Τί μπορείς να κάνεις με 20€ στο Χαλάνδρι

Βρήκαμε στο πορτοφόλι μας ένα 20ευρο και ξαμοληθήκαμε στο Χαλάνδρι για καφεδάκι, φαγητό και μπυρίτσες αξιοποιώντας μέχρι και το τελευταίο σεντ.

Τί μπορείς να κάνεις με 20€ στο Χαλάνδρι

Τα έχουμε πει, ωστόσο χρόνο και βήμα έχουμε και δεν βαριόμαστε καθόλου να τα ξαναματαεπαναλάβουμε άμα λάχει. Κάθε ευρώ μετράει για αυτό κι είναι σημαντικό να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 20ευρα μπάτζετ που διαθέτουμε κατά καιρούς για καφεδάκια, φαγητό και ποτάρες. Για άλλη μια φορά λοιπόν ξεκινήσαμε με 20 ευρώ στην τσέπη για Χαλάνδρι μεριά και επεράσαμε όμορφα καθώς είχαμε πρόγραμμα πάνω από όλα κι έτσι δεν στερηθήκαμε τίποτα από όσα λαχτάρησε η ψυχούλα μας. Για αυτόν τον λόγο ετοιμάσαμε και λίστα για να έχεις να πορεύεσαι κι εσύ αντίστοιχα την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα πέριξ του Χαλανδρίου.

Καφεδάκι μας ζήτησες και δεν στο φέραμε;

Nomad

Θουκιδίδου 3, τηλ.: 21 0685 1051

Το Nomad έχει ανεβάσει το specialty coffee επίπεδο των βορείων προαστίων χάρη στα εβδομαδιαία καβουρδίσματά του, στις fresh crop (τα καβουρδισματα δηλαδή γίνονται κάθε βδομάδα σε light roast έτσι ώστε να αναδειχθούν τα γευστικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας παραγωγής, η μέθοδος επεξεργασίας και ποικιλίας) ποικιλίες του και στην μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι υπεύθυνοί του για το ευγενές άθλημα της καφεποσίας. Για αυτόν τον λόγο έχει γίνει μόνιμο στέκι για τους λάτρεις του καλού καφέ με τιμές που ξεκινούν από 3€.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, τηλ.: 211 012 5454

Η Κόκκινη Σβούρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα πιο κουλ στέκια όχι μόνο του Χαλανδρίου αλλά όλων των βορείων προαστίων με την υπέροχη αυλίτσα της να κλέβει καρδιές κι εντυπώσεις τώρα που καλοκαίριασε. Εδώ τα specialty καφεδάκια με ποικιλίες που εναλλάσονται από Περού, Γουατεμάλα και Κόστα Ρίκα είναι η ειδικότης του καταστήματος αν μη τι άλλο. Από κοντά κι όλα τα refreshments του καταλόγου (συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αρωματική λεμονάδα με πράσινο μήλο και σιρόπι αγγουριού) αλλά και τα νοστιμότατα τσιμπολογήματά της. Ο φρέντο εσπρέσο στα 3,5€, ενώ όταν βραδιάσει υπάρχουν μπόλικες αλκοολούχες επιλογές για να βγει η νύχτα. Αν θες να τηρήσεις το σφικτό εικοσάευρο μπάτζετ θα βρεις οίνους στο ποτήρι από 5€ και mocktails από 6€.

Πού τρώμε οικονομικά εδώ ρε παιδιά;

Καβάτζα 26

Χαϊμαντά 26, τηλ.: 21 5530 8057

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καβάτζα26 (@kavatza26)

Αν δεν έχεις βάλει την Καβάτζα στην Χαϊμαντά στο χαλανδριώτικο ραντάρ σου καλό είναι να το κάνεις άμεσα καθώς πρόκειται για ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αξίζει  της προσοχής σου, σαν βρεθείς πεινασμέν@ στους δρόμους του Χαλανδρίου. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι θα το βρεις μόνιμα καβατζωμένο με νόστιμους μεζέδες, όπως τηγανιά κοτόπουλο με μαυροσήσαμο και κάρυ, φαλάφελ με πιτούλες, πατάτες baby, φέτα τυλιχτή, κοτορολλάκια με λάδι τρούφας και ποικιλίες κρεατικών σε πολύ προσιτές τιμές, οι οποίες δεν θα τινάξουν τον προϋπολογισμό σου στον αέρα. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο, μαζί με χύμα κρασί.

Αραχτοποτείο

Αγίας Παρασκευής 91, τηλ.:21 1012 6052

Αν ψάχνεις νόστιμα και φτηνά μεζεδάκια, τότε το Αραχτοποτείον είναι το απόλυτο place to be για να την αράξεις με τις ώρες. Στον κατάλογο θα βρεις παραδοσιακές και γευστικότατες στάνταρ επιλογές όπως τυροκαυτερή με πιπεριά φλωρίνης, αραχτοσαλάτα με μαρούλι, ρόκα και παρμεζάνα, και ποικιλίες με κρεατικά και πατάτες τηγανιτές χωρίς να δώσεις περισσότερα από12-15€ το άτομο, συνοδεία ωραιότατου χύμα κρασιού. Έτσι θα μείνει κάτιτις από το 20ρικο για να τα επενδύσεις στο βραδινό πιοτί σου.

Σουβλάκι κανείς;

Dirty Gourmet

Λεωφ. Πεντέλης 104, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106890046

Το Dirty Gourmet μπήκε στις καρδιές των Χαλανδριωτών κι όχι μόνο άμα των εγκαινίων του, χάρη στις ιδιαίτερες προτάσεις του που περιλαμβάνουν πίτα με κεμπάπ πρόβατο στη βέργα, το οποίο τυλίγεται με γιαούρτι και πολίτικη σάλτσα ντομάτας, και πίτα με μπιφτέκι γαλοπούλας με βρώμη, που συνδυάζεται αριστουργηματικά με σως κάρι-μέλι, καρότο και ντομάτα. Γευστικότατος κι ο γύρος μανιταριών για τους βίγκαν της παρέας. Τα τυλιχτά ξεκινούν στα 2,70€.

Γλυκάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια;

Γαλυφιανάκης

Κολοκοτρώνη 15, τηλ.: 21 0681 9955

Από το 1965 ο Γαλυφιανάκης γλυκαίνει τους Χαλανδριώτες και μη προσφέροντας γευστικότατες λιχουδιές, σε ένα από τα πλέον φημισμένα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Η βιτρίνα γεμίζει κι αδειάζει με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τακτικούς θαμώνες του. To εκμέκ του (3,30€) και η πάστα ποντικάκι (3,30€) είναι αυτά που επιβάλλεται να δοκιμάσεις αν μας ρωτάς, περνώντας τις πύλες του.

Αll about lemon

Αλεξάνδρου Παπάγου 4, τηλ.:21 0625 0237

Δεν ξέρουμε αν είναι δόκιμος ο όρος «λεμονάδικο» ωστόσο περιγράφει εξαιρετικά την κατάσταση στο All About Lemon που τιμά το αγαπημένο μας εσπεριδοειδές κίτρινο φρουτάκι σε κάθε του συνταγή κι εκτέλεση. Εδώ λοιπόν θα φας ωραιότατη lemon pie (4€) και θα πιείς μπόλικες λεμοναδίτσες σε διάφορες γευστικότατες επιλογές. Εμείς θα σου λέγαμε να δοκιμάσεις την αυθεντική λεμονάδα (2,65€) ή αυτή με την φράουλα (2,75€) ώστε να μην εξοκείλει το 20ευρο μπάτζετ σου.

Είμαστε κάπου για μπυρίτσα;

Local pub

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 0864443

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Local Pub (@the.local.pub)

Η «τοπική» παμπ που έμαθε όχι μόνο στο Χαλάνδρι αλλά σε ολόκληρη την Αθήνα να πίνει ψαγμένες μπίρες, φιλοξενεί συχνά πυκνά guest βαρέλια από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και τις ολόφρεσκες και ωραιότατες μπίρες της Μικροζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Ο εσωτερικός χώρος τιμά και δοξάζει τις παραδοσιακές βρετανικές παμπ, ενώ στο εξωτερικό αυτή η αυτοσχέδια πλατεΐτσα γεμίζει όλο τον χρόνο από ζυθολάγνους που αναζητούν το επόμενο pint που θα δοκιμάσουν στην υγειά της Local. Εδώ θα βρεις μπυρίτσες από 3,5€ ώστε να μην ξεπαραδιαστείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v