Η Πραξιτέλους είναι η βασίλισσα του καλού μπραντς και του καφέ

Σε κάθε σου βήμα και από ένα μέρος για να πιείς καλό καφέ και να φας ένα σωρό μπραντσο-λιχουδιές. Πάμε μια βόλτα Πραξιτέλους;

Η Πραξιτέλους είναι η βασίλισσα του καλού μπραντς και του καφέ

Η Πραξιτέλους είναι ένας από τους αγαπημένους μας δρόμους στο κέντρο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Σε στρατηγική θέση κοντά στο Σύνταγμα, αλλά και μερικά λεπτά με τα πόδια από το Μοναστηράκι, αποτελεί έναν ωραιότατο προορισμό για να κοντοσταθείς και να πιείς τον καφέ σου ή να φας ένα εκλεκτό pancake πριν συνεχίσεις να βολτάρεις στην καρδιά της πόλης.

Την πιάνουμε από την αρχή της, και κάνουμε στάση σε αγαπημένα καφέ και all day στέκια για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας σε καφεΐνη, αλλά και πρωτεΐνη.

Nudibranch

Πραξιτέλους 5Α, τηλ: 210 3231400

Αυτό το healthy bar είναι μια σταλιά, όμως προσφέρει πληθωρικές επιλογές μπραντς σε όμορφο περιβάλλον με συμπαθέστατο και πάντα χαμογελαστό σέρβις. Croque madame γεμιστό με ζαμπόν, edam, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανητό αυγό, αυγά scrambled με σολομό και φοβερή σάλτσα από παντζάρι και γλυκές αυγoφέτες με κρέμα patisserie, φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα σπιτική, φρούτα του δάσους και μπανάνα, είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που θα δοκιμάσεις. Λογαριασμός στα 12€ με καφεδάκι.

The Misfit

Πραξιτέλους 14, τηλ: 693 675 8660

Δηλώνει «απροσάρμοστο» με βάση το όνομά του που μας θυμίζει τη θρυλική πανκ μπάντα, και ανοίγει από νωρίς το πρωί τον ψηλοτάβανο και άνετο εσωτερικό του χώρο για να σερβίρει εξαιρετικό μπραντς – δοκίμασε το ξεχωριστό Croque Madame και το γεμιστό bagel με σολομό- και καλοφτιαγμένους καφέδες. Παραμένει ανοικτό ως αργά για ωραία κοκτέιλ. Για ένα ωραιότατο μπραντς με καφέ, υπολόγισε περί τα 12-15€.

Clumsies

Πραξιτέλους 30, τηλ: 21 0323 2682

Tο βραβευμένο κοκτεϊλάδικο έχει τα τελευταία χρόνια και ωραιότατο μπραντς, με επιλογές όπως γιαούρτι με γκρανόλα, μέλι και φρούτα, πόριτζ με σιρόπι σφενδάμου, λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια και αυγονοστιμιές από τις οποίες ξεχωρίζουν το παναρισμένο ποσέ αυγό, με πανσέτα, τυρί τσένταρ και σάλτσα bbq. Ο καφές τους είναι εξαιρετικός, ενώ για καφέ και μπραντς, υπολόγισε περί τα 12-15 ευρώ. Θα το βρεις ανοιχτό και ως πολύ αργά το βράδυ, για ποτό και ανεβαστικές μουσικές.

Anana

Πραξιτέλους 33, τηλ: 21 1115 1788

Θα το βρεις σε ένα όμορφο κτίριο με θόλο, με άπλετο φως, με αύρα βερολινέζικου καφέ. Στο Anana θα απολαύσεις specialty καφέδες σε μεγάλη ποικιλία από την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και αλλού, αλλά και ωραιότατο μπραντς με αυγά σε διάφορα είδη, French Toast και φρεσκοστιμμένους ή cold pressed χυμούς. Μπόνους οι λιχουδιές που ετοιμάζουν για τους τετράποδους φίλους μας. Για καφεδάκι με τσιμπολόγημα, υπολόγισε περί τα 10-12€.

Τhe Makers

Πραξιτέλους 37, τηλ.: 210 3311 372

Αγαπά τη minimal αισθητική και τη healthy διατροφή, ενώ διαθέτει και μπουτίκ με ρούχα για να ψωνίσεις αφού φας. Το Makers είναι ενδιαφέρον πρότζεκτ, με πανέμορφο εσωτερικό, στο οποίο δοκιμάζουμε choco porridge με γάλα από σπόρο αρακά και καραμελωμένα πεκάν, ομελέτα με σπαράγγια, μοτσαρέλα, τσένταρ, manchego τριμμένο και πράσινα φύλλα και στο açai μπολ με φρέσκα μύρτιλα, καρύδα, passion fruits, φυστικοβούτυρο, και βρώμη. Λογαριασμός με καφέ, στα 15€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v