Παραμυθένια σπιτάκια για εξορμήσεις τον Φεβρουάριο

Στην Πελοπόννησο, το Πήλιο, τον Παρνασσό και αλλού, σου βρήκαμε τέλεια σπιτάκια για να μην σε ενοχλήσει ψυχή τα ΣΚ του Φεβρουαρίου.

Παραμυθένια σπιτάκια για εξορμήσεις τον Φεβρουάριο

Τι, μόνο τον Μάιο θα υποδεχόμαστε στην εξοχή; Αφού ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει η αμυγδαλιά θα ανθίσει. Ναι εντάξει, σταματάμε με τα κλισέ και περνάμε ευθύς αμέσως στα τέλεια σπιτάκια που εντοπίσαμε για τις χειμερινές σου εξορμήσεις με την παρέα ή με το έτερο ήμισυ.


Στο ορεινό χωριουδάκι της Μεσσηνίας που λέγεται Πολιανή, περί τα 20 λεπτά από την Καλαμάτα, το Green’s House είναι ένα πέτρινο σπιτάκι με μεγάλο τζάκι, ευρύχωρο και χουχουλιαστό, ιδανικό για ρομαντικά Σαββατοκύριακα με το έτερο ήμισυ. Η τιμή του, μόλις στα 50€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 


Στα Πικουλιάνικα της Λακωνίας, μια ανάσα από τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά και ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τον Ταΰγετο, το Mystras Village House είναι ένα πανέμορφο διώροφο σπιτάκι η τιμή του οποίου ξεκινά από 75€ για δύο άτομα.  ΄


Στην Αγία Σοφία της εν πολλοίς ανεξερεύνητης Αιτωλοακαρνανίας, μια ανάσα από τις όχθες της Τριχωνίδας, το Μικρό Σαλέ είναι ένα γλυκύτατο, χουχουλιαστό σπιτάκι με πέτρινους τοίχους και σοφιτούλα η οποία φιλοξενεί το υπνοδωμάτιο. Το κόστος του είναι 70€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 


Σκηνικό βγαλμένο από ταινία θυμίζει το Serene Stone House στην Οξιά της Μικρής Πρέσπας, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τις Πρέσπες αλλά και να ζήσετε τον έρωτά σας μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Η τιμή του στα 112€ για δύο άτομα. 


Αν πάντα ήθελες να μείνεις στο δικό σου αρχοντικό, να η ευκαιρία σου: Αυτό το πετρόχτιστο αρχοντικό στο Δεμάτι, στα Ζαγοροχώρια, είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων, και απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στις βουνοπλαγιές γύρω του, από τα μεγάλα μπαλκόνια του. Κοστίζει 125€ για δύο άτομα ανά διανυκτέρευση, και έχει τζακούζι στο μπάνιο και μεγάλο τζάκι στο σαλόνι. 


Στη Λιλαία του Παρνασσού, το Πέτρινο σπίτι στο βράχο είναι… αυτό που λέει το όνομά του, ένα πανέμορφο πέτρινο σπιτάκι με τζάκι και ξυλόσομπα, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στην κοιλάδα του Παρνασσού. Η τιμή του είναι στα 130€ για δύο άτομα. 


Αν είστε μεγάλη παρέα, και τραβά η όρεξή σας Παρνασσό, πολύ καλή πρόταση είναι τα Lithos Villas στην Αμφίκλεια: Πανέμορφες, πετρόχτιστες μεζονέτες, με το τζάκι τους, την κουζίνα τους και τα όλα τους, σε τιμές που δεν ξεπερνούν για τον Φεβρουάριο τα 197€ για πέντε άτομα, ήτοι 39,50€ το άτομο. 


Στις υπέροχες Μηλιές του Πηλίου, το Grove Cottage Pelion θα γίνει το πανέμορφο, ολόδικό σου σπιτάκι στο βουνό, φωλιασμένο μέσα σε έναν λουλουδιασμένο κήπο στην καρδιά του δάσους. Η τιμή του είναι στα 94€ τη βραδιά για δύο άτομα. 


Στη Μονεμβασιά, που είναι μαγική κάθε εποχή του χρόνου, το πανέμορφο Casa Palma μπορεί να γίνει για λίγο το δικό σου σπίτι μέσα στο κάστρο, και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές: 75€ για δύο άτομα, 105€ για 5 άτομα, που σημαίνει 21€ το άτομο. 


Στο Ψάρι της Αρκαδίας, το Artist’s House είναι ένα πανέμορφο, πετρόχτιστο σαλέ με τζάκι στο σαλόνι και ενιαίους χώρους διακοσμημένους με γούστο και μεράκι, και φουλ έξτρα παροχές –πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μεγάλη τηλεόραση, βιβλιοθήκες και πάει λέγοντας. Η τιμή του είναι 91€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v