Φανταστικά δωμάτια με τζάκι στο Πήλιο

Στην Τσαγκαράδα, τη Ζαγορά, τη Μακρινίτσα και άλλα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, βρήκαμε δωμάτια με τζάκι που δεν θα σε βγάλουν εκτός μπάτζετ.

Φανταστικά δωμάτια με τζάκι στο Πήλιο

Ονειρεύεσαι χουχουλιαστά Σαββατοκύριακα όσο ο χειμώνας είναι εδώ για λίγο ακόμα; Μην ψάχνεις αλλού. Σου βρήκαμε τα ωραιότερα δωμάτια με τζάκι στο πάντα υπέροχο Πήλιο, που δεν θα σου κοστίσουν ακριβά.

Η Αστρομέρια (φωτό κάτω) βρίσκεται σε ένα μικρό, γλυκύτατο χωριό που λέγεται Μακρυράχη, ανάμεσα στη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα, και προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα και σούπερ χουχουλιαστά δωμάτια με μεγάλα πέτρινα τζάκια και μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου από τη μία και τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου από την άλλη. Η διακόσμηση εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική, με τα φυσικά υλικά να κυριαρχούν στον χώρο, οι δε τιμές δεν ξεπερνούν τα 73€ για ένα δίκλινο με τζάκι. Η τιμή ισχύει και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου (ναι, υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα). 

Με το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού θα κοιμάσαι στον Ξενώνα Ρούση, στη Ζαγορά, τα μπαλκονάκια του οποίου απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα πηλιορείτικα τοπία γύρω τους. Οι δε τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 62€ το δίκλινο. Η πλατανοσκέπαστη πλατεία της Ζαγοράς, με τα ταβερνάκια και το θρυλικό μπαράκι της, απέχει δυο βήματα από τον ξενώνα, ενώ το χωριό γίνεται ιδανική βάση για να εξερευνήσεις μέρη όπως η Τσαγκαράδα, ο Κισσός με τα ξακουστά ταβερνάκια του που σερβίρουν παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα, και το μικρούλι ανεξερεύνητο Πουρί.

Στην άλλη πλευρά του Πηλίου, στην πανέμορφη Μακρινίτσα που είναι ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, το Αρχοντικό Θεοδώρα διαθέτει σχετικά μικρά αλλά ιδιαιτέρως περιποιημένα δωμάτια με τζάκι πλάι στο κρεβάτι και διακόσμηση παραδοσιακή, που αντλεί την έμπνευσή της από την τοπική αρχιτεκτονική. Το αρχοντικό βρίσκεται λίγα μόνο βήματα μακριά από την κεντρική πλατεία του χωριού, η δε Μακρινίτσα είναι η τέλεια βάση για να εξερευνήσετε την… βολιώτικη πλευρά του Πηλίου, που περιλαμβάνει επίσης την Πορταριά και το μικρό αλλά σούπερ διασκεδαστικό χιονοδρομικό στα Χάνια. Οι τιμές για ένα δίκλινο με τζάκι και ωραιότατο, παραδοσιακό πρωινό στα 79€. 

Στην έξτρα ρομαντική και ως εκ τούτου αγαπημένη των ζευγαριών Τσαγκαράδα, το Diogenis Hotel μας φιλοξενεί γλυκύτατα δωμάτια, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και τζάκια να σιγοκαίνε πλάι σε κρεβάτια με ουρανό. Όλα τα δωμάτια απολαμβάνουν τέλεια θέα στην πηλιορείτικη φύση και τη θάλασσα από τα παράθυρά τους, κάποια και από τα μπαλκονάκια τους. Οι δε τιμές τους είναι από τις καλύτερες της περιοχής: Στα 59€ το δίκλινο με τζάκι και φανταστικό πρωινό με χειροποίητα καλούδια, στα 66€ αν θέλεις όλα τα παραπάνω συν μπαλκόνι. 

Στην υπέροχη Βυζίτσα, που αν δεν ήταν χωριό θα ήταν υπαίθρια έκθεση πηλιορείτικων αρχοντικών, η Ραστώνη διαθέτει δωμάτια διακοσμημένα σε γήινες αποχρώσεις, με σφυρήλατα κρεβάτια, έπιπλα αντίκες και φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες πλαγιές γύρω τους. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 76€ το δίκλινο με τζάκι και θέα στη θάλασσα, ή 82€ αν προτιμάς να βλέπεις βουνό. Το δε χειροποίητο, παραδοσιακό πρωινό αξίζει και με το παραπάνω τα 8€ το άτομο που θα δώσεις (προαιρετικά) επιπλέον. 

Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, πολύ κοντά σε χωριά όπως ο Άγιος Βλάσης, οι Μηλιές και η Βυζίτσα, η Χρυσή Νεφέλη (φωτό επάνω) θα σε φιλοξενήσει σε αυτόνομα σπιτάκια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, με δικό τους κήπο και τζάκι που με καταπληκτική θέα στον Παγασητικό. Οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 64€ για το σπιτάκι των 40 τετραγωνικών που φιλοξενεί δύο ενήλικες και ένα παιδί, και φτάνουν τα 85€ για την superior μεζονέτα. Και οι δύο επιλογές διαθέτουν τζάκι και φαντασμαγορική θέα, ενώ το καλάθι του πρωινού που παρέχεται κατά την άφιξη περιλαμβάνει χειροποίητο ψωμί, καφέ και σπιτικές μαρμελάδες. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v