Στο Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό τρως φανταστικά… και δεν ψεύδεσαι καθόλου

Υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας πρωταγωνιστούν σε πρωτότυπες συνταγές, και σερβίρονται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία στον Κορυδαλλό.

Στο Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό τρως φανταστικά… και δεν ψεύδεσαι καθόλου

Μια παλιά κορυδαλλιώτικη μονοκατοικία ανακαινίστηκε κρατώντας άθικτα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της, για να γίνει ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια Αθηνών και περιχώρων. Το όνομά της εμπνευσμένο από την θρυλική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου, και το μενού της ένας φόρος τιμής στα πιο ιδιαίτερα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, που εδώ μαγειρεύονται με αγάπη, μεράκι και φαντασία.

Θα ξεκινήσουμε από τον χώρο, ο οποίος εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά: Χωρισμένος σε δωμάτια, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ, λες και είσαι καλεσμένος για φαγητό σε σπίτι φίλων (μακάρι βέβαια οι φίλοι μας να μαγείρευαν έτσι). Πολύχρωμες μαξιλάρες στους καναπέδες, γεωμετρικά σχήματα στο πάτωμα, έντονα χρώματα στους τοίχους, καδράκια με χαριτωμένη pop art που κλείνει το μάτι στο γεγονός ότι… και ψεύδεσαι και τρως, χειροποίητα κηροπήγια και χρωματιστές ξύλινες καρέκλες φτιάχνουν ένα ντεκόρ φάνκι και πλουραλιστικό, το οποίο ταιριάζει γάντι με τις μουσικές που ξεφεύγουν από την πεπατημένη των ελαφρολαϊκών και κινούνται σε ποπ μονοπάτια.

Στην σάλα με το τζάκι ένα αποδομημένο ποδήλατο στολίζει τον τοίχο, ενώ στην είσοδο σε υποδέχεται μια παλιά ραπτομηχανή-φόρος τιμής στην Παριζιάνα της Ρένας Βλαχοπούλου. Τα δε μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, ή όσο ο καιρός πλησιάζει προς την άνοιξη, θα μπεις στον πειρασμό να πιάσεις τραπεζάκι στην πίσω αυλή με τις φυλλωσιές και το ξύλινο ντεκ της, που είναι κι αυτή ένα χάρμα οφθαλμών.

Και περνάμε στο σοβαρό(τερο) ζήτημα του φαγητού, το οποίο κερδίζει το στοίχημα σε όλα τα επίπεδα: Κατάλογος μικρός αλλά θαυματουργός, μια δεκαριά ορεκτικά και άλλα τόσα κυρίως πιάτα, συν τέσσερις σαλάτες και άλλα τέσσερα γλυκά. Υλικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας μιξάρονται σε ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα οικείο και πρωτότυπο, με επιρροές και ιδέες από διεθνείς κουζίνες, και πάνω απ’ όλα νόστιμο με εκείνη την βαθιά, ζεστή νοστιμιά που έχει το μαμαδίσιο φαγητό.

Η ομώνυμη σαλάτα Σούζυ (9,50€) ας πούμε, είναι μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κορινθιακή σταφίδα, φυστίκι, ανθότυρο, σύκο και μια βινεγκρέτ μανταρίνι-τσίλι η οποία της δίνει την αψάδα που την κάνει ενδιαφέρουσα. Οι τυροκροκέτες (8,50€) με τρία τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα και ανθότυρο) παντρεύονται με μια πλούσια κρέμα πορτοκάλι ιδανική για βούτες, ενώ επάνω στην μπρουσκέτα (8,50€) αναπαύεται ψητό μανιάτικο απάκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και ένα ντρέσινγκ από μουστάρδα και πορτοκάλι. Εκπληκτική ιδέα οι κεφτέδες (9€) που βουτιούνται σε αρωματισμένο γάλα καρύδας με κρέμα μήλου και σχοινόπρασο, ενώ ρουστίκ, χορταστική νοστιμιά έχει η ζεστή πατατοσαλάτα (9€) με σύγκλινο Κρήτης (ναι, έχει και η Κρήτη σύγκλινο), λιαστή ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και sour cream αρωματισμένη με λεμόνι.

Πραγματική αποκάλυψη, ωστόσο, ήταν η πίτα ημέρας (5,50€) που πετύχαμε: γεμισμένη με ψαρονέφρι, σως τυριών και λαχανικά, και τυλιγμένη σε καλοψημένο χωριάτικο φύλλο, σίγουρα μια από τις καλύτερες πίτες που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα.

Στα κυρίως πιάτα, ξεχωρίσαμε το κριθαρότο (11€) με ντοματίνια, ελιές, κάππαρη, πιπεριές και πικάντικη φέτα Κεφαλονιάς (τι λέγαμε για γεύσεις οικείες και ανορθόδοξες ταυτόχρονα;), το χοιρινό κότσι μπρεζέ (13,50€) που έλιωνε στο στόμα, με πορτοκάλι, δεντρολίβανο και πουρέ κολοκύθας, και τα χοιρινά μπριζολάκια (13€) με γλυκιά σάλτσα βαλσάμικου, καραμελωμένα σπαράγγια και πουρέ ψητής σελινόριζας.

Ό,τι και αν κάνεις, μην παραλείψεις να αφήσεις λίγο χώρο στο τέλος για την namelaka λευκής σοκολάτας (8,50€) με χειροποίητο μπισκότο, αλμυρή καραμέλα, φρούτα του δάσους και crumble αμυγδάλου, ένα γλυκό σκέτο ποίημα που θα κλείσει ιδανικά ένα συναρπαστικό γεύμα.

@in2life_gr Το Σούζυ Τρως στον Κορυδαλλό θα γίνει το νέο αγαπημένο σου εστιατόριο #κορυδαλλος #εστιατορια_αθηνα #σουζυτρως #εστιατόριο #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #φαγητο ♬ original sound - Lucca

Αν βαριέσαι να κάνεις τις πράξεις, ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί θα βγει γύρω στα 20-25€ το άτομο. Το Σούζυ Τρως είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 18.00 το απόγευμα, και τα Σαββατοκύριακα από τη 13.00 το μεσημέρι (Κυριακή η κουζίνα κλείνει στις 18.00). Το πάρκινγκ στη γειτονιά είναι εύκολο, αλλά βολεύει πολύ και το μετρό του Κορυδαλλού, στα 5 λεπτά περπάτημα.

Σούζυ Τρως
Δημητρίου Μαλαγαρδή 56, Κορυδαλλός
Τηλ.: 21 0496 9325

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v