Οι καλύτερες μηχανές για να φτιάξεις καφεδάρες στο σπίτι

Είσαι λάτρης του μερακλίδικου espresso; Θες έναν αχνιστό cappuccino; Αυτές οι μηχανές διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στην κουζίνα σου.

Οι καλύτερες μηχανές για να φτιάξεις καφεδάρες στο σπίτι

Espresso. Οι Ιταλοί ήξεραν καλά τι έκαναν ανακαλύπτοντας την πεμπτουσία του ροφήματος που μπορεί να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς τη μέρα σου.

Ένα espresso την ημέρα, τον γιατρό μπορεί να κάνει πέρα, αλλά και να σου δώσει το απαραίτητο «κικ» που λένε και στο χωριό για να μπεις δυναμικά στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Να’να καλά η τεχνολογία, πλέον οι οικιακές μηχανές καφέ προσφέρουν ωραιότατο espresso (αλλά και cappuccino), σχεδόν ισάξιο με εκείνον που θα απολαμβάναμε έξω, σε τιμές που δεν είναι απαγορευτικές.

Δες παρακάτω μερικές από τις καλύτερες στην κατηγορία τους, για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μυρωδάτο καφέ στην άνεση του σπιτιού σου.

Gruppe CM 4677 Italiana 1050W Πίεσης 20bar

Τιμούλα: 83€ 

Σούπερ οικονομική για αυτό που προσφέρει, η μηχανή της Gruppe είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξεις αρωματικό cappuccino με πλούσια κρέμα ή espresso με ωραιότατο καϊμάκι από αλεσμένο καφέ. Διαθέτει ακροφύσιο ατμού από ανοξείδωτο ατσάλι για βελούδινο αφρόγαλα ή για να ζεστάνεις το νερό γάλα, αποσπώμενο δοχείο συλλογής υγρών που καθαρίζεται πολύ εύκολα.

Krups Inissia για Κάψουλες Nespresso Πίεσης 19bar

Τιμούλα: 75€

Με κομψό design, μικρό βάρος και εξοπλισμένη με εργονομική λαβή, η Nespresso Inissia προσφέρει κορυφαία ποιότητα καφέ από κάψουλες, χάρη στην απλή one-touch λειτουργία της και σύστημα εκχύλισης που διαθέτει. Έχει δύο προγραμματιζόμενα κουμπιά Espresso και Lungo (Espresso 40 ml & Lungo 110 ml), αποσπώμενο δοχείο νερού και είναι φτιαγμένη κατά 23,4% από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Krups Mini Me για Κάψουλες Dolce Gusto Πίεσης 15bar

Τιμούλα: 59€ 

Με μοντέρνο design και βολικό μέγεθος, η Mini Me είναι ειδικά κατασκευασμένη για να εξοικονομεί ενέργεια και διαθέτει ειδική σχάρα για να χωράει όλα τα μεγέθη κούπας. Ιδανική και για καλοκαιρινά ρόφημα, απλά με το τράβηγμα του μοχλού κρύας λειτουργίας, διαθέτει σύστημα θέρμανσης νερού Thermoblock και δυνατότητα ελέγχου της ποσότητας του καφέ, του αφρόγαλου και του ροφήματος στο φλιτζάνι. Εδώ, μπορείς να φτιάχνεις, εκτός από καφέ espresso, πολλά ακόμη έτοιμα ζεστά και κρύα ροφήματα όπως cappuccino, latte, σοκολάτα και τσάι.

De'Longhi Dedica Pump Metal 1300W Πίεσης 15bar

Τιμούλα: 152€ 

Εδώ θα δώσεις κατιτίς παραπάνω, αλλά αξίζει. Κομψή και στιλάτη, αυτή η μηχανή espresso φέρνει την γεύση του Ιταλικού καφέ στο σπίτι σου. Χάρη στη ρυθμιζόμενη αφρογαλιέρα, μπορεί εύκολα να φτιάχνει αφρόγαλα για Cappuccino ή να ζεσταίνει γάλα με ατμό για Latte, ενώ διαθέτει τεχνολογία Thermoblock έτσι ώστε να διατηρεί το νερό στην ακριβή θερμοκρασία που απαιτείται για την παρασκευή του τέλειου Espresso. Παίρνει αλεσμένο καφέ και διαθέτει αποσπώμενο δίσκο συλλογής υγρών για κούπες και ποτήρια ύψους έως και 12 εκ.

Bialetti Moka Express Μπρίκι Espresso 3cups

Τιμούλα: 24€ 

Δεν είναι ακριβώς μηχανή espresso, αλλά αποτελεί μία εξαιρετική, οικονομική επιλογή για να φτιάξεις έναν τίμιο espresso στο σπίτι. Γεμίζει με αλεσμένο καφέ, και αποδίδει χαμηλή πίεση (2-3 bar), φτιάχνοντας καφέ τύπου μόκα. Είναι πανεύκολη στη χρήση και καθαρίζεται εξίσου εύκολα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v