Σου βρήκαμε φτηνά δωμάτια σε πανέμορφα μέρη για τον Ιανουάριο

Στο Πήλιο, τον Παρνασσό, την Κορινθία και τα χωριά της Καρδίτσας, σου βρήκαμε δίκλινα με 60€ και κάτω για τα ΣΚ του Ιανουαρίου.

Σου βρήκαμε φτηνά δωμάτια σε πανέμορφα μέρη για τον Ιανουάριο

Λαχταρά η ψυχούλα σου λίγη χιονισμένη φύση, ένα αναμμένο τζάκι κι εσένα με το έτερον σου ήμισυ πλάι του να πίνετε ζεστές σοκολάτες (ή να τρώτε ένα κιλό κοψίδια, εμείς εδώ δεν κρίνουμε) αλλά το ταμείο μετά τις γιορτές είναι ακόμα πιο απελπιστικά μείον; Εμείς είμαστε εδώ. Και σου έχουμε δίκλινα δωμάτια με λιγότερα από 60€ σε πανέμορφα μέρη.

Στη Βυζίτσα του Πηλίου, που φημίζεται για τα εντυπωσιακά αρχοντικά της και γίνεται ιδανική βάση για να εξερευνήσεις πολλά ακόμα πηλιορείτικα χωριά, όπως οι γειτονικές της Μηλιές, βρήκαμε αυτό εδώ το παραδοσιακό σπίτι που δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 45€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα.

Στην Πορταριά, που είναι το κοντινότερο στον Βόλο από τα χωριά του Πηλίου, αλλά εξίσου υπέροχη με εκείνα που κρύβονται πίσω από τα στροφιλίκια του βουνού, το Ξενοδοχείο Φιλοξένια έχει ωραιότατα δίκλινα δωμάτια στα 55€ με καταπληκτικό, παραδοσιακό πρωινό. 

Στην Τσαγκαράδα, ίσως το πιο ρομαντίκ χωριό του Πηλίου, με ένα παραμυθένιο δάσος ιδανικό για ατελείωτες βόλτες στο κατώφλι της, το Diogenis Hotel έχει εξαιρετικές τιμές: Στα 43€ το δίκλινο με τζάκι. 

Στην Ορεινή Κορινθία, που ονειρεύεται ο μέσος Αθηναίος κάθε χρόνο τέτοια εποχή γιατί είναι αφενός πανέμορφη και αφετέρου δίπλα, τον Ιανουάριο κάτω από 60€ δεν υπάρχει τίποτα. Άκουσέ μας, όμως: Γιατί να μη μείνεις στο Ξυλόκαστρο, ας πούμε στο κουκλίστικο Gk countryliving που έχει 48€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα και ολόκληρο το σπίτι στη διάθεσή σου; Από το κατώφλι του, τα πρώτα κουκλίστικα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, όπως ας πούμε το Ζεμενό, απέχουν μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Η Ευρωστίνα με το Ρέμα των Μύλων της είναι ένα μισάωρο μακριά, τα δε σούπερ σταρ Τρίκαλα, στα 40 λεπτά.

Ε λοιπόν δεν θα το πιστέψεις, αλλά βρήκαμε δίκλινο με λιγότερα από 60€ στην Αράχωβα. Στο Villa Filoxenia, συγκεκριμένα, τα δίκλινα του οποίου ξεκινούν από τα 57€ για τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου. Αν θέλεις και τζάκι μέσα στο δωμάτιο βέβαια η τιμή ανεβαίνει στα 71€, μην τα θέλουμε όλα δικά μας. 

Άλλη καλή εναλλακτική αν θέλεις να εξερευνήσεις τον Παρνασσό (που είναι όντως ένα χάρμα οφθαλμών, και δεν περιορίζεται στην Αράχωβα) είναι να μείνεις στους Δελφούς, για να δεις επιτέλους και τον αρχαιολογικό χώρο, που αξίζει αναμφισβήτητα τον κόπο. Ωραιότατες τιμές θα βρεις γενικά εδώ, εμείς ξεχωρίσαμε το Ξενοδοχείο Αρίων, τα πανέμορφα δίκλινα του οποίου κοστίζουν 56€ με εξαιρετικό πρωινό. 

Στο Καρπενήσι, που γίνεται ιδανική βάση για να εξερευνήσεις τα ευρυτανικά τοπία και τα κουκλίστικα χωριά γύρω του, το Ξενοδοχεία Ελβετία προσφέρει όμορφα, χρωματιστά και ευρύχωρα δωμάτια που δεν ξεπερνούν τα 54€ για ένα δίκλινο με πρωινό τα ΣΚ του Ιανουαρίου. 

Τη Ρεντίνα μπορεί να μην την έχεις ακουστά, αλλά τόσο το καλύτερο, γιατί θα σε εκπλήξει: Ένα από τα χωριά της Καρδίτσας που επισκιάζονται από τους σούπερ σταρ γείτονες της λίμνης Πλαστήρα, η Ρεντίνα απέχει ακριβώς 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και άλλα τόσα από την Καρδίτσα, και είναι ένα κουκλίστικο και εν πολλοίς ανεξερεύνητο ορεινό χωριό. Εδώ βρήκαμε το υπέροχο Rentinia Inn, τα δωμάτια του οποίου απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο βουνό, και κοστίζουν 61€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v