Το Πέπερι είναι ο απόλυτος οινο-γαστρονομικός προορισμός στη Νέα Ιωνία

Αν θες να μονιάσεις τους wine lovers με τους food lovers της παρέας, τότε επιβάλλεται να τους τραπεζώσεις στο Πέπερι.

Το Πέπερι είναι ο απόλυτος οινο-γαστρονομικός προορισμός στη Νέα Ιωνία

Αν έχεις βρεθεί για κρασί ή φαγητό στη Νέα Ιωνία (Μεσολογγίου 37 και Αγίου Βασιλείου, τηλ: 2102711223), τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ήδη το Πέπερι και να είσαι θαμώνας του. Αν πάλι όχι, δεν πρέπει να ξανακάνεις αυτό το λάθος την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο στενάκι που στεγάζεται αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικό all day οινο-γαστρονομικό στέκι, το οποίο δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ. Το Πέπερι άνοιξε τις πόρτες του πριν 11 χρόνια κι αγαπήθηκε από τους locals της Νέας Ιωνίας που δεν άργησαν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στη Μεσολογγίου κι Αγίου Βασιλείου για χάρη του.

Μιλώντας με την Ειρήνη, μία εκ των δύο ιδιοκτητών μάθαμε ότι το Πέπερι ξεκίνησε, δίνοντας βάση στο καλό και value for money φαγητό προτείνοντας ένα μικρό μα απόλυτα ισορροπημένο μενού που θα ικανοποιούσε εξίσου ψαροφάγους και κρεατοφάγους, συμπεριλαμβάνοντας ωστόσο πάντοτε vegetarian και vegan επιλογές. Η μετάβασή του σε έναν all day χώρο που πλέον μπορείς να επισκεφθείς για καφέ και brunch από το πρωί, και να συνεχίσεις με εκλεκτό φαγητό κι εξαιρετικές οινο-επιλογές που αξίζει να τις πιείς στο ποτήρι έγινε εξελικτικά με σκοπό να μετατραπεί το Πέπερι σε έναν αγαπησιάρικο και χαλαρωτικό προορισμό για κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας.

@in2life_gr Το Πέπερι στη Νέα Ιωνία είναι ο νέος αγαπημένος μας οινό-γαστρονομικός προορισμός. #μπεςφοργιουγαμω #φαγητό #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #νεαιωνια #πεπερι ♬ Empty - Letdown.

Γουστόζικο, ζεστό και με τις λεπτομέρειες στην «σπιτίσια» διακόσμηση να κάνουν τη διαφορά, το Πέπερι έχει γίνει ένα αγχολυτικό καταφύγιο που φιλοξενεί μέχρι κι έργα τέχνης (πίνακες και χειροποίητες κατασκευές) στα ράφια και τους τοίχους του. Κάποια από αυτά, τα έχουν δωρίσει και πελάτες του καταστήματος, που άφησαν με τη σειρά τους τη δική τους πινελιά σε έναν χώρο που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Αφού δώσουμε τα συγχαρίκια μας σε αυτόν που στόλισε με εξώφυλλα Λούκυ Λουκ την τουαλέτα θα συνεχίσουμε, περνώντας στο ψητό. Όπου ψητό ο κατάλογος που πέρα από specialty καφεδάκια και λαχταριστές μπραντσαριστές επιλογές, παραμένει το δυνατό χαρτί του Πέπερι.

Εμείς ξεκινήσαμε με μια υπέροχη σαλάτα με γλυκοπατάτα, λάχανο σχάρας, πατάτα baby, sour cream και βινεγκρέτ μπέικον πριν περάσουμε στα ορεκτικά από τα οποία ξεχωρίσαμε το τηγανητό λαδοτύρι Μυτιλήνης ιδανικό για ατελείωτες βούτες στο ντιπ ντομάτας με αμύγδαλο (8,5€) και το συγκλονιστικό pretzel με μοσχαρίσιο κεμπάπ με σάλτσα ντομάτας, ψητή πιπεριά και γιαούρτι(8,50€). Το σεβίτσε γαρίδας με την τρίχρωμη κινόα (12,5€) ήταν ένα οργασμικά δροσερό πιάτο που θα βγάλει τον θαλασσινοφάγο από μέσα σου, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο λαχματζούν μανιταριού με γιαούρτι και ρόκα baby (8,50€). Οι vegan της παρέας θα κάνουν ανάσταση με τους ρεβυθοκεφτέδες σε αραβική πίτα, σάλτσα ντομάτας, σος ταχίνι λεμόνι, αγγούρι και ντομάτα(8€). Ευτυχώς κάναμε χώρο κι απολαύσαμε την –άλλο να στο λέμε άλλο να την τρως- πίτα ημέρας, μια πεντάφρεσκια κρεμμυδόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια πιπεριές και τυράκι.

Περνώντας στα κυρίως πρέπει επειγόντως να σου μιλήσουμε για το χειροποίητο ραβιόλι με κοκκινιστό κόκορα και κρέμα παρμεζάνας (13€) που ήταν ίσως το κορυφαίο πιάτο από όσα δοκιμάσαμε, αλλά και για το λαβράκι με πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια, λάδι ανήθου και γαλάκτωμα με bonito flakes (15,50€). Iδιαίτερα και τα στριφτάρια με κοτόπουλο και pesto λιαστής ντομάτας (11,50€). Στο τέλος μας γλυκάνανε με ένα brownie φουντούκι με κρέμα σοκολάτας, φρούτα του δάσους και φρέσκα μύρτιλα (8€) για το οποίο θα πεις «χαλάλι το γυμναστήριο σήμερα». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κατάλογος αλλάζει κάθε 6 μήνες με βάση την εποχικότητα, ανανεώνοντας το μενού με συνταγές που συνδυάζουν ελληνικές comfort food συνταγές με τη διεθνή κουζίνα.

Συνοδέψαμε με υπέροχο ροζέ ημίγλυκο κρασί, ακολουθώντας τις εμπεριστατωμένες συμβουλές του προσωπικού που έβαζε κάτω τους μισούς σομελιέ που ξέρεις και βάλε. Εξίσου γλυκόπιοτη κι η λίστα με τα signature κοκτέιλ, αν θες να κινηθείς σε πιο spicy κι ιδιαίτερα αλκοολούχα μονοπάτια. Ο οινοκατάλογος του Πέπερι περιλαμβάνει εξαιρετικές προτάσεις από μικρά οινοποιεία του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα για κάθε βαλάντιο. Αυτό που ίσως δεν ήξερες ωστόσο είναι ότι εδώ και τέσσερα χρόνια, απέναντι από το Πέπερι, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έχουν ανοίξει τη δική τους κάβα, η οποία είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά να την πιείς στο ποτήρι.

Εκεί θα βρεις ετικέτες εκλεκτών μικρών ελληνικών οινοποιείων αλλά και μπουκάλια από την Χιλή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Η.Π.Α., την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία μεταξύ άλλων σε εξαιρετικές τιμές. Αν μάλιστα θες να απολαύσεις τα κρασιά στον χώρο του Πέπερι, δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς αφού μπορείς να το κάνεις πληρώνοντας τη λιανική τιμή του μπουκαλιού συν ένα service fee (κόστος του σέρβις) της τάξεως των 12€ ανεξαρτήτως της τιμής του μπουκαλιού. Πολύ συχνά στον χώρο της κάβας διοργανώνονται βραδιές οινογνωσίας και wine tasting events με οινοποιούς και σομελιέ από όλη τη χώρα.

Αν δεν το έχεις και τόσο με τα μαθηματικά, τότε να σου πούμε ότι ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασιού δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο, κινούμεν@ σε value for money μονοπάτια για την ποιότητα όσων δοκιμάσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v