Βγαίνουμε για απογευματινό ποτό σε Θησείο και πέριξ

Σε αγαπημένες πλατείες και στενάκια στο Θησείο και τα πέριξ δοκιμάζουμε κρασιά και κοκτέιλ και τσουγκρίζουμε ποτά από νωρίς το απόγευμα.

Βγαίνουμε για απογευματινό ποτό σε Θησείο και πέριξ

Καλό το βραδινό ποτό, αλλά το απόγευμα εκεί κοντά στο σούρουπο το πίνειν έχει άλλη γοητεία, ιδιαίτερα αν στο φόντο παίζει επιβλητικά η Ακρόπολη.

Με κρασί ή κοκτέιλ ανά χείρας, βολτάρουμε στα στενάκια του Θησείου και του Ψυρρή και εντοπίζουμε τα καλύτερα μπαρ για early drinking.

Τράγος

Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή τηλ.: 21 0323 1011

Μοντέρνο καφενείο που βελάζει πρωτοτυπία, ο Τράγος στον πεζόδρομο της πλατείας Αγίων Αναργύρων σερβίρει πέρα από ιδιαίτερες γεύσεις πειραγμένης ελληνικής κουζίνας και ωραιότατα κοκτέιλ και ποτά για απογευματινά τσουγκρίσματα. Δοκίμασε, για παράδειγμα, το αγαπημένο μας Tragos Negroni με τζιν Bombay Sapphire, τσίπουρο και blend Vermouth, Campari και Amaro. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 8€.

Φ Μπαρ

Ηρακλειδών 29, Θησείο τηλ.: 21 3011 6173

Φέρνει κουλ αέρα στην ευρύτερη περιοχή και ξεχωρίζει ως μια από τις ελάχιστες… ελληνικές pub της Αθήνας. Αξίζει λοιπόν να πιάσεις θέση στο εναλλακτικό Φ από νωρίς, και να απολαύσεις την περατζάδα του σημείου, όσο τα ηχεία του μαγαζιού παίζουν αθεράπευτες ροκιές των djs τους που αγαπούν την κλασική ροκ, αλλά και λοιπά παρακλάδια της, ελληνικά και ξένα. Της Κυριακές έχει και ζωντανή μουσική. Στα συν, τα φτηνά ποτά και μπίρες, από 5€.

Sazerac

Αγίων Αναργύρων 21, Ψυρρή, τηλ.: 21 0321 8375

Από τις φρέσκιες αφίξεις της περιοχής, το Sazerac είναι ένα ντελικάτο all day bar σε ένα όμορφο, αιωνόβιο κτίριο που αποτελούσε κάποτε το πρώτο εργαστήριο επιχάλκωσης της Αθήνας. Το όνομά του το δανείζεται από το πρώτο αμερικανικό κοκτέιλ που δημιουργήθηκε από έναν φαρμακοποιό στην Αμερική και, όπως ίσως φαντάστηκες, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο είδος μέσα από τον πληθωρικό του κατάλογο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Diego

Αδριανού 1, Θησείο, τηλ: 2103239353

Θες τζέρτζελο από νωρίς; Το Diego στην τουριστική Ανδριανού είναι ταμάμ για να πιείς το κοκτέιλ σου σε ατμόσφαιρα Λατινικής Αμερικής και να ακούσεις ωραίες μουσικές, ηλεκτρονικής κυρίως φύσης με θέα την Ακρόπολη. Αν πεινάσεις, η κουζίνα του κινείται μεταξύ Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και Λατινικής Αμερικής, με ωραίες επιλογές σε σεβίτσε, tacos και λάτιν finger food. Τις ημέρες που έχει guest Djs η είσοδος είναι στα 10€. Το απλό ποτό στα 9€.

Kounies

Aγίων Αναργύρων 16, Ψυρρή τηλ.:21 5520 0632

Ο κήπος του κάτω από τα δέντρα σαν ένα κρυμμένο καταφύγιο υπόσχεται δροσερές βραδιές συνοδεία ωραίων μουσικών από εγχώριους Djs, ενώ το εσωτερικό του είναι πανέμορφο, με βελούδινες τραπεζαρίες, θεατράλε φωτισμούς και πορφυρές λεπτομέρειες. Όπου και να κάτσεις, μην αμελήσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα signature κοκτέιλ του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Caravin wine & wanderlust

Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 2114003962

Τα απογευματινά κρασιά ταιριάζουν άψογα στην άνοιξη και το Caravin (από το καραβάνι και τον οίνο γαλλιστί –vin) είναι μια από τις καλύτερες οινικές διευθύνσεις της περιοχής για να τα απολαύσεις όπως πρέπει. Στην λίστα του θα βρεις γύρω στα 150 κρασιά, 40 σε ποτήρι, τα οποία απολαμβάνεις στο προσεγμένο εσωτερικό του, αλλά και σε τραπεζάκια έξω, συνοδεύοντας με κάποιο από τα προσεγμένα πιάτα του καταλόγου. Οι τιμές από 4€ το ποτήρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v