Υπέροχα σπιτάκια για να διακοπάρεις (πριν ξεκινήσει ο καλοκαιρινός χαμός)

Η ιδανική περίοδος για μια πρώιμη καλοκαιρινή απόδραση σε ειδυλλιακά καταλύματα, είναι τώρα κι αλήθεια λέμε, όπως θα διαπιστώσεις στη λίστα μας.

Υπέροχα σπιτάκια για να διακοπάρεις (πριν ξεκινήσει ο καλοκαιρινός χαμός)

Πάει πέρασε και το Πάσχα και πλέον το μόνο που σκεφτόμαστε, διανύοντας το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη είναι οι καλοκαιρινές διακοπές γιατί καλομάθαμε και μπράβο μας με το φετινό πασχαλινό πενθήμερο. Επειδή ωστόσο των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, διακοπάρουν έτσι κι εμείς -θέλοντας να αποφύγουμε και τον καλοκαιρινό χαμό- ψάξαμε και βρήκαμε υπέροχα σπιτάκια σε όλη την Ελλάδα για να το ζήσουμε πιο νωρίς από τα καθιερωμένα. Η καλοκαρδοσύνη μας δε, μας επιβάλλει να μοιραστούμε μαζί σου τη λίστα μας, τονίζοντάς σου ότι ίσα που προλαβαίνεις να κλείσεις οτιδήποτε, αφού η φρενίτιδα του Greek Summer καραδοκεί.

Ρόδος

Παλιές και νέες πόλεις, πολύβουες και ερημικές παραλίες, μαγεμένα κάστρα και αρχαίες πολιτείες, ιδού η Ρόδος, ιδού και ένα υπέροχο κατάλυμα για να το ζήσεις άνετα και κοσμοπολίτικα. Ο λόγος για το Vista delle Montagne το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Φιλέρημου σε μια καταπράσινη περιοχή, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση. Η τιμή ανά διανυκτέρευση στα 370 ευρώ για 6 άτομα (περί τα 61€ το άτομο)

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς μας ανεξαρτήτως εποχής, αφού δύσκολα θα βρεις περιοχή που να συνδυάζει καταγάλανα νερά, τεράστια ιστορία, υπέροχες κοντινές καταπράσινες αποδράσεις, υπέροχα κτίρια, παραθαλάσσιες τσάρκες, μοσχομυριστά φαγάδικα και χιλιοφωτογραφημένα δρομάκια. Αν τώρα θες κι ένα luxury κατάλυμα για να μείνεις τότε το όνομα και πράμα Ιοanna’s Two Bedroom Appartment είναι για σένα. Παμ. Για τέσσερα άτομα το κόστος της διανυκτέρευσης ανέρχεται στα 117€ (κάτι λιγότερο από 30€ το άτομο) παρέχοντάς σου όλα τα κομφόρ για μια απολαυστική διαμονή.

Κεφαλονιά

Φανταστικές παραλίες, γλυκύτατα χωριά, φύση που οργιάζει, κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Εσύ ακόμα δεν έχεις πάει Κεφαλονιά; Για να διορθώσουμε αυτό το μέγα λάθος θα σε στείλουμε συστημέν@ στη Villa Louke στο Ληξούρι για να απολαύσεις ολιγοήμερες ή και πολυήμερες διακοπάρες χωρίς να σου λείψει τίποτα. Η Villa Louke έχει θέα στην πόλη και προσφέρει κήπο, βεράντα και παροχές για μπάρμπεκιου για να ζήσεις όλο ο experience και το κόστος του καταλύματος που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα ανά βράδυ φτάνει στα 120€ τη βραδιά (24€ το άτομο μόλις).

Χανιά

Καμιά 20ριά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Χανίων θα συναντήσεις την υπέροχα γραφική Σπηλιά Κολυμβαρίου ένα από τα ομορφότερα μέρη της ευρύτερης περιοχής της λεβεντογέννας κρητικής πόλης. Εκεί θα συναντήσεις και το πανέμορφο Spilia Village το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη πεδιάδα ανάμεσα σε εσπεριδοειδή και ελαιώνες και συνδυάζει παραδοσιακά πέτρινα δωμάτια με σύγχρονες ανέσεις. Μέσα στον πορτοκαλεώνα διατίθενται πισίνα, ήσυχος κήπος και pool bar για να το ζήσεις ινφλουενσερικά. Για μια διανυκτέρευση σε ένα σπιτάκι που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα υπολόγισε ένα συνολικό κόστος 220€ (45€ το άτομο) ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται χορταστικότατο πρωινό. 

Πύλος

Για αρκετά χρόνια λίγοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν για την ομορφιά της ίδιας της Πύλου. Κάπως σαν να ήταν όλοι συνεννοημένοι για να την κρατήσουν «μυστική» από τον πολύ κόσμο. Πρέπει να φτάσεις μέχρι εκεί (κι εδώ που τα λέμε, δεν έχεις να διανύσεις καμιά τεράστια απόσταση) για να εντυπωσιαστείς για πρώτη φορά από τη σχεδόν νησιώτικη εικόνα της, με τα ψηλά ολόλευκα κτίρια με τις κεραμιδένιες στέγες που καθρεφτίζονται στα σχεδόν ακίνητα νερά του λιμανιού. Αν μάλιστα μείνεις στο υπέροχο Maisonette Πύλος τότε θα θυμάσαι για πολύ καιρό το πέρασμά σου από εκεί. 100 μέτρα μόλις μακριά από την πλησιέστερη παραλία κορδώνεται δικαίως για την υπέροχη θέα στο λιμάνι της Πύλου. Η διανυκτέρευση στο σπιτάκι που καλύπτει με άνεση 4 άτομα, ανέρχεται στα 115€ (λιγότερο από 30€ το άτομο).

Σύρος

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν χρειάζεται συστάσεις αφού η κοσμαγάπητη ομορφιά της φτάνει και περισσεύει για να οργανώσεις μια εξόρμηση στα μέρη της. Το Syros Atlantis Hotel απέχει 1 λεπτό με τα πόδια από την αμμώδη παραλία της Βάρης. Η Ερμούπολη και η επιβλητική φράγκικη παλιά πόλη της Άνω Σύρου είναι μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά κι είμαστε βέβαιοι ότι θα την περάσεις βασιλικά στο οικογενειακό διαμέρισμα με το ευρύχωρο μπαλκόνι, στο οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση 4 άτομα. Το κόστος του διαμερίσματος ανέρχεται στα 170€ ανά διανυκτέρευση (42,5€ το άτομο) ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται λαχταριστό πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v