Θεωρίες συνομωσίας με τον Έλβις, τον Μάικλ Τζάκσον και τα άλλα παιδιά

Ο Έλβις έγινε κομπάρσος ταινιών; Ο Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του; Ο Τουπάκ αράζει στην Κούβα εδώ και χρόνια; Η συνομωσιολογική ομάδα μας έχει όλες τις απαντήσεις.

Θεωρίες συνομωσίας με τον Έλβις, τον Μάικλ Τζάκσον και τα άλλα παιδιά

Δεν είναι διόλου απίθανο να έχεις βρεθεί κάποια στιγμή της ζωής σου εν μέσω μιας συζήτησης με έναν φανατικό συνομωσιολόγο που ισχυρίζεται ότι ξέρει από πρώτο χέρι, γιατί δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι και ποιος ξεκίνησε την πανδημία του κορωνοϊού. Αν συνεχίσεις την κουβέντα θα μάθεις πιθανόν έκπληκτος πως ο Έλβις, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Χίτλερ, ο Τουπάκ και πολλοί άλλοι διάσημοι ζουν και βασιλεύουν ή πέθαναν σε μεγάλη ηλικία, ταΐζοντας μας το παραμυθάκι τους. Με λιακοπουλική επιμονή ψάξαμε τις πιο γνωστές θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν για αυτούς-  αφού βέβαια πρώτα απενεργοποιήσαμε το 5g, γιατί ο άτιμος ο Μπιλ Γκέιτς καραδοκεί να μας πάρει τα δεδομένα.

Ζει ο Έλβις;

Ο Έλβις Πρίσλεϋ πέθανε το 1977 στο σπίτι του στο Γκρέσελαντ, αλλά παρά το γεγονός ότι στην κηδεία του το φέρετρο ήταν ανοιχτό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αντικαταστάθηκε από κέρινο ομοίωμα. Η οικογένειά του ζήτησε να παραμείνει σφραγισμένη η έκθεση αυτοψίας μέχρι το 2027 - οπότε έχουμε πολύ χρόνο για  να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Την ίδια στιγμή κάποιοι fans πιστεύουν ότι ο Έλβις αποφάσισε να γίνει κομπάρσος σε ταινίες επειδή κουράστηκε από τη show business και τα ψυχολογικά βάρη των διασημοτήτων. Υπάρχουν κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχει κάνει μια εμφάνιση στην ταινία «Μόνος στο Σπίτι» που κυκλοφόρησε το 1990, δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατό του, δείχνοντας τις φυσικές ομοιότητες που εντοπίζουν στο παρακάτω βίντεο.

Πώς πέθανε ο Χίτλερ;

Η επίσημη εκδοχή σχετικά με τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ, αναφέρει ότι εκείνος αυτοκτόνησε στο καταφύγιο του στις 30 Απριλίου 1945. Παρόλα αυτά για περισσότερα από 80 χρόνια, δεν είναι λίγοι οι συνωμοσιολόγοι -κι όχι μόνο- που υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ δραπέτευσε από το καταφύγιό του στο Βερολίνο το 1945, μαζί με τη σύζυγό του Εύα Μπράουν και οι δυο τους κρύφτηκαν εκτός Γερμανίας.. Ο πρώτος που αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνωμοσιολογική εκδοχή ήταν ο Στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ σε συνέντευξη Τύπου στις 9 Ιουνίου του 1945 κατόπιν υποδείξεως από τον σοβιετικό ηγέτη, Ιωσήφ Στάλιν.

Αρκετά χρόνια αργότερα το βιβλίο "Γκρίζος Λύκος: Η Διαφυγή του Αδόλφου Χίτλερ" των Βρετανών συγγραφέων Σάιμον Ντάνσταν και Τζέραρντ Γουίλιαμς, υποστηρίζει με τη σειρά του ότι ο Χίτλερ και η Μπράουν δεν αυτοκτονήσαν, αλλά στην πραγματικότητα διέφυγαν στην Αργεντινή. Το FBI έχει καταρρίψει τις συγκεκριμένες θεωρίες συνομωσίας ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν σθεναρά την άποψη περί διαφυγής στο εξωτερικό και «σκηνοθετημένης» αυτοκτονίας του Χίτλερ.

Ζει ο Τουπάκ;

Ο Τούπακ, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας σε εμπλοκή συμμοριών το 1996, έχει επανειλημμένα «εμφανιστεί» από τον θάνατό του σε ηλικία 25 ετών – κάνοντας τη ζωούλα του στο Νέο Μεξικό. Το ντοκιμαντέρ «2Pac: Η Μεγάλη Απόδραση» του Ρικ Μπος εξηγεί πως ο διάσημος ράπερ κατάφερε με τη βοήθεια των Ναβάχο να αναρρώσει από τον πυροβολισμό και να δραπετεύσει από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν αφήνοντας τους πάντες να πιστεύουν ότι έχει πεθάνει. Άλλη μια θεωρία συνομωσίας τονίζει ότι ο Τουπάκ σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να σταματήσουν οι απειλές που δεχόταν για τη ζωή του. Η θεωρία αυτή βρίσκει πάτημα σε ένα από τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα του Τουπάκ, που ήταν Μακιαβέλι –εκείνος πρώτος έγραψε πως μια καλή λύση για να χειραγωγήσεις τους εχθρούς σου είναι να υποκριθείς τον θάνατό σου- αλλά και στην «ύποπτη» συμπεριφορά που είχαν βασικοί μάρτυρες της δολοφονίας του ράπερ.

Τι έγινε με τον Μάικλ Τζάκσον;

Στις 25 Ιουνίου 2009: ο Μάικλ Τζάκσον βρέθηκε νεκρός μετά από υπερβολική δόση  του χειρουργικού αναισθητικού Propofol στην έπαυλή του, η οποία είχε γίνει διάσημη ως “Neverland” στο Λος Άντζελες. Αρκετοί από τους φανατικούς οπαδούς του δημοφιλούς ποπ σταρ δεν δέχτηκαν την επίσημη εκδοχή του θανάτου του, πιστεύοντας ότι ο Μάικλ σκηνοθέτησε τον θάνατό του ώστε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Λάδι στο καντήλι αυτής της θεωρίας συνομωσίας, έριξε μια σέλφι φωτογραφία που ανέβασε η κόρη του ποπ σταρ, Πάρις μέσα από ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άντρας που έμοιαζε αρκετά στον Μάικλ Τζάκσον.

Ζει ο Τζιμ Μόρισον;

Ο Τζιμ Μόρισον, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία μόλις 27 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι από τη φίλη του το 1971. Οι συνωμοσιολόγοι παρόλα αυτά υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε αυτοψία και η κηδεία του έγινε με κλειστό φέρετρο. Ισχυρίζονται ότι ο διάσημος ροκ τραγουδιστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του, αφού η κηδεία του έγινε πολύ βιαστικά με ελάχιστους παρόντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θάνατος του Μόρισον ανακοινώθηκε μετά την κηδεία του, φουντώνοντας τις θεωρίες συνομωσίας που είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Πολύ συχνά οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, παραθέτουν τα λόγια του ντράμερ των Doors, Tζον Ντέσμορ ο οποίος όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Μόρισον φέρεται να είπε ότι δεν γίνεται να είναι θαμμένος εκεί, γιατί ο τάφος είναι πολύ κοντός κι ο τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να χωρά εκεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v