις για αυγά μάτια, ποσέ και ένα σωρό ακόμα εκλεκτά εδέσματα, μια ανάσα από το κύμα.

Estrella Flisvos Marina

Μαρίνα Φλοίσβου, τηλ: 21 0988 6640

Θυμάσαι την σαλονικιώτικη – παύλα αθηνέζικη τα τελευταία χρόνια Estrella; Στη Μαρίνα Φλοίσβου θα τη βρεις να αγναντεύει τη θάλασσα και θα σου σερβίρει το περίφημο μπουγατσάν για το οποίο έγινε γνωστή, ένα κρουασάν με γέμιση μπουγάτσας σερβιρισμένο με άχνη ζάχαρη. Μόνο αυτό; Φυσικά και όχι. Εδώ θα βρεις και κάθε λογής αυγουλάκια σε μπριος με κρέμα αβοκάντο, σε bagel με μπέικον και τσένταρ, croque madame, αλλά και σαλάτες και θρεπτικά smoothies για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου. Υπολόγισε περί τα 12-15€ για μπραντς και καφέ.

Horizon Rooftop Of Senses

Ακτή Κουμουνδούρου 24, Πειραιάς, τηλ: 210 4138224

Αγαπημένος προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας στην καρδιά του Μικρολίμανου στον Πειραιά, το Horizon ατενίζει από την όμορφη ταράτσα του το απέραντο γαλάζιο και τις βαρκούλες, και σε καλεί να δοκιμάσεις εκλεκτό μπραντς. Πέρα από αυγά μάτια και egg rolls ήτοι ρολαρισμένη ομελέτα με γέμιση, στον κατάλογο θα βρεις αλμυρές pancakes με τσένταρ και μπέικον, γιγαντιαίο πεϊνιρλί από χειροποίητη ζύμη γεμισμένο με μοσχαρίσιο κιμά, Sando Benedict με αυγά ποσέ πάνω σε ψωμάκι sando με γαλοπούλα, και ολλαντέζ και γιαούρτι με μύρτιλλα και ανανά. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με καφέ.

Lollobrigida

Ακτή Κουμουνδούρου 62, Πειραιάς, τηλ: 21 1116 0419

Mπορεί το μπραντς να αποτελεί αγγλοσαξωνική συνήθεια, αλλά στο Lollobrigida γίνεται ιταλική και μεσογειακή υπόθεση. Πιάσε θέση στο όμορφο μπαλκονάκι του με θέα θάλασσα ή στο ρετρό εσωτερικό του και δοκίμασε ιταλική φοκάτσια με μοτσαρέλα μπουράτα, αλλαντικά και λιαστή ντομάτα με βασιλικό, φριτάτα λαχανικών με φέτα και μέντα, πρωινό Colosseo με κρουασάν, ιταλικό κέικ, νουτέλα, μαρμελάδα, βούτυρο και τέσσερα τηγανιτά αυγά με τραγανό μπέικον, και το αγαπημένο γλυκό μπανόφι, το οποίο σερβίρουν σε μια λαχταριστή εκτέλεση με αφράτα pancakes. Λογαριασμός στα 12-15€ με καφέ.

Peñarrubia Lounge

Λεωφ. Ποσειδώνος 20, Άλιμος, τηλ: 21 0985 0118

Πιάνουμε παραλιακή πεινασμένοι, και σταματάμε στο άνετο και all day νεανικό χώρο του Peñarrubia, το οποίο με την όμορφη θέα του προσελκύει πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της πόλης. Όλοι χωράνε εδώ και δοκιμάζουν νοστιμότατες επιλογές σε μπραντς, όπως ομελέτα με τσορίθο, λευκά μανιτάρια και φρέσκο κρεμμυδάκι, ασπράδια με γαλοπούλα, ντομάτα, σπανάκι και ανθότυρο για τους φιτ τύπους, αυγά μπέντετικτ ποσέ, σε ψωμάκι μπριος με καπνιστό χοιρινό και σπαράγγια, και αυγά μάτια με ζαμπόν φουαντρέ, γραβιέρα, ντομάτα και χωριάτικες πατάτες. Ο λογαριασμός για ένα μπραντς με καφέ, στα 12-15€ κατ’ άτομο.

Bolivar

Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ: 697 036 7684

Αγαπημένο μπιτσόμπαρο με εκλεκτούς Djs, το Bolivar γεμίζει τα καλοκαίρια μας χορό, αλλά και τα στομάχια μας με ένα σωρό μπραντσο-επιλογές, τις οποίες σερβίρει στον καλαίσθητο χώρο του μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα. Στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως hangover ομελέτα με μανιτάρια, μπέικον, πιπεριές και παρμεζάνα, τοστάκι με καπνιστό χοιρινό, τυρί φιλαδέλφεια, ντομάτες, βραστά αυγά και μπέικον, pancakes με πραλίνα, μπισκότα, κράνμπερι και άγρια φρούτα, ελληνική ομελέτα «φρουτάλια» με πατάτες baby, τοματίνια και γραβιέρα, και γιαούρτι με μέλι ή ελληνικές μαρμελάδες. Λογαριασμός στα 10-12€ με καφεδάκι.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

Στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στα Αστέρια Γλυφάδας, το Ark είναι ένας all day προορισμός με σούπερ θέα θάλασσα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Στον πρωινό κατάλογο θα βρεις ένα πληθωρικό πακέτο ελληνικού πρωινού με φρεσκοψημένο ψωμάκι, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, βούτυρο Κερκύρας, μέλι Θάσου και μαρμελάδες, σπιτική χορτόπιτα ψημένη στο Σάτσι και ομελέτα της επιλογής σου (18€), καθώς και ένα σετ μενού Ευ Ζην με φρέσκο χυμό detox, ψημένο ψωμί ολικής άλεσης και χαρουπόψωμο, μέλι Θάσου και μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα εποχής, ταχίνι και ομελέτα με ασπράδια, γραβιέρα, ντομάτα και γαλοπούλα (19€).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v