Απίστευτα καλτ στιγμές σε ελληνικά talk shows

Υπήρχαν εποχές που η ελληνική τηλεόραση είχε πιάσει ιστορικό trash πάτο. Τις αναπολούμε με συγκίνηση και αποστασιοποιημένο ενδιαφέρον.
Απίστευτα καλτ στιγμές σε ελληνικά talk shows
Στην άβυσσο των τόσο μακρινών 90s, η ελληνική τηλεόραση δεν έμοιαζε σε τίποτα με τη σημερινή, καθωσπρέπει εμφάνισή της. Δεκάδες talk shows έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, γεμίζοντας (ή αδειάζοντας) τον ελεύθερο χρόνο όσων είχαν την τύχη να μεγαλώσουν στη δοξασμένη δεκαετία του ’90.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο μνημειώδεις στιγμές τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Προσοχή, τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω περιλαμβάνουν τόνους politically incorrect τρασίλας.

Ερωτοδικείο, Εθνικά Μπούτια, τρανς και… Παπανδρέου

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για το Ερωτοδικείο. Με την Βίκυ Μιχαλονάκου σε ρόλο δικαστή, τον Εθνικό Σταρ μόνιμο κομπάρσο, τον Μίστερ Εθνικά Μπούτια σε ρόλο γκεστ, την Ελένη Λουκά στο κοινό και τον Πέτρο Λεωτσάκο, το ρόστερ της εκπομπής ήταν αξεπέραστο και οι τσακωμοί επικοί.

Από τις κορυφαίες στιγμές η απρόσμενη επίθεση του Εθνικού Σταρ στον αιφνιδιασμένο Μίστερ Εθνικά Μπούτια, με την τρανς Αλόμα να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.



Να θυμίσουμε πως στην ίδια εκπομπή υπάρχουν επεισόδια όπου είτε ως δημόσιος κατήγορος είτε δικηγόρος υπεράσπισης εμφανίζεται ο… αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου.



Και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει το επικό δίωρο επεισόδιο με τα Αντικαλλιστεία ανδρών, με σκοπό να βγει το «Αγόρι του Μάη». Τι να λέμε, υπέροχα πράγματα.



Τιτανομαχία στην Τελευταία Ελπίδα

Το γράφουμε και δακρύζουμε από συγκίνηση, αλλά υπήρξε εποχή που η Τζούλια Παπαδημητρίου, πρώην σύζυγος Τόλη Βοσκόπουλου, είχε τη δική της εκπομπή στο New Channel. Και όπως καταλαβαίνετε ούτε από εκεί γινόταν να λείπει το δίδυμο «φωτιά» Εθνικά Μπούτια και Εθνικός Σταρ, οι οποίοι δίνουν ρέστα σε μια Τιτανομαχία άνευ προηγουμένου.

Πριν καλά καλά πέσουν οι τίτλοι αρχής, ο Μίστερ Μπούτια κάνει δυναμική είσοδο στο πλατώ, δίνει ανθοδέσμη (!) στην παρουσιάστρια και κρατά στο χέρι του κασέτες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι απειλείται η ζωή του. Στο κοινό πέρα από κοινούς θνητούς, το παρών δίνει ο Πέτρος Λεωτσάκος και η Ελένη Λουκά, γιατί έτσι.



Κάποια στιγμή στην εκπομπή παρεμβαίνει τηλεφωνικά ο Εθνικός Σταρ και γίνεται το έλα να δεις, ενώ ανάμεσα στα τηλεφωνήματα συγκαταλέγεται και ένα από κάποιον που ισχυρίζεται πως είναι (ή μήπως είναι;) ο αθλητής στίβου Σπύρος Βασδέκης, ο οποίος σχολιάζει επικριτικά την επιλογή των προσώπων που συμμετέχουν στην εκπομπή.

Όπως υπέροχα αναφέρει ο uploader του βίντεο: «Κάποιοι λένε ότι το συγκεκριμένο παιδάκι στην αγκαλιά της κυρίας, πίσω από τον πεσμένο στο πάτωμα Μπούτια, είναι ο Εκλεκτός του Συμπαντικού Λόγου καθώς έπειτα από αυτό που βίωσε, μετουσιώθηκε σε καθαρή ενέργεια και πλέον είναι στο Θιβέτ διδάσκοντας τους ντόπιους μοναχούς πιλάτες και τα σχετικά».

Αναπάντεχη εισβολή στο Αυτόφωρο

Ο Πέτρος Λεωτσάκος, μετά το Ερωτοδικείο συνέχισε την καριέρα του κουβαλώντας στις πλάτες του την εκπομπή «Αυτόφωρο», μαζί με την Πέπη Τσεσμελή σε ρόλο συντονίστριας του πάνελ.

Μια από τις πιο wtf στιγμές της εκπομπής είναι η είσοδος στο πλατό του Παναγιώτη Κολλημένου, με πατροπαράδοτο λευκό βρακί Μινέρβα και γραβάτα, ο οποίος κατευθύνεται προς την Πέπη Τσεσμελή και της δίνει μια ανθοδέσμη.

Να τονίσουμε πως όλες αυτές οι εκπομπές κάποτες, προβάλλονταν μέρα μεσημέρι.



Το έπος του Τηλεφτυάρι

Στα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα, ο Εθνικός Σταρ υπήρξε παρουσιαστής σε μια μοναδική εκπομπή με θέμα το «θάψιμο» διάσημων σταρ και τις χωρίς νόημα συζητήσεις για τις καλλιτεχνικές του επιτυχίες. Τα τηλεφωνήματα του κοινού ήταν όλα μα όλα γεμάτα καντήλια, και αυστηρώς ακατάλληλα για ανηλίκους.



Το παράδοξο ήταν ότι ο παρουσιαστής άφηνε κανονικά τους τηλεθεατές να (τον) βρίζουν, χωρίς να τους κλείνει, απαντώντας ψύχραιμα με σχόλια του στυλ «καλύτερα να παίρνετε εμένα τηλέφωνο και να μη βιάζετε τις μάνες σας».

Το Ζευγάρι της Χρονιάς και το «γουνάκι»

Η εκπομπή της Σίας Λιαροπούλου όχι μόνο σάρωσε τα πρόστιμα από το ΕΣΡ, αλλά μας χάρισε και μερικές από τις πιο απίστευτες τηλεοπτικές στιγμές όλων των εποχών. Αποκορύφωμα το επεισόδιο με την Αργυρώ και την ατάκα που στιγμάτισε την ελληνική cult τηλεόραση «θέλω το γουνάκι σου».



H Τελική Απόφαση της Χριστίνας

Μιας και αναφερθήκαμε στην Σία Λιαροπούλου, αξέχαστη θα μείνει και η εκπομπή της Τελική Απόφαση, στο «αείμνηστο» Alter, με αποκορύφωμα την εκπομπή με τη Χριστίνα και τους μνηστήρες της Σαμίρ, Στέφανο, Μοχάμεντ Ραζά και Μονίρ. Όπως αναφέρει ένας χρήστης του Youtube στα σχόλια: «Δεν υπάρχει καλύτερο βίντεο για την θεραπεία της κατάθλιψης».



Ο Λάσκος στα Παιδιά της Νύχτας

Αν θες να φρυγανίσεις τον εγκέφαλό σου, τότε η μεταμεσονύκτια εκπομπή του Κώστα Μυλωνά είναι ό,τι πρέπει. Ο παρουσιαστής πλαισιωμένος από την Ελένη Παγουρά, φορώντας το χαρακτηριστικό μαύρο του γυαλί και καπέλο, φιλοξενούσε ένα κάρο guest star, με αγαπημένο μας τον «αριθμολόγο» Νικηφόρο Λάσκο. Οι αναλύσεις του παραμένουν μέχρι και σήμερα αξεπέραστες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v