Τα πιο «φασαίικα» μαγαζιά της Αθήνας

Μοντέρνοι φούρνοι, ερωτικά ανθοπωλεία και λοιποί υβριδικοί χώροι πιάνουν τον παλμό της πόλης, έχουν sui generis προσανατολισμό και αποτελούν τρεντ για τις ψαγμένες «φυλές» της Αθήνας.

Τα πιο «φασαίικα» μαγαζιά της Αθήνας

Κρουασάν με νεροπίστολα, ανθοδέσμες και sex toys, ποδηλατικά καφέ, υβριδικοί χώροι εκθέσεων και ποτών, χίπστερ wine bar με γαλλικό αέρα και χώροι ιδιαίτεροι, για ιδιαίτερα ψαγμένο κοινό.

Πάμε μια βόλτα σε μερικά από τα πιο «φασαίικα» μαγαζιά της Αθήνας.

Μπιούτι Μπαρ

Ζακύνθου 8, Κυψέλη, τηλ: 21 1424 0396

Νυχάδικο; Concept Store; Τικ και στα δύο βάζει αυτός ο πολύχρωμος και φουλ ευδιάθετος χώρος στην Κυψέλη, ο οποίος ασχολείται το ίδιο ζεστά με την αισθητική (Manicure - Pedicure, Make up, Περιποίηση Φρυδιών, Αποτρίχωση κ.α.), αλλά και την πώληση κάθε λογής όμορφων προϊόντων από μικρά ελληνικά brands. Εδώ λοιπόν πέρα από το να περιποιηθείς τα νύχια και το πρόσωπό σου, θα βρεις κάθε λογής καλλυντικές κρέμες, σαπούνια, αρωματικά κεριά, αξεσουάρ, τσάντες, κοσμήματα και ρούχα για να ανανεώσεις με στιλ την γκαρνταρόμπα σου. Παίζει και ωραίες μουσικές για να μην περνάει βαρετά η διαδικασία του καλλωπισμού των άκρων σου.

Νεροπίστολο

Βουλής 35, Σύνταγμα, τηλ: 21 0331 5859

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Neropistolo (@neropistolo_ath)

Αυτός ο παιχνιδιάρικος new age φούρνος στην οδό Βουλής κεντρίζει σίγουρα το ενδιαφέρον με το που θα περάσεις απ’ έξω. Δεκάδες νεροπίστολα κάνουν… παρέα με κάθε λογής λαχταριστά καλούδια άρτου, αφράτες φοκάτσιες και ζύμες κάθε λογής, συνδυάζοντας κάτι από Λονδίνο και Γαλλία σε μια ενδιαφέρουσα μείξη αρωμάτων και γεύσεων. Από εδώ θα πάρεις κορυφαίο κρουασάν βουτύρου αλλά και σοκολάτας με μαύρη και gianduja γάλακτος, bun με κρέμα βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και ψαγμένα σάντουιτς. Έχει και ωραιότατο μονοποικιλιακό καφέ, από την εταιρεία Cafeistas. Όσο ζεσταίνει ο καιρός, πρόσεξε μην φας καμία ριπή με νεροπίστολο, ε;

Polyamorous

Μαυρομιχάλη 72-74, Εξάρχεια, τηλ: 216 2022477

Το ιδιαίτερο και άκρως instagramικό αυτό μαγαζί των Εξαρχείων περιγράφεται (και αυτοσυστήνεται) ως «Άνθη - Ποτά - Παιχνίδια» και αν αναρωτιέσαι τι παιχνίδια είναι αυτά, τότε σε ενημερώνουμε πως εδώ πωλούνται (και) sex toys, αλλά και λιπαντικά. Πόσο μερακλίδικο είναι αυτό; Θα βρεις όμως και ένα σωρό φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (βιολέτες, νεραγκούλες, ζέρμπερες, τριαντάφυλλα κ.α.) σε πανέμορφα γλαστράκια και κασπώ, για να δώσεις αέρα φρεσκάδας στο σπίτι σου, αλλά και μια εκλεκτή ποικιλία κρασιών, με premium ετικέτες, επειδή οίνος ευφραίνει καρδίαν.

Kora Bakery

Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ: 21 0362 7855

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

Δεύτερος φούρνος στην λίστα μας, το Kora Bakery σού τραβάει το βλέμμα ήδη από την πρόσοψή του, η οποία σε χρώμα λευκό και κίτρινο δεν μοιάζει σίγουρα με παραδοσιακό φούρνο. Όταν μπεις μέσα όμως οι μυρωδιές σπάνε μύτες, ενώ χαζεύεις την βιτρίνα με τα καρβέλια από προζύμι αργής ωρίμανσης, τις αφράτες φοκάτσιες και τις βιενουαζερί (γλυκές και αλμυρές) που κολάζουν ουρανίσκους. Αν προσέξεις, θα δεις μέσα από το παράθυρο κοντά στο ταμείο όλη την ιεροτελεστία της παρασκευής ψωμιού, ενώ εννοείται πώς πέρα από ψωμάκι θα πάρεις και pain au chocolat, και αλμυρά Danish με απάκι Μάνης.

Little Miss Grumpy

Ιπποκράτους 40, Εξάρχεια, τηλ: 21 3047 5430

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Little miss Grumpy (@littlemiss.grumpy)

Ψάχνεις pop culture διακοσμητικά; Θες να κάνεις ένα ιδιαίτερο και ψαγμένο δώρο σε αγαπημένο σου πρόσωπο το οποίο θα του χαρίζει χαμόγελο; Σε αυτό το μικρούλι μαγαζάκι των Εξαρχείων, θα βρεις κάθε λογής όμορφες χειροτεχνίες με πανέμορφα σχέδια και μπόλικο χιούμορ, όπως σημειωματάρια, ατζέντες και καρτ ποστάλ. Το περιβάλλον του είναι επίσης… εθιστικό, και  δύσκολα θα αντισταθείς να μη φωτογραφίσεις ξανά και ξανά τα δεκάδες καδράκια στους τοίχους του και τις χαριτωμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες σε κάθε του γωνιά.

Wine is fine

Βύσσης 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2103230304

Δύο Γάλλοι και ένας Έλληνας σεφ βρίσκονται πίσω από αυτό το γουστόζικο και «χύμα» wine bar ανάμεσα στα πομολάδικα της οδού Βύσσης, το οποίο βγάζει τραπεζάκια με παλιακά λευκά τραπεζομάντιλα στον πεζόδρομο και συγκεντρώνει πληθώρα θαμώνων. Η κάβα του διαθέτει περίπου 80 ετικέτες, μεταξύ των οποίων φυσικά κρασιά από κάθε γωνιά του κόσμου, προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και τον γαλλικό. Ο κατάλογος του τσιμπολογήματος ακολουθεί το στιλ των παριζιάνικων caves à manger με επιλογές όπως χοιρινό πατέ, πατατοσαλάτα με ρέγκα, σκορδάτα μανιτάρια σοτέ και σπαγγέτι με αυγοτάραχο.

Handlebar

Μελανθίου 8, Ψυρρή, τηλ: 21 1409 3002

Πιθανότατα το πρώτο (και μοναδικό) ποδηλατικό καφέ/μπαρ στην Αθήνα, το Handlebar παραμένει εδώ και μια δεκαετία μία από τις πλέον ψαγμένες και χίπστερ διευθύνσεις στου Ψυρρή. Εδώ θα βρεις να μαζεύονται νυχθημερόν ποδηλάτες, σκεϊτάδες, αλλά και κοινοί indie θνητοί και λοιπές ενδιαφέρουσες φάτσες, για να απολαύσουν νόστιμο και οικονομικό μπραντς, καφεδάκια, αλλά και μπύρες στα όρθια. Τα ξάστερα βράδια η Μελανθίου γίνεται οριακά απροσπέλαστη από τον κόσμο που μαζεύεται ακριβώς απ’ έξω, πίνοντας και κουβεντιάζοντας σε χαλαρούς ρυθμούς.

Marika

Παλλάδος 4, Ψυρρή, τηλ.: 6946371473

Η επιτομή του underground coolness στη γειτονιά του Ψυρρή, η Marika ξεκίνησε φτιάχνοντας τάρτες, φιλοξενεί στους τοίχους της εκθέσεις νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών, παρέα με γραμμένους στο χέρι στίχους της Αρλέτας (ναι, από το Μπαρ το Ναυάγιο) και πλέον εστιάζει αποκλειστικά στο πίνειν. Γεμίζει σχεδόν καθημερινά από ετερόκλητο κόσμο, έχει queer προσανατολισμό και αποτελεί σημείο συνάντησης για ψαγμένα παρεάκια που ξεκινούν από εδώ τα πρώτα τους ποτά πριν συνεχίσουν την μπαρότσαρκα στα στενά της πόλης.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v