Promesse de Bonheur - Υπόσχεση Ευτυχίας: Ατομική έκθεση της Μαρίνας Σαφίκου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (ΙΕΤΤ) παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σαφίκου Μαρίνας με τίτλο «PROMESSE DE BONHEUR – ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».

Promesse de Bonheur - Υπόσχεση Ευτυχίας: Ατομική έκθεση της Μαρίνας Σαφίκου στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Η Μαρίνα Σαφίκου πραγματεύεται την αγάπη και την αφοσίωσή της για το μοτίβο και την υφή μέσω υλικών όπως το χαρτί, τα ακρυλικά χρώματα, το μέταλλο, το τσιμέντο, τις πέτρες, το ξύλο. Δουλεύει με έργα τόσο δισδιάστατα όσο και τρισδιάστατα.

Όπως επισημαίνει η Μαρία Τσιολάκη- Μουσειολόγος, εμπνέεται από τις μορφές και τους μοναδικούς σχηματισμούς που συναντά κανείς στη φύση είτε με γυμνό μάτι είτε σαν μέσα από το φακό ενός μικροσκοπίου, αποδίδοντας τις φόρμες, τις φωτοσκιάσεις και τις αποχρώσεις με τρόπο ευαίσθητο αλλά και δυναμικά νεανικό.

Ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης, χρησιμοποιεί την από αιώνες γνωστή τεχνοτροπία του quilling, πότε αυτούσια για να αναπαραστήσει ένα δυναμικό στοιχείο της φύσης, πότε ως διακοσμητικό μέσον επάνω σε ένα φυσικό υλικό, πότε ως συνθετικό υλικό για να αποδώσει το θέμα της με την τεχνική του ψηφιδωτού.

Με αφαιρετική διάθεση τα κατ’ εξοχήν ψηφιδωτά της αποτελούν μία διαφορετική ενότητα. Παραπέμπουν στις παχιές καθαρές πινελιές των ζωγράφων του ρεύματος Die Brücke, αλλά και σε κάποιους φημισμένους ορίζοντες του Rothko, ξεχωρίζοντας για τον δυναμισμό τους και τις στιβαρές γήινες γραμμές.

Τα έργα της Μαρίνας Σαφίκου μεταδίδουν μία ατμοσφαιρική διάθεση, μερικές φορές σαν σε αναμονή μιας έστω ανεπαίσθητης κίνησης, ενός νεύματος ζωής, μιας μικρής υπόσχεσης ευτυχίας…

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Σαφίκου (γ. 1975), ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Γιάννη Βαλαβανίδη και Μιχάλη Μανουσάκη και ψηφιδωτό  με τη Δάφνη Αγγελίδου, όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει παρουσιάσει ζωγραφική και ψηφιδωτά σε δύο ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες συλλογές, στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένα Λαυρίου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 19:00.

Εγκαίνια Τετάρτη 24 Απριλίου 19:00-22:00

Διάρκεια Έκθεσης: 24 - 28 Απριλίου 2024

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 11:00 - 19:00

Κασσαβέτη 18, 145 62 Κηφισιά

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v