Μια αντιτουριστική βόλτα στο Θησείο

Το Θησείο έχει αυθεντικά στέκια, αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις. Ακολούθησέ μας σε μια αντιτουριστική βόλτα σε αγαπημένα μπαρ, καφενεία και μπιράδικα.

Μια αντιτουριστική βόλτα στο Θησείο

Το Θησείο παρέα με το Μοναστηράκι αναμενόμενα προσελκύουν τον μεγαλύτερο όγκο του αθηναϊκού τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει αναλόγως και τον χαρακτήρα των περισσότερων καφέ/μπαρ/εστιατορίων που φιλοξενούν.

Αν θες να βρεις ωραίες, αυθεντικές διευθύνσεις θα πρέπει να ψάξεις. Όμως μην ανησυχείς, γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σε στείλουμε συστημένο στις πιο αντι-τουριστικές διευθύνσεις.

Το Smoking Barrels για παράδειγμα, (Ηρακλειδών 56) στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο και «σερβίρει» καθημερινά μουσικάρες με guest DJs να αναλαμβάνουν συχνά τα decks παίζοντας από βινύλια, ενδιαφέρουσες ελληνικές μπύρες –και guest βαρέλια που ανανεώνονται συχνά– αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ, από 8€. Το απλό ποτό στα 7€.

Στην ίδια οδό, το κουκλίστικο all day καφέ Artοπωλείον, βγάζει τραπεζάκια στην μινιόν αυλή του με την μπουκαμβίλια και σερβίρει από εσπρέσο 100% arabica μέχρι ελληνικό καφέ στο μπρίκι και ιδιαίτερα μείγματα βοτάνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα συνδυάζουμε με χειροποίητες παραδοσιακές πίτες, γλυκές τάρτες, babka, carrot cake, σάντουιτς και ένα βιβλίο για παρέα από την ανταλλακτική βιβλιοθήκη του.

Λίγο πιο πέρα, το Κοτσάκια και Μαντινάδες, η νέα άφιξη στην περιοχή, παντρεύει ωραία την ναξιώτικη και κρητική κουζίνα, και σερβίρει στα τραπεζάκια του φοβερό καγιανά με απάκι, σαλάτα με Αρσενικό Νάξου, χοχλιούς μπουμπουριστούς, ξιδάτο λουκάνικο και εξαιρετικό ντάκο. Συνοδεία ρακής, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο, για τσιμπολόγημα.

@in2life_gr Για τέλεια κρητική και ναξιώτικη κουζίνα σε σούπερ χαμηλές τιμές, ο προορισμός είναι ένας: Κοτσάκια και Μαντινάδες στο Θησείο #κοτσακια #θησειο #τιτρωμε #εστιατορια_αθηνα #ταβερνα #κρητικηκουζινα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #μυστικα #ταβερνακι ♬ Get Ready - SUPER-Hi & NEEKA

Ελάχιστα μακριά από την είσοδο του ΗΣΑΠ, στην οδό Θεσσαλονίκης, το Λουξ είναι ένας καφενές παλιότερης κοπής, για να πιείς την μπύρα σου, το ρακόμελο ή τον καφέ σου, παίρνοντας ρυθμό από το τρένο που περνά κάθε λίγα λεπτά. Αν πεινάσεις, θα βρεις αξιοπρεπέστατες ουζοποικιλίες και μεζεδάκια σε καλές τιμές, ενώ το χάιδεμα των συμπαθέστατων γατιδίων που έρχονται στα πόδια σου προσφέρει έξτρα πόντους ψυχικής ανάτασης.

Στα όρια Θησείου και Άνω Πετραλώνων, η Αφαία, στη γωνία Αίθρας και Αφαίας, που άνοιξε πρόσφατα, προσφέρεται για χαλαρό τσιμπολόγημα με νόστιμους και μοντέρνους μεζέδες, που περιλαμβάνουν κοτόπουλο μπαλοτίνα με φρέγκολα, μους ταραμοσαλάτας με κράκερ ταπιόκας, σαλάτα με ντομάτα, ελιές, καππαρόμηλα και πικλαρισμένο κρεμμύδι, ακουμπισμένα πάνω σε λαδένια Κιμώλου και άλλα τέτοια ωραία – λογαριασμός στα 20€ το άτομο με craft δηλαδή χειροποίητη, εγχώρια μπίρα, ή κρασί.

Και μιας και αναφέραμε craft μπίρες, στην Ερμού με κατεύθυνση προς Μοναστηράκι, το beer restaurant Nomads, προσφέρει πολλές επιλογές σε βαρέλια αλλά και ετικέτες για τους λάτρεις του ποιοτικού ζύθου – περί τις 24 μπύρες σε βαρέλι, και πολλές ακόμα σε κουτάκι/μπουκάλι και  σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα για να τις συνοδεύσεις. Σκέψου μπέργκερ, σιγομαγειρεμένα short ribs και ριζότο μανιταριών. Υπολόγισε περί τα 20€ για ένα γεύμα με μπίρα, τα taps από 4€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v