Σημάδια ότι χρειάζεσαι επειγόντως γυμναστική

Η γυμναστική σε περιμένει και αυτά τα σημάδια στο σώμα και το μυαλό σου δείχνουν ότι έφτασε η στιγμή να πάρεις ορισμένες αποφάσεις.

Σημάδια ότι χρειάζεσαι επειγόντως γυμναστική

Όχι, η κοιλιά σου και το υψηλό ποσοστό λίπους δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι για να ξεκινήσεις άμεσα γυμναστική. Ούτε το ότι ζορίζεσαι να σηκώσεις το κορμί σου από την καρέκλα ή να κουβαλήσεις τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ- αυτό είναι προφανές.

Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά περισσότερα από το εμφανισιακό κομμάτι ή το κομμάτι της σωματικής δύναμης, και οφείλεις να αναγνωρίσεις τα σημάδια που βαράνε καμπανάκι πώς θα πρέπει επειγόντως να κάνεις κάτι για το σώμα – και το πνεύμα σου.

Ποια είναι αυτά;

Αρρωσταίνεις συχνά

Αν αρρωσταίνεις πιο συχνά από το συνηθισμένο, θα πρέπει να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα προκειμένου να τονώσεις τον μυϊκό σου ιστό, ο οποίος με τη σειρά του «τονώνει» και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έχεις δυσκοιλιότητα

Η άσκηση μπορεί να τονώσει την εντερική δραστηριότητα και να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα. Όσο περισσότερο ασκείσαι, τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να περάσει η τροφή μέσα από το παχύ έντερο, το οποίο με τη σειρά του μειώνει την ποσότητα νερού που απορροφά το σώμα από τα κόπρανά σου.

Σου κόβεται συχνά η ανάσα

Αν παθαίνεις δύσπνοια κάθε φορά που ανεβαίνεις μια μικρή ανηφόρα ή έναν όροφο, τότε μάλλον ο μεταβολισμός σου είναι σε κακή κατάσταση, το ίδιο και το καρδιαγγειακό σου σύστημα, και ναι, και τα δύο μπορούν να βελτιωθούν με την τακτική άσκηση.

Νιώθεις «πεσμένος»

Η άσκηση ενισχύει την ντοπαμίνη, τις βήτα-ενδορφίνες και τον εγκεφαλικό νευροτροφικό παράγοντα βελτιώνοντας τη διάθεση, τη μνήμη και την παραγωγικότητα. Για να μιλήσουμε λαϊκά, αν η διάθεσή σου είναι πεσμένη, νιώθεις συχνά θυμωμένος, λυπημένος ή μελαγχολικός, τότε ίσως σου έχεις χαμηλή ντοπαμίνη και γενικά κατασταλμένη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να μειώσει συμπτώματα που συνδέονται με την κατάθλιψη ή το άγχος.

Δεν κοιμάσαι καλά

Η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα επιταχύνουν την απόδοση ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού ρολογιού, το οποίο συντονίζει και ελέγχει τους κύκλους ύπνου. Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις ασυνήθιστες κρίσεις αϋπνίας, η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις τον κιρκάδιο ρυθμό και να ρυθμίσεις σωστά τους «διακόπτες» που βοηθούν στον ύπνο.

Οι αρθρώσεις σου πονάνε

Όσο μεγαλώνεις, δεν είσαι τόσο ευκίνητος όσο ήσουν. Μπορεί ακόμα και κάποια πρωινά να ξυπνάς με πόνους ή ενοχλήσεις. Αν όμως αυτό είναι κάτι νέο στη ζωή σου, ιδιαίτερα τα δύσκαμπτα γόνατα και οι ενοχλήσεις σε μέση και αυχένα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου έχει άμεσα ανάγκη από γυμναστική.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v