Δωμάτια με τζάκι για βουνίσια ΣΚ όσο πιο οικονομικά γίνεται

Στον Παρνασσό, το Πήλιο, το Καρπενήσι και αλλού, σου βρήκαμε τέλεια δωμάτια με τζάκι από 60€ έως 96€ το δίκλινο.

Δωμάτια με τζάκι για βουνίσια ΣΚ όσο πιο οικονομικά γίνεται

Γυρνάς από ολοήμερη βόλτα/ πεζοπορία/ κρασοκατάνυξη στη φύση, και αράζεις πλάι στο αναμμένο τζάκι παρέα με το έτερο ήμισυ –ή με τους κολλητούς και μια στοίβα επιτραπέζια. Σκέφτεσαι καλύτερο σενάριο χειμερινής εκδρομής; Όχι, ούτε εμείς. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε ξενώνες, δωμάτια και σπιτάκια με τζάκι που μπορείς να νοικιάσεις για τα Σαββατοκύριακά σου… όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Σε ένα από τα γλυκύτατα, άγνωστα εν πολλοίς χωριά του Παρνασσού, το Χρισσό, σχεδόν δίπλα στους Δελφούς, ο ομώνυμος Ξενώνας Χρισσό έχει φανταστικά δωμάτια με τζάκι και τέλεια θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του. Οι τιμές τους είναι στα 86€ το δίκλινο, συν 5€ το άτομο προαιρετικά για (φανταστικό, χειροποίητο) πρωινό. Ο ίδιος ξενώνας διαθέτει και δωμάτια χωρίς τζάκι, στα 51€ το δίκλινο.


Στην αγαπημένη, πηλιορείτικη Τσαγκαράδα, το Ξενοδοχείο Διογένης προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που απολαμβάνουν θέα η οποία φτάνει ως την θάλασσα, και τζάκι στα πόδια του κρεβατιού. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 61€ το δίκλινο με πρωινό –ή ακόμα χαμηλότερα, στα 55€, αν συμβιβάζεσαι χωρίς μπαλκόνι, αλλά πάντα με τζάκι. 

Επίσης στην Τσαγκαράδα, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Αμάλθεια έχει κουκλίστικα, αυθεντικά πηλιορείτικα δωμάτια με το ξύλο και την πέτρα να κυριαρχούν στη διακόσμηση και το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού. Κοστίζουν 81€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό. 

Παραμένουμε Πήλιο, και πάμε στη Μακρυράχη, ένα μικρό γλυκύτατο χωριό ανάμεσα στη Ζαγορά και την Τσαγκαράδα, όπου τα γλυκύτατα δωμάτια του Αστρομέρια, με τα μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις πηλιορείτικες βουνοπλαγιές, κοστίζουν 72€ το δίκλινο (συν 7€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 

Αν έχεις όρεξη και χρόνο για λίγο πιο μακρινή εκδρομή, στους πανέμορφους Κήπους, στα Ζαγοροχώρια, το Ξενοδοχείο Μαχαλάς είναι… ένας μικρός πέτρινος μαχαλάς με σπιτάκια που αγκαλιάζουν τον υπέροχο κήπο του. Τα δε δωμάτιά του διαθέτουν ντους με υδρομασάζ, φαντασμαγορική θέα στο ηπειρώτικο τοπίο γύρω τους, και τζάκι για έξτρα χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Κοστίζουν 80€ το δίκλινο με παραδοσιακό, ηπειρώτικο πρωινό. 

Στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας, στις όχθες του ποταμού Καρπενησιώτη, ο Ξενώνας Αγράμπελη προσφέρει παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι και θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του, στα 76€ το δίκλινο (συν 7,50€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 


Στην καρδιά του Καρπενησίου, ένα δεκάλεπτο περπάτημα από την κεντρική πλατεία, ο Ξενώνας Βαλεντίνη έχει δωμάτια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 60€ για το δίκλινο με τζάκι. Αν θέλεις να δοκιμάσεις και τις δυνάμεις σου στο σκι (ή στον χιονοπόλεμο, δεν κρίνουμε εμείς εδώ) το χιονοδρομικό του Βελουχίου απέχει ακριβώς 12 χιλιόμετρα από τον ξενώνα. 

Στην πανέμορφη Ελάτη, 45 λεπτά έξω από τα Τρίκαλα και μια ωρίτσα από τα Μετέωρα, η Μικρή Άρκτος έχει υπέροχα, χουχουλιάρικα δωμάτια που αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους τις γύρω βουνοπλαγιές. Οι τιμές τους, στα 96€ το δίκλινο με εξαιρετικό πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v