Τα πιο στυλάτα καφέ σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

Βγήκαμε για μια καφεδάτη βόλτα σε μια από τις πιο όμορφες και hyped γειτονιές της Αθήνας και πώς θα γυρίσουμε τώρα, πίσω στο σπίτι μας λες;

Τα πιο στυλάτα καφέ σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

Διανύουμε πια το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου και οδεύουμε πρόσω ολοταχώς στην καρδιά της φετινής άνοιξης, έχοντας παραμάσχαλα αντισταμινικά και ρινικά σπρέι γιατί μας έχουν πεθάνει οι αλλεργίες μας. Παρόλα αυτά, δεν ξενερώνουμε ποτέ, αλλά αντιθέτως εκμεταλλευόμαστε τον λαμπερό αθηναϊκό ήλιο και κανονίζουμε καφεδάρες με φίλους και γνωστούς για να πάνε τα φαρμάκια της ακρίβειας και των ενοχλητικών σπαμ μέιλ κάτω. Αυτή τη φορά ιχνηλατήσαμε την περιοχή του Κουκακίου και της Μακρυγιάννη κάνοντας μια στυλάτη καφεδάτη βόλτα που θα θυμόμαστε καιρό.

Neratzia

Ζαν Μορέας 6, τηλ.: 21 0924 3025

Η Neratzia βρίσκεται στη περιοχή του Κουκακίου που βρίθει από –μάντεψε τι άλλο;- νερατζιές, σε όλες τις γωνιές του. Λατρεμένο μπιστρό που μιλά στις καρδούλες των θαμώνων του κυρίως χάρη στη ζεστή του ατμόσφαιρα που έχει μια έντονη γαλλική και καλώς εννοούμενη παλιομοδίτικη essence. Ιδανικό να ξεκινήσεις τη μέρα σου και να πιείς τον πρώτο καφέ της μέρας χάρη στις value for money τιμές του, αφού ο freddo espresso κοστίζει 2,80€, ενώ ο φυσικός χυμός πορτοκάλι 3€. Αν παραμένεις αναποφάσιστ@ για το τι θα παραγγείλεις τότε σου έχουμε και κατάλογο να κάνεις τα κουμάντα σου https://www.facebook.com/neratzia/menu/?id=100063608111370&sk=menu

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450

Εδώ και χρόνια το Μπελ Ρέυ είναι ο απόλυτος προορισμός για τον πρώτο ή δεύτερο ή και τέταρτο –εμείς δεν κρίνουμε-καφέ της ημέρας αφού τέτοιο hyped κι εναλλακτικό σνακ καφέ μπαρ δύσκολα θα βρεις άλλο στην πρωτεύουσα. Η μίνιμαλ διακόσμησή του με τα σκιτσάκια της Νόνης Νέζη στους τοίχους του θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την επόμενη φώτο προφίλ στα social media ενώ τα πεντανόστιμα σνακ του και πιατάκια ημέρας θα σε χορτάσουν και με το παραπάνω σε πολύ προσιτές τιμές. Freddo espresso στα 3,5€.

This is Loco

Φαλήρου 47, τηλ.: 21 0924 5654

Στο This is Loco είμαστε όλοι μια τρελή, τρελή οικογένεια που μάχεται για να βρει ελεύθερο τραπεζάκι στον μίνιμαλ χώρο του με τα μεγάλα ξύλινα τραπεζάκια που φέρνουν στον νου πικνίκ αναμνήσεις. Specialty καφεδάκια σε περιμένουν εδώ μαζί με εμπνευσμένες μπραντς επιλογές από την ισπανική και λατινοαμερικάνικη κουζίνα, σαν το Breakfast Burrito με αυγά με τσορίθο, φασόλια, κρέμα αβοκάντο και sour cream και την Honduran Baleada με μωβ σταρένια τορτίγια, πουρές κόκκινων φασολιών, αυγά σκραμπλ, ξινή κρέμα, κρέμα αβοκάντο και πίκλα κόκκινου λάχανου.

Ρίζα Ρίζα

Δράκου 19, Κουκάκι, τηλ.: 694 778 1864

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρίζα Ρίζα ® (@riza.riza.athens)

H Ρίζα Ρίζα είναι ένα από τα πρώτα all day bars που έστρεψαν το ενδιαφέρον των Αθηναίων στο hot spot του Κουκακίου κι έκτοτε καλά κρατεί, αποτελώντας μια ιδανική επιλογή για καφέ, μπραντς, ποτάρες κι ότι άλλο ήθελε προκύψει. Ο χώρος είναι εξαιρετικά στιλάτος με έναν ευρωπαϊκό μπιστρό αέρα που απολαμβάνουμε ενώ ο κατάλογος βρίθει ροφημάτων, τσαγιών, smoothies και πολλών άλλων πέρα από καφέδες. Αν πεινάς το bagel σολομού με τυρί κρέμα, αγγούρι και dressing εσπεριδοειδών είναι must, ενώ οι γλυκατζήδες της παρέας θα προσκυνήσουν μπρος στις αυγοφέτες τσουρεκιού.

Laluk

Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι, τηλ.: 210 9229822

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laluk Cafe-Bar (@laluk_all_daybar)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν το Laluk πάντα θα μας δίνει αφορμές να επιστρέφουμε στα τραπεζάκια του και το όμορφο εσωτερικό του που μας έχει χαρίσει αμέτρητα ταγκαρίσματα από όταν άνοιξε. Pet friendly καφέ με πολύ φιλικό προσωπικό και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα για να μπραντσάρεις, ξεχνώντας για λίγο τον διατροφολόγο σου. Αν το τραβήξεις μέχρι αργά τότε θα βρεις πολλές κοκτεϊλούχες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το μυαλουδάκι σου.

Βανίλια Bistro

Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ.: 21 5525 9301

H Βανίλια που λες παντρεύει το στιλ του ελληνικού αστικού καφενείου με τη φινέτσα του γαλλικού μπιστρό και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 1920. Από όταν άνοιξε δεν σταματά να μας τρατάρει χειροποίητο μπραντς για να τρώει η κουρασμένη μάνα και του παιδιού να μην δίνει, μοσχομυριστές φουρνιστές πίτες, κις, κολασμένα γλυκά και πιάτα ημέρας για όσους θέλουν να το ζήσουν εκτός καταλόγου. Εδώ τσιμπολογάμε σίγουρα αυγό βραστό μελάτο με κρέμα αβοκάντο και ψητά ντοματίνια σε φρυγανισμένο ψωμί, ομελετάρες, το υπέροχο τιραμισού και καβατζάρουμε μπόλικες μπάρες δημητριακών για το δεκατιανό μας.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v