Βίντεο με μπινελίκια στη Βουλή που έχουν μείνει αξέχαστα

Έχουμε ζήσει επικές στιγμές στο ελληνικό κοινοβούλιο με ανταλλαγή μπινελικίων εκατέρωθεν κι είπαμε να ξαναθυμηθούμε κάποιες εξ αυτών.

Βίντεο με μπινελίκια στη Βουλή που έχουν μείνει αξέχαστα

Είναι αλήθεια ότι από συστάσεώς της η ελληνική Βουλή μάς έχει χαρίσει άπειρες στιγμές κάλλους. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, γιατί ούτε μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια δεν μας φτάνει στο γράφε, γράφε. Σε κάποιες από τις καταστάσεις απείρου κάλλους που προαναφέραμε η κατάσταση ξέφυγε και μάλιστα πέσανε διάφορα μπινελίκια μεταξύ βουλευτών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Εμείς κάναμε ένα rewind στις πιο επικές μάχες που διεξήχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων, συγκεντρώνοντας διάφορα βιντεάκια που σίγουρα οι πρωταγωνιστές τους θα ήθελαν να ξεχάσουν.

Το παραχέσατε

Το 2018 ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο βήμα της Βουλής κι έχει μια έντονη αψιμαχία με το ακροατήριο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε τη δυσαρέσκειά του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο οποίος συνέστησε ηρεμία από το μικρόφωνό του, λέγοντας το αμίμητο: «Όχι και ηρεμία κύριε πρόεδρε που μου λέει το παραχέσατε».

Αει στο διάολο

6 χρόνια πριν η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, απευθυνόμενη στον βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου ανέφερε από μικροφώνου: «Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ό,τι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω… ’Άει στο διάολο!». Το διαολόστελμα ακούστηκε, παρότι δεν σχολιάστηκε εκείνη τη στιγμή από τη Βουλή, γιατί το μικρόφωνο δεν είχε κλείσει, με αποτέλεσμα να «απαθανατίσει» την αντίδραση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου απέναντι στον βουλευτή της ΝΔ.

Αν έρθω έξω θα σας γα@@@ω όλους

Βρισκόμαστε στο 2013 και στη συζήτηση που υπήρχε στη Βουλή για την άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου λόγω του απίστευτου περιστατικού με το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στην πρώτη κατά τη διάρκεια εκπομπής του Ant1.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο κλίμα και κάποια στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη αποχώρησαν. Τότε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος φώναξε κατά των όσων αποχωρούσαν από την αίθουσα σε υβριστικό τόνο.

Έπειτα δύο βουλευτές της Χ.Α. κινήθηκαν προς το μέρος και φώναξαν «έλα να μας τα πεις έξω ρε». Τότε ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος απάντησε λέγοντας πως: «αν έρθω έξω θα σας γ@μ@σ@ όλους».

Είστε ψεύτες απατεώνες και γομάρια

Βρισκόμαστε στο 2011 όταν ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ Αστέρης Ροντούλης ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ απέναντι στην κυβέρνηση. «Είπα ότι είστε απατεώνες, ψεύτες και παπατζήδες. Ανακαλώ είστε απατεώνες, ψεύτες και γομάρια» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο στη Βουλή.

Φτου σου ξεφτιλισμένε

«Ντροπή σου», «ξεφτιλισμένε», «σεβάσου την ιστορία σου» κι άλλα τέτοια καθόλου πολιτικά ορθά ακούστηκαν από τη μεριά των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου ο οποίος προέβη σε απρεπή χειρονομία μετά από διαπληκτισμό του με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Παλιομα@@κα θα σε γα@@σω

Aπίστευτες σκηνές διεξήχθησαν στη Βουλή κατά την έναρξη της "κλειστής" συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων μεταξύ του βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ Γιάννη Κοραντή και του πρώην  υπουργού της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη το 2011. Όταν ο κ. Κοράντης καλημέρισε τον κ. Μεϊμαράκη, ο δεύτερος τον έβρισε λέγοντας: « Μου λες καλημέρα εμένα ρε αλήτη, εσύ που με πας στα δικαστήρια; Παλιομα@@κα, καραγκιόζη, έλα έξω, έλα έξω ρε θα σε.... γα@@σω. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σχετική κόντρα τους στη Βουλή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v