Χουχουλιαστά καφέ για τις χειμωνιάτικες μέρες στην πόλη

Ο χειμώνας θέλει το αχνιστό του καφεδάκι, κι εμείς το απολαμβάνουμε εκεί που πρέπει: σε μπιστρό και μίνιμαλ καφενεδάκια με έξτρα ζεστασιά.

Χουχουλιαστά καφέ για τις χειμωνιάτικες μέρες στην πόλη

Έξω κάνει κρύο, όμως μέσα παίζει τζαζ, ενώ μυρωδιές από καφέ και τσάι γεμίζουν τον χώρο ολούθε. Ρετρό λεπτομέρειες και πίνακες στους τοίχους εντείνουν την cosy ατμόσφαιρα και η ηρεμία σε διαπερνά, όσο ρουφάς δυο δυο τις γουλιές από το ρόφημά σου.

Ο χειμώνας είναι για χουχούλιασμα και αυτά τα καφέ είναι για σένα.

Κόκκοι Καφέ

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 210 3641981

Κλασικό και αγαπημένο καφέ, αυτό το μποέμ στέκι για καλλιτέχνες και μη, μετρά δύο δεκαετίες και βάλε στην Ασκληπιού, και παραμένει ένα από τα ομορφότερα της περιοχής. Το εσωτερικό του διακοσμείται με ζεστά χρώματα και καδράκια ζωγραφισμένα από τους φίλους και θαμώνες του μαγαζιού, ενώ οι μηχανές του βγάζουν από το πρωί αχνιστό καφεδάκι. Είναι αρκετά ήσυχο ώστε να διαβάσεις βιβλίο ή να δουλέψεις με το λάπτοπ σου, ενώ τα βράδια παραμένει ανοικτό για ένα τελευταίο ποτάκι.

L'arret du temps

Λεωφόρος Βασ. Αλεξάνδρου 7, Ιλίσια, τηλ: 210 7253200

Μια μικρή, γαλλική όαση στα Ιλίσια κοντά στο μετρό Ευαγγελισμός, όπου ο χρόνος σταματά κάπου στα 70s: ρετρό διακόσμηση, χαμηλός φωτισμός, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και δερμάτινοι καναπέδες φτιάχνουν ατμόσφαιρα ζεστή, όπως οι λαχταριστές σοκολάτες και τα τσάγια που σερβίρει. Σε αυτό το μπιστρό το καφεδάκι σου συνοδεύουν φρέσκιες κις λωρέν, χειροποίητα γλυκά, προτάσεις brunch και χαλαρή jazz μουσική. Διαθέτει και βιβλιοθήκη για έξτρα πόντους… χουχουλιάσματος για τους βιβλιοφίλ.

Tazza

Πετράκη 5 & Πεντέλης 9, Αθήνα, τηλ: 210 3311999

Cosy αλλά και ρομαντικό, αυτό το συμπαθέστατο καφέ μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, αποτελεί κανονικό ησυχαστήριο σε μια κατά τα άλλα πολύβουη περιοχή του κέντρου. Ο χώρος συνδυάζει το μοντέρνο με το ρετρό και μας φτιάχνει τη διάθεση με το ντελικάτο ντεκόρ του. Πλην ροφημάτων, το Tazza σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα από σαλάτες, μπρουσκέτες και ζυμαρικά, μέχρι κρεατικά ως κυρίως, αλλά και μπραντς-ο- λιχουδιές. Είναι ωραίο και για ποτάκι πιο αργά.

Χουζούρι

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ: 21 0721 2168

Φινετσάτο και «κρυμμένο», αυτό το μικρό μπιστρό πίσω από το Χίλτον είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις σε ήσυχη ατμόσφαιρα και να πιείς το καφεδάκι σου παρέα με κάποιο χειροποίητο γλυκό ή αλμυρό. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με όμορφες λεπτομέρειες, όπως τα μίνι πορτατίφ πάνω από το μπαρ, ενώ οι καφέδες και οι σοκολάτες σερβίρονται σε ρετρό σκεύη, υπό τη συνοδεία γαλλικών μουσικών που ταιριάζουν άψογα με την ατμόσφαιρα.

Cue Bistro

Σπύρου Μερκούρη 31, Παγκράτι, τηλ: 21 0724 1683

Σε έναν χώρο μικρό αλλά φιλόξενο και χουχουλιάρικο, αυτό το κρυμμένο ελληνικό μπιστρό στο Παγκράτι είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό καφεδάκι, αλλά και ενδιαφέρουσες γεύσεις συνοδεία ωραίας τζαζ μουσικής. Εδώ μπορείς εύκολα να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να δουλέψεις στο λάπτοπ. Αγαπά ιδιαίτερα και τα τσάγια, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο, ενώ στον κατάλογό του θα βρεις κλασικά πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ετοιμασμένα με μεράκι.

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ: 2114078639

Kουκλίστικο café-bistrot από αυτά που ταιριάζουν γάντι στις γειτονιές κάτω από την Ακρόπολη, το  Lotte διακοσμείται με φλοράλ κουρτίνες, λουλούδια στα βάζα, πορσελάνινες κούπες για τον καφέ και αίσθηση που ισορροπεί όμορφα ανάμεσα σε Μονμάρτη και Αθήνα. Εδώ θα απολαύσεις μυρωδάτο καφέ ή αχνιστό τσάι, συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων, ή αργότερα ένα ποτηράκι κρασί, υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v