Το Χαλάνδρι των ντόπιων

Το Χαλάνδρι κρύβει μπόλικες διευθύνσεις που αγαπούν όσοι μένουν εκεί. Ώρα να τις ανακαλύψεις κι εσύ.

Το Χαλάνδρι των ντόπιων

Το γνωρίζεις από τα αναρίθμητα μπαρ, τις ταβέρνες και την πλούσια αγορά του, όμως το Χαλάνδρι κρύβει διευθύνσεις «διαμαντάκια» που οι ντόπιοι ξέρουν καλά, και τιμούν με κάθε ευκαιρία. Τυχεροί που μένουν στην όμορφη αυτή περιοχή, τυχερός όμως κι εσύ που έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μερικά από τα κλασικά τους στέκια.

Ακολούθησέ μας λοιπόν.

Στο Αραχτοποτείο για φτηνά και νόστιμα μεζεδάκια σε χαλαρή ατμόσφαιρα, τα οποία περιλαμβάνουν πιάτα όπως τυροκαυτερή με πιπεριά φλωρίνης, αραχτοσαλάτα με μαρούλι, ρόκα και παρμεζάνα, και ποικιλίες με κρεατικά και πατάτες τηγανιτές – περί τα 12-15€ το άτομο, με ωραίο χύμα κρασί. Συχνά έχει και λάιβ μουσικές.

Στην Καβάτζα στην Χαϊμαντά, ένα κρυμμένο διαμαντάκι… καβατζωμένο για νόστιμους μεζέδες, όπως τηγανιά κοτόπουλο με μαυροσήσαμο και κάρυ, φαλάφελ με πιτούλες, πατάτες baby, φέτα τυλιχτή, κοτορολλάκια με λάδι τρούφας και ποικιλίες κρεατικών – λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με χύμα κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καβάτζα26 (@kavatza26)

Στη Δημητρούλα, ένα φουλ κεφάτο, νεανικό καφενέ, ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα με την παρέα. Στον κατάλογο θα βρεις σαλάτα με μαυρομάτικα, χαλούμι με μαρμελάδα σύκου, πατατοσαλάτα, μαραθόπιτα, λουκάνικο ξιδάτο, μπριζόλα καπνιστή με πουρέ καλαμποκιού και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 12-15€ με χύμα τσιπουράκι.

Στο Mosaic, το οποίο κρυμμένο σε έναν μικρό πλακόστρωτο πεζόδρομο, σε ένα τετράγωνο που όλα τα μπαρ «βαράνε», κρατά χαμηλούς τόνους και διαθέτει μια από τις πιο «ψαγμένες» μπάρες της πόλης με εξαιρετικά κοκτέιλ. Δοκίμασε το Zombie και θα μας θυμηθείς. Το απλό ποτό στα 7€.

Στο Snatch, σταθερή αξία για ροκ και μέταλ καταστάσεις τα Σαββατοκύριακα, αλλά και για χαλαρά ποτάκια και όμορφα κοκτέιλ στην όμορφη αυλή του, με το τροχόσπιτο – σήμα κατατεθέν. Αγαπημένο κοκτέιλ εδώ το Spicy papa με ρούμι 3 ετών, triple sec, πουρέ mango, πουρέ passion fruit, χυμό lime, σιρόπι ginger - lime και σιρόπι chili. Σκέτη απόλαυση. Η μπίρα στα 5€, το ποτό στα 7€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Snatch (@snatchcoffee_boozebar)

 

Στην Local Pub σε μια άτυπη «πλατεία» στη Χαϊμαντά, η οποία εδώ και κοντά δύο δεκαετίες σερβίρει craft μπίρες για ψαγμένους ουρανίσκους, ενώ αποτελεί και σπίτι της μικροζυθοποιίας Αναστασίου. Εδώ θα δοκιμάσεις κάθε λογής lager, pilsner, IPAs, stouts κ.α. φτιαγμένες με μεράκι από τον Φώτη και την ομάδα του. Τιμές στα 6€ το pint.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Local Pub (@the.local.pub)

Στο Mockingbird’s bar στη Σωκράτους, το οποίο βρίσκεται σε ένα πανέμορφο πετρόχτιστο σπίτι του 1920 με minimal artistic αισθητική, ωραία vibes και ενδιαφέρουσες μικρές λεπτομέρειες. Εδώ θα συζητήσεις άνετα μιας και οι (ωραίες) μουσικές παίζουν χαμηλά, και θα δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από τη μπάρα, τα οποία ανανεώνονται συχνά με βάση εποχικά υλικά. Το απλό ποτό στα 7€.

Στο La Fete du Chocholat, το εκλεπτυσμένο ζαχαροπλαστείο στην Πεντέλης το οποίο ειδικεύεται στο να φτιάχνει γλυκά – κόλαση με βάση ολόφρεσκες πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα για τις υπογλυκαιμίες σου. Σταθερή αξία εδώ η Pavlova που φτιάχνεται μπροστά σου, αλλά και το χειροποίητο παγωτό τους, χειμώνα – καλοκαίρι.

Στο Caramella Athens, το οποίο έχει πάει την τέχνη της καραμέλας σε άλλο επίπεδο και ετοιμάζει ένα σωρό γλυκές κολασμένες δημιουργίες για απανωτές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου: marshmallows, καραμέλες μπανάνα και κεράσι, γλειφιτζούρια, ζελεδάκια και άλλα τέτοια ωραία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by caramella_naxos (@caramella_naxos)

Στο ζαχαροπλαστείο Golden το οποίο φέρνει στο νου τις παλιές καλές εποχές των σπιτικών γλυκών που έφτιαχνε η γιαγιά μας. Από εδώ θα πάρεις προφιτερόλ, τούρτα σοκολατίνα, cheesecake, πάστα ποντικάκι, lemon pie και ασυναγώνιστο Red Velvet Cake. 

Στο All About Lemon το οποίο φτιάχνει καθημερινά ό,τι (μα ό,τι) έχει να κάνει με το αρωματικό εσπεριδοειδές: λεμονάδα, lemon pie, limoncello, cheesecake λεμόνι, μους λεμόνι, λουκουμάκια και μπισκοτάκια λεμονιού, τάρτα λεμόνι, ακόμα και μπουκίτσες λεμονιού.

Στο Little Book, ένα από τα πιο όμορφα, «μικρά» βιβλιοπωλεία της πόλης, το οποίο στον πανέμορφο χώρο του διαθέτει ένα σωρό προσεκτικά επιλεγμένα βιβλία για μικρούς βιβλιοφάγους. Μάλιστα, κάθε μήνα διοργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή και άξονα το βιβλίο, ώστε οι νέοι αναγνώστες να μυηθούν στο μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Little Book (@littlebookgr)

Στην Στοά του Ευριπίδη, η οποία πέρα από πληθώρα βιβλίων για μικρούς και μεγάλους διαθέτει και ένα όμορφο καφέ με γλυκά και αλμυρά σνακ και καλές τιμές, ό,τι πρέπει για να περάσεις ένα ήσυχο πρωινό ή μεσημέρι συντροφιά με το αγαπημένο σου ανάγνωσμα.

Και τέλος, στην πανέμορφη και καταπράσινη Ρεματιά Χαλανδρίου, μια όαση για βόλτες με καφεδάκι ανά χείρας, παρέα με το κατοικίδιο ή την οικογένεια, αλλά και για πικ νικ με soundtrack το κελάϊδισμα των πουλιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v