Πόσο κάνει τώρα ένα ΣΚ στον Παρνασσό;

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για τον Παρνασσό, τώρα που τα μονοπάτια λουλουδιάζουν και οι τιμές πέφτουν. Πόσο ακριβώς, όμως, πέφτουν;

Πόσο κάνει τώρα ένα ΣΚ στον Παρνασσό;

Απογευματινά καφεδάκια σε τραπεζάκια έξω στην Αράχωβα, μεζέδες και ουζοκατάνυξη πλάι στο κύμα στο Γαλαξίδι, πεζοπορίες σε λουλουδιασμένα μονοπάτια στις πλαγιές του βουνού, μυσταγωγικές εξερευνήσεις κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο στους Δελφούς. Ο Απρίλιος ταιριάζει πολύ στον Παρνασσό. Πόσο όμως θα σου κοστίσει ένα Σαββατοκύριακο στα μέρη του; Τα βάλαμε κάτω και ευπειθώς αναφέρουμε.

Εν αρχή τα βασικά: Πόσο κάνουν τα δωμάτια;

Εξαρτάται πού θέλεις να μείνεις, αλλά σαν γενική απάντηση έχουμε να πούμε πως οι τιμές είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον χειμώνα. Ενδεικτικά, ας πούμε, για τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου βρήκαμε δίκλινα στην Αράχωβα με 72€ μαζί με το πρωινό στον Ξενώνα Δώμα και με 68€ στο Villa Filoxenia. Στην επίσης κουκλίστικη Αγόριανη, στην πίσω πλευρά του Παρνασσού, ένα δίκλινο με πρωινό στο Μπαλκόνι της Αγόριανης θα σου κοστίσει 63€ και στον Ξενώνα Αλεξάνδρα 67€. 

Ακόμα καλύτερες είναι οι τιμές στους Δελφούς: Στα 57€ το δίκλινο με πρωινό στο Ξενοδοχείο Καστρί, από 37€ τα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Sibylla Hotel. Αν, τέλος, προτιμάς να μείνεις Γαλαξίδι, επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πρώτα ανοιξιάτικα ουζάκια πλάι στο κύμα, στο Santa Xenia τα δίκλινα ξεκινούν από μόλις 52€, και στο Φιλοξένια από 66€ με πρωινό. 

Διαβάστε περισσότερα - Η άνοιξη στον Παρνασσό είναι τέλεια! 

Βάλε και τις βενζίνες…

Με την τιμή της βενζίνης στο 1,90€ και ένα αυτοκίνητο που καίει 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, θα υπολογίσεις περίπου 60€ για τη βενζίνη από την Αθήνα στην Αράχωβα και πίσω, συν 15,50€ για διόδια, σύνολο 75,50€. Με μερικές διαδρομές προς το Γαλαξίδι και τους Δελφούς, βάλε χοντρικά 50€ το άτομο το σύνολο, αν είστε δύο στο αυτοκίνητο.

Και από φαγητό;

Στην Αράχωβα, θα πληρώσεις περί τα 20€ το άτομο για να τοπική κουζίνα και εξαιρετικά μαγειρευτά στον Καρμάλη ή στην Παναγιώτα, για ντόπια κρέατα (στα «οπωσδήποτε» το κοκορέτσι) στον Δασαργύρη, και για ασυναγώνιστη σούβλα αλλά και κάποια μαγειρευτά στον Ζάχο. Εκτός Αράχωβας, σημείωσε στα οπωσδήποτε την Γκρίζα Αρκούδα στην Αγόριανη για μαγειρευτά, από παραδοσιακά (φασολάδα, πίτες κλπ), μέχρι συνταγές με κυνήγι και παϊδάκια αρνίσια ή πρόβεια, και τον Ζέρβα στη Βάργιανη για νοστιμότατα ψητά και φοβερή χορτόπιτα. Για αμφότερα θα υπολογίσεις περί τα 15-17€ το άτομο.

Να κάνουμε και τη σούμα;

Έστω ότι φεύγεις με το αμόρε Παρασκευή βράδυ και επιστρέφετε Κυριακή απόγευμα, οπότε θέλετε δύο διανυκτερεύσεις, τέσσερα γεύματα (ένα την Παρασκευή το βράδυ, ένα Κυριακή μεσημέρι και δύο το Σάββατο) συν διόδια και βενζίνες. Αναλόγως πού θα επιλέξετε να μείνετε, αυτό μας κάνει από 160€ μέχρι περίπου 200€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v