Πού να κλείσουμε φτηνά για Πάσχα;

Ξεκίνησε επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις πασχαλινές διακοπές κι εμείς ξεψαχνίσαμε τους πλέον οικονομικούς προορισμούς της χώρας.

Πού να κλείσουμε φτηνά για Πάσχα;

Πάει ο Μάρτης μας τέλειωσε κι ο φετινός Απρίλης σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το Πάσχα με μόνο δύο σκέψεις να γυρνάνε στο μυαλό μας. Πώς θα πείσουμε το αφεντικό μας να δώσει αργία ή έστω ημιαργία τη Μεγάλη Πέμπτη για να κάνουμε εξαήμερο και πού θα βρούμε οικονομικές λύσεις για ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές. Κι αν στην πρώτη ερώτηση δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε και τόσο, στη δεύτερη κάναμε τις ιντερνετικές ψακτικές μας και βρήκαμε μπόλικες λύσεις για να μην μπατάρει ο οικονομικός προϋπολογισμός σου.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα –ούτε 1μιση ώρα- είναι πανέμορφο όλες τις εποχές για αυτό και πάντοτε βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων αλλά και ξένων ταξιδιωτών όταν μπαίνει στη συζήτηση μια εκδρομή ή μια μίνι απόδραση. Όταν δε μπούμε σε πασχαλινό mood, τότε το gps ανακατευθύνεται μόνο του προς Ναύπλιο μεριά. Τα γραφικά καλντερίμια με τα γοητευτικά κτίρια, τα χρώματα στα ανθισμένα μπαλκόνια και οι μοσχομυρωδάτες γεύσεις από ταβερνάκια κι εστιατόρια είναι μόνο κάποιοι καλοί λόγοι για να περάσεις το Πάσχα σου εκεί.

Η σπουδαία ιστορία, τα φρούρια, οι πολυσύχναστες πλατείες, το Μπούρτζι, οι παραθαλάσσιες βόλτες κι οι πρώτες βουτιές σε Καραθώνα, Αρβανιτιά και τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια συζήτησης περί καλύτερου ανοιξιάτικου προορισμού. To Nαύπλιο Small Appartment είναι εξαιρετική και value for money επιλογή με το κόστος δίκλινου δωματίου στα 56€ τη βραδιά. 

Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά με τα ευωδιαστά λουλούδια να σκεπάζουν τις δρομικές, ήτοι τα θολωτά μονοπάτια της μεσαιωνικής καστροπολιτείας που ατενίζει το Μυρτώο και τις «βόλτες» και τα φιδογυριστά δρομάκια που ανηφορίζουν ως την εγκαταλελειμμένη Άνω Πόλη για ακόμα καλύτερη θέα, είναι ο απόλυτος πασχαλινός προορισμός. Όσοι έχουν βρεθεί αυτή την περίοδο στην Μονεμβασιά μπορούν να σου ορκιστούν ότι τέτοιο μέρος δύσκολα θα βρεις όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Καλό είναι να μην χρονοτριβείς και να κλείσεις από τώρα δωματιάκι. Για να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή σου προτείνουμε το Akra Morea Hotel & Residences με το δίκλινο να κοστίζει 46€ ανά διανυκτέρευση.

Μεθώνη

Η Μεθώνη με το πανέμορφο κάστρο που θα έκανε τον Τόλκιν περήφανο, το Μπούρτζι, τα λουτρά, τα εκκλησάκια, και τις πολεμίστρες να «κοιτάζουν» προς το τιρκουάζ του Ιονίου, στις ακτές του οποίου θα ξεκινήσει η πρώτη ουζοκατάνυξη στη θέα της υπέροχης θαλασσινής λιακάδας. Σκαρφαλώνοντας εδώ κι εκεί σε τείχη και πολεμίστρες, σταματώντας κάθε λίγα βήματα για να χαζέψεις την απεραντοσύνη του κάστρου μέσα στο οποίο απλωνόταν άλλοτε μια ολόκληρη πολιτεία πριν καταλήξεις –πού αλλού;- στη θάλασσα. Στο Mythos Suites-Aphrodite apartment μπορείς να κλείσεις ένα ωραιότατο δίκλινο στα 44€ τη βραδιά. 

Πήλιο

Όταν ξεκινήσει οποιαδήποτε κουβέντα για το: «πού θα πάμε φέτος το Πάσχα;» είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στο Πήλιο και ποι@ μπορεί να αδικήσει αφού μιλάμε για ένα πεντάμορφο μέρος το οποίο συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Αν είναι του παραδοσιακού village hopping τότε στην Μακρυνίτσα, στην Πορταριά, στον Άγιο Ιωάννη, στη Βυζίτσα, στη Ζαγορά, στις Μηλιές, στο Τρικέρι και στην Τσαγκαράδα θα περάσεις μαγευτικά- και σταματάμε κάπου εδώ την παράθεση ονομάτων χωριών γιατί δεν θα μας φτάσουν οι λέξεις μάνα μου. Στα Akti Rooms το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 38€ τη βραδιά σε μια άκρως δελεαστική τιμή.

Aίγινα

Μια ωρίτσα και κάτι μακριά από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η αρχοντοκόρη του Σαρωνικού, η πανέμορφη Αίγινα, που όσες φορές κι αν βρεθείς στα μέρη της, δεν σου φτάνει. Η ξακουστή Πέρδικα και το ακατοίκητο νησάκι της Μονής δεν πρέπει να λείψουν από τη λίστα με τα μέρη που θα επισκεφθείς, όπως αντίστοιχα ο χιλιοφωτογραφημένος ναός της Αφαίας κι η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, πολιούχου του νησιού. Σου βρήκαμε μάλιστα κι ωραιότατο δωματιάκι να μείνεις στο Santa Marina Rooms με το δίκλινο να κοστίζει 46€ τη βραδιά.

Ιωάννινα

Πάντα υπάρχει μια καλή αφορμή για να ανηφορίσουμε ή να κατηφορίσουμε–αναλόγως που βρισκόμεθα γεωγραφικά- προς τα Γιάννενα και να σουλατσάρουμε στο Κάστρο της πόλης με τα λιθόκτιστα καλντερίμια, να βολτάρουμε στις όχθες της χιλιοφωτογραφημένης λίμνης και να σεργιανίσουμε στο ιστορικό γιαννιώτικο κέντρο κάνοντας στάσεις για πεντανόστιμα τσιμπολογήματα κι εκλεκτά τοπικά κι όχι μόνο αποστάγματα. Το Πάσχα δε όλα αυτά ακούγονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα, επομένως μην χάνεις χρόνο κι αν ψάχνεις οικονομική διαμονή τότε το Irene Rooms είναι ιδανικό αφού δεν θα δώσεις περισσότερα από 41€ τη βραδιά.

Mετέωρα

Τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα, μπορείς αν θες να αγγίξεις την κορυφή του κόσμου. Εντάξει, έχεις δίκιο ότι ακουγόμαστε υπερβολικοί όμως μια εκδρομή και μόνο στα Μετέωρα είναι αρκετή για να καταλάβεις ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα μέρος στην Ελλάδα. Θεόρατα βράχια που κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς δημιουργήθηκαν, και μοναστήρια που ισορροπούν στις κορυφές τους λες και βγήκαν από κάποιον φημισμένο πίνακα. Το Panos Hause στο Καστράκι Καλαμπάκας ( μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από τα Μετέωρα ) θα σου προσφέρει μια εξαιρετικά value for money επιλογή διαμονής στα 43€ τη βραδιά.

Όλες οι τιμές αφορούν το διάστημα 1 έως 10 Μαΐου 2024.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v